Πορεία αλληλεγγύης στους 7 στις φυλακές της Αυλώνας

.

post image

.

Εικόνες:

από ενας από imc 21/09/2003 5:04 μμ.


post image
.

Εικόνες:

από ένας διαδηλωτής 21/09/2003 8:12 μμ.


Γύρω στις 12 το μεσημέρι, πίσω από το σιδηροδρομικό σταθμό της Αυλώνας, είχαν συγκεντρωθεί γύρω στα 100 άτομα που ήρθαν με μηχανές και αυτοκίνητα από την Αθήνα. Λίγο αργότερα έφτασε και το τρένο από Αθήνα με άλλους 200 περίπου διαδηλωτές, αλληλέγγυους/ες με τους 7 συλληφθέντες της Θεσσαλονίκης. Στήθηκε μικροφωνική και άρχισαν να διαβάζονται κείμενα αλληλεγγύης και γράμματα κάποιων από τους προφυλακισμένους. Μετά από λίγο ξεκίνησε η πορεία, προς το χώρο των φυλακών ανηλίκων της Αυλώνας, όπου κρατούνται δύο από τους 7. Η διαδρομή της πορείας ήταν αρκετά μεγάλη (περίπου 3 χλμ) και σε όλη τη διάρκειά της ακούγονταν συνθήματα, πεταγόντουσαν τρικάκια και μοιράζονταν προκυρήξεις στους κατοίκους, οι οποίοι τις διάβαζαν με αρκετό ενδιαφέρον. Η παρουσία των Ματατζήδων διακριτική, αν και υπήρχαν πολλοί μπάτσοι με πολιτικά και πάρα πολλοί ασφαλίτες. Η πορεία έφτασε χωρίς πρόβλημα μέχρι την αρχή του συγκροτήματος των φυλακών, αλλά εκεί με δύο κλούβες κάθετα στο δρόμο τα ΜΑΤ είχαν αποκλείσει την είσοδο. Για περίπου μισή ώρα οι διαδηλωτές έμειναν μπροστά στο αστυνομικό μπλόκο, φωνάζοντας συνθήματα για την άμεση απελευθέρωση των 7 και την παύση των διώξεων για όλους όσους κατηγορούνται για τα γεγονότα της Θεσσαλονίκης. Ξαναδιαβάστηκαν τα κείμενα από μικροφωνική και τελικά η διαδήλωση γύρισε στο σταθμό του τρένου για Αθήνα.

από Κ. 22/09/2003 6:09 πμ.


Πολύ καλή κίνηση η πορεία στις φυλακές και σε συνδιασμό με τις άλλες κινήσεις αλληλεγγύης σε Ελλάδα και στην Ευρώπη. Οι φωνές μας πέταξαν πάνω από τα τοίχη και φθάσανε στους αγωνιστές και τους άλλους κρατούμενους δίνοντας κουράγιο. Πολύ συγκινητική η στιγμή που διαβάστηκαν τα γράμματα των κρατούμενων. Δεν είναι μόνοι. Μπορούμε να κάνουμε και περισσότερα. Να είμαστε όλοι στην πορεία την Πέμπτη 25 Σεπτέμβρη στην Ομόνοια.

από ένας από τους 300 22/09/2003 5:37 μμ.


Γιατί στην Αυλώνα ήμασταν όλοι; Είσαι σίγουρος;

από Κώστας@ 01/10/2003 4:17 μμ.


Πολύ ωραία και άξια η αλληλεγγύη στους 7 αναρχικούς κρατούμενους, αλλά μήπως θα ήταν καλύτερο η αλληλεγγύη μας να μην ήταν τόσο επιλεκτική και να μην αφοά μόνο τα άτομα που κινούνται στον αναρχικό-αντιεξουσιαστικό χώρο, αλλά και σε κάθε καταπιεζόμενο άνθρωπο; (πέρα από διαχωρισμούς και ταμπέλες). Γιατί η συγκέντρωση αυτή που έγινε θα μπορούσε κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί και ως αλληλεγγύη προς όλους τους ανήλικους φυλακισμένους (που υποφέρουν τα πάνδεινα), αλλά και να επεκταθεί στο μέλλον και προς όλους τους κρατούμενους στις φυλακές (ανήλικους και μη). ΓΙΑΤΙ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΚΑΚΟΙ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΙΟ ΑΔΥΝΑΤΟΙ Σ'ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ... ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΔΕΝ ΒΕΛΤΙΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΔΕ ΣΩΖΟΥΝ Τ'ΑΦΕΝΤΙΚΑ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License