Μεξικό-Τσιάπας, καταγγελία για το ηλεκτρικό ρεύμα

Κέντρο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Digna Ochoa: Παράλειψη της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ηλεκτρικής Ενέργειας να επισκευάσει τις ηλεκτρικές γραμμές στις κοινότητες στην Ακτή της Τσιάπας.


Tonalá, Chiapas 20 Ιουνίου 2012
Δελτίο Τύπου No 07

“Παράλειψη της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ηλεκτρισμού να επισκευάσει τις ηλεκτρικές γραμμές στις κοινότητες στην Ακτή της Τσιάπας.


Το κέντρο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων πληροφορήθηκε από μέλη του Περιφερειακού Αυτόνομου Συμβούλιου της Περιοχής Ακτή της Τσιάπας τις διάφορες παραλήψεις της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ηλεκτρισμού (CFE)να μην κάνει επισκευές σε ηλεκτρικές γραμμές στις κοινότητες της περιοχής ακτή της Τσιάπας.


Για το λόγο αυτό αναφερόμαστε σ’ αυτές τις παραλείψεις στις παρακάτω κοινότητες:

 

Εχίδο Palmarcito, Δήμος Pijijiapan, Τσιάπας.

 

  • 1.Μετασχηματιστής τετράγωνο μοντέλο που βρίσκεται κοντά στην περιοχή Francisco I Madero και τροφοδοτεί με φως περισσότερες από 15 οικογένειες.
  • 2.Μετασχηματιστής κυλινδρικός τύπος 15ΚV νούμερο 147339 που βρίσκεται κοντά στο σπίτι του κ. Himer Trinidad που τροφοδοτεί με ηλεκτρική ενέργεια περισσότερες από 10 οικογένειες.
  • 3.Μετασχηματιστής 15 ΚV κυλινδρικός τύπος που βρίσκεται 50 μέτρα από το COPLAMAR της εν λόγω κοινότητας που παρέχει ηλεκτρική ενέργεια σε περισσότερες από 10 οικογένειες.
  • 4.2 ξύλινοι στύλοι φωτισμού που βρίσκονται έξω από την κοινότητα στην κατεύθυνση προς το Εχίδο Zapotal.

Eχίδο Zapotal, Δήμος Pijijiapan, Τσιάπας.

  • 1 Μετασχηματιστής τετράγωνος τύπος 30KV με αριθμό 117025.
  • 2 Μετασχηματιστής κυλινδρικός τύπος 15 KV κοντά στο σπίτι του Δημοτικού Αστυνόμου της συγκεκριμένης κοινότητας.

Εδώ και μία εβδομάδα οι συγκεκριμένοι μετασχηματιστές και στύλοι φωτισμού είναι εκτός λειτουργίας και δεν τροφοδοτούν με ηλεκτρική ενέργεια τους κατοίκους και των δύο κοινοτήτων εξαιτίας της έλλειψης συντήρησης εκ μέρους της CFE.

Το Κέντρο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Digna Ochoa απαιτεί από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ηλεκτρισμού να πραγματοποιήσει επισκευές που αντιστοιχούν στις διάφορες βλάβες που έχουν γίνει εξαιτίας της έλλειψης προσοχής, συντήρησης και επισκευής στο ηλεκτρικό δίκτυο των κοινοτήτων της ακτής της Τσιάπας.


Το Κέντρο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχει καταγγείλει τις διάφορες παραλείψεις εκ μέρους της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ηλεκτρισμού σε σχέση με το ηλεκτρικό δίκτυο στις κοινότητες του δήμου Pijijiapan, Τσιάπας.

Το Περιφερειακό Αυτόνομο Συμβούλιο της περιοχής Ακτή της Τσιάπας είναι μία κοινωνική οργάνωση που γεννήθηκε στις 13 Σεπτέμβρη του 2006, στο πλαίσιο της Άλλης Καμπάνιας της οποίας είναι υποστηρικτής, αποτελείται από κοινότητες των δήμων Tonalá, Pijijiapan, Mapastepec στην περιοχή ακτή της Τσιάπας. Έχουν ξεκινήσει έναν αγώνα ενάντια στις υπερβολικές χρεώσεις της ηλεκτρικής ενέργειας εκ μέρους της CFE. Είναι μέρος του Εθνικού Δικτύου Πολιτικής Αντίστασης ενάντια στις Υψηλά Τιμολόγια της Ηλεκτρικής Ενέργειας και του Δικτύου Αυτόνομων Αντικαπιταλιστικών Αντιστάσεων.

http://enlacezapatista.ezln.org.mx/2012/06/30/cdh-digna-ochoa-omision-de-cfe-en-las-comunidades-de-la-costa-de-chiapas-por-falta-de-reparacion-del-tendido-electrico/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+EnlaceZapatista+%28Enlace+Zapatista%29

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License