Γερμανία: Πρόσφυγας σε 28η ημέρα απεργίας πείνας ζητώντας την οικογένειά του

Στην 28η ημέρα απεργίας πείνας βρίσκεται πρόσφυγας που βρίσκεται στο Μανχάιμ της Γερμανίας, ζητώντας να επιτραπεί η είσοδος στην οικογένειά του που ζει στην Ιορδανία.

Τις τελευταίες 26 ημέρες, ο πρόσφυγας D.B.Q είναι σε απεργία πείνας

Έχει το δικαίωμα παραμονής με βάση § 25, 2 του νόμου περί αλλοδαπών και ως εκ τούτου δικαιούται την επανένωση με την οικογένειά του. Η σύζυγός του και τα τρία του παιδιά, ηλικίας οκτώ, έξι και τριών ετών, ζουν σήμερα στο Αμάν (Ιορδανία). Η οικογένεια έχει αρκετούς μήνες που έκανε αίτηση για οικογενειακή επανένωση. Οι αρμόδιες αρχές όμως μέχρι στιγμής δεν έχουν απαντήσει τίποτα.

Ο κ. Q παλεύει μέσω της απεργίας πείνας του σε χώρο φιλοξενίας αιτούντων άσυλο (καταυλισμός) στο Μάνχαϊμ - Neckarstadt-West ζητώντας να ζήσει μαζί με την οικογένειά του στη Γερμανία.

Τις τελευταίες σχεδόν 4 εβδομάδες πίνοντας μόνο νερό, ο ίδιος απορρίπτει οποιαδήποτε διατροφή που περιλαμβάνει τρόφιμα, βιταμίνες και μέταλλα, έως ότου η οικογένειά του έλθει εδώ.

Οι εργαζόμενοι στα καταλύματα των δύο οργανώσεων της εκκλησίας Κάριτας και Διακονία
έχουν ενημερωθεί από την αρχή για την απεργίας πείνας, δεν υποστηρίζουν όμως τον πρόσφυγα στις νόμιμες διεκδικήσεις του. Αντ 'αυτού, δοκίμασαν κατά την έναρξη της
Απεργίας πείνας να τον αναγκάσουν να εισαχθεί σε ψυχιατρική κλινική!

Στις 16 Ιουνίου δόθηκε από γιατρό της εμπιστοσύνης του η βεβαίωση ότι ο κ. Q με ελεύθερη θέληση έχει αποφασήσει να συνεχίσει την απεργία πείνας, απορρίπτοντας κάθε μέτρο καταναγκασμού.

Την ημέρα αυτή συμφωνήθηκε κανονισμός επισκέψεων για τα πρόσωπα εμπιστοσύνης του κ. Q. Παρόντες ήταν μια εκπρόσωπος της Caritas, το προσωπικό του ξενώνα και αστυνομικούς που είναι παρόντες. Ο κανόνας αυτός, ωστόσο, παραβιάστηκε από το  προσωπικό που εργάζεται στον τομέα της ασφάλειας του καταυλισμού: δεν επετράπη η είσοδος σε άτομα στα οποία με ρητή αίτησή του, ο κ. Q. επέτρεψε την πρόσβαση. Αυτή η συμπεριφορά δεν είναι μόνο παράνομη, αλλά και απάνθρωπη.

O γιατρός ο οποίος επικοινωνεί με τους υποστηρικτές της απεργίας πείνας, που τυγχάνει της εμπιστοσύνης του κ. Q, διαβεβαίωσε ότι η κατάσταση της υγείας του έχει επιδεινωθεί σημαντικά και ζήτησε να εξασφαλιστεί απόλυτα η είσοδος σε πρόσωπα της εμπιστοσύνης του.

Είμαστε εξοργισμένοι από τη συμπεριφορά απένταντι στην υγεία και τη ζωή, εκ μέρους των φορέων που είναι υπεύθυνοι για τους χώρους παραμονής αιτούντων ασύλου και ζητούμε συγκεκριμένα ελεύθερη και ανεμπόδιστη πρόσβαση στον κ. Q. Θα ακολουθήσουν ποινικές διώξεις εναντίον των υπευθύνων του χώρου κράτησης και εναντίων των εκεί εντεταλμένων υπαλλήλων της ιδιωτικής ασφάλειας.

Πρώτα από όλα ζητάμε από το Γραφείο Μετανάστευσης στην πόλη του Μάνχαιμ να ικανοποιήσει για ανθρωπιστικούς λόγους άμεσα το αίτημα του απεργού πείνας και να επιτρέψει την είσοδο της οικογένειάς του στη γερμανία. Μόνο τότε θα σταματήσει ο κ. Q την απεργία πείνας, όπως μας δήλωσε σαφώς πολλές φορές, καθώς και σήμερα.

Συμμαχία του Mannheim ενάντια στις απελάσεις
και Νομική Ομάδα Μάνχαϊμ-Χαϊδελβέργης


Μανχάιμ, 17.06.2012

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License