3 νεκροί σε απεργιακές κινητοποιήσεις στο Περού

http://www.rpp.com.pe/

Τουλάχιστον  3 είναι οι νεκροί (José Silva Sánchez (35), Eleuterio García Díaz (40) και ένας  17χρονος που δώθηκαν μονο τα αρχικά του ονοματός του C.M.A). και 20 οι τραυματίες, στις μάχες που ξέσπασαν ανάμεσα σε διαδηλωτές που αντιτίθενται στο σχέδιο πραγματοποίησης νέων μεταλλίων  και αστυνομία εχθές στο Σελεντίν στα βόρια του Περού. Εκτός από τους νεκρούς και τους τραυματίες υπάρχουν και τουλάχιστον 15 συλλήψεις.

Οι διαδηλώσεις και οι συγκρούσεις πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια μιας απεργίας που κρατά 33 μέρες τώρα, όταν 1000 περίπου απεργοί μαζί με αλληλέγγυους προσπάθησαν να καταλάβουν  το δημαρχείο της πόλης και συγκρούστηκαν με τις κατασταλτικές δυνάμεις που έκαναν εκτεταμένη χρήση βίας .

Μετά από τα χθεσινά γεγονότα η κυβέρνηση έθεσε 3 επαρχίες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License