Λίγα λόγια για την τελευταία επίθεση στην κατάληψη ορφανοτροφείου

...........................................


   Λίγα λόγια για την τελευταία επίθεση στην κατάληψη ορφανοτροφείου

Την Δευτέρα 11/6 γύρω στις 2 το βράδυ ένας δυνατός κρότος αναστάτωσε τη γειτονιά της Άνω Τούμπας. Άγνωστοι είχαν τοποθετήσει γκαζάκια στην είσοδο της κατάληψης του ορφανοτροφείου χωρίς να προκληθούν υλικές ζημιές. Μισή ώρα πριν, παρόμοιος μηχανισμός έσκαγε στην πόρτα της κατάληψης Φάμπρικα Υφανέτ. 

Το κοινωνικό κλίμα στην παρούσα φάση της καπιταλιστικής κρίσης είναι ιδιαίτερα τεταμένο, αν όχι εμπόλεμο. Η φτώχια βαθαίνει ταχύτατα ευνοώντας την ανάδυση μιας συνθήκης ακόμη πιο έντονου κοινωνικού κανιβαλισμού όπου η ατομική σωτηρία σε βάρος των άλλων γίνεται αυτοσκοπός. Τα συντηρητικά αντανακλαστικά μιας κοινωνίας βουτηγμένης εδώ και χρόνια στο λήθαργο της καταναλωτικής ευημερίας εμφανίζονται τώρα πιο έντονα. Ταυτόχρονα η αδυναμία απαντήσεων σε κοινωνικο-πολιτικό επίπεδο δίνει βήμα στην συντήρηση και την ενδυνάμωση της πίστης σε εκλογικές αυταπάτες οι οποίες πάντοτε λειτουργούσαν σε βάρος των εκμεταλλευόμενων.

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα, όπου οι μετανάστες κυνηγιούνται ανελέητα από μπάτσους και φασίστες με τη στήριξη όσων τους βλέπουν ως εξιλαστήρια θύματα , όπου όλο και περισσότερα κομμάτια της κοινωνίας δυσκολεύονται να καλύψουν ακόμα και τις βασικές τους ανάγκες και όπου τα πιο υποτιμημένα κοινωνικά κομμάτια αντιμετωπίζονται ως πλεονάζων πληθυσμός, η δική μας θέση είναι ξεκάθαρη, τώρα περισσότερο από ποτέ.

Συνεχίζουμε να πραγματώνουμε την αλληλεγγύη, να οργανώνουμε δομές έξω από το εμπόρευμα και μακρυά από ρεφορμιστικές λογικές, να ενισχύουμε τα μέτωπα απέναντι σε κάθε λογής φασίστες και μπάτσους, να στεκόμαστε δίπλα στους συντρόφους μας, στους μετανάστες, σε όσους αγωνίζονται για την καταστροφή αυτού του ζοφερού και απάνθρωπου κόσμου.

Γι΄αυτούς τους λόγους δεν μας εκπλήσσει το γεγονός της επίθεσης της Δευτέρας. Τόσο η κατάληψη του ορφανοτροφείου όσο και η κατάληψη Φάμπρικα Υφανετ αποτελούν κινηματικά εγχειρήματα ριζοσπαστικού χαρακτήρα με σημαντική δράση μέσα στα χρόνια. Γνωρίζουμε πως έχουμε εχθρούς και πως οι εχθροί μας ούτε λίγοι είναι, ούτε ασήμαντοι, στην πλειοψηφία τους. Παρόλαυτα η γνώση αυτή ποτέ δεν μας απέτρεψε απ’ το να συνεχίσουμε την πολιτική μας δράση και σε καμία περίπτωση δεν θα μας αποτρέψει τώρα που οι συνθήκες είναι πιο κρίσιμες από ποτέ.

 

ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΝΑ ΜΗ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ

Κατάληψη ορφανοτροφείου

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License