Προβολή ταινίας & συζήτηση της ανοιχτής συνέλευσης αναρχικών Περιστερίου

Εκδήλωση στην πλατεία με προβολή ταινίας & συζήτηση

post image


ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥΣ ΟΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΠΑΡΑΒΑΝ

 

Έπειτα από τις ελπιδοφόρες μεγάλες κινητοποιήσεις της περιόδου 2010 μέχρι τις αρχές του 2012, η πολιτική κατάσταση σήμερα μετά τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις, χαρακτηρίζεται κάθε άλλο παρά ανατρεπτική ή επαναστατική.

Φόβος, απογοήτευση, αναμονή και ψευδαίσθησεις «σωτηρίας» χαρακτηρίζουν το σημερινό τοπίο, ενώ την ίδια στιγμή εμφανίζονται έντονα τα στοιχεία της φασιστικοποίησης, του κοινωνικού κανιβαλισμού και του ατομικισμού, επιβεβαιώνοντας δυστυχώς τις χειρότερες εκτιμήσεις για την μεταβολή που θα συνέβαινε στο κοινωνικό σώμα την περίοδο της οικονομικής κρίσης. Η χειροτέρευση των κοινωνικών συνθηκών σε συνδυασμό με την (αναμενόμενη) πλήρη αποτυχία των μέτρων λιτότητας, δεν έχουν οδηγήσει, όπως «κατά τας γραφάς» πολλοί ανέμεναν, σε μαζική προσχώρηση μεγάλων κομματιών του πληθυσμού, σε διαδικασίες ριζικής και πρακτικής αμφισβήτησης του κυρίαρχου κοινωνικού μοντέλου, ιδιαίτερα προς την κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης.

Αντίστοιχη βέβαια είναι και η αύξηση της καταστολής εκ μέρους του καθεστώτος, που σε συνδυασμό με την έντονη δραστηριοποίηση ή το σπεκουλάρισμα των φασιστικών παρακρατικών ομάδων, συνθέτουν ένα περιβάλλον οξύτατων συγκρούσεων που ταιριάζει πολύ με την κλασσική «στρατηγική της έντασης» που επιδιώκει να εφαρμόσει ο κρατικός μηχανισμός, προκειμένου να επανανομιμοποιήσει την παρουσία του. 

Σίγουρα έχουν συντελεστεί σημαντικές πρόοδοι σε σχέση με την προ της κρίσης περίοδο, ιδιαίτερα όσον αφορά ζητήματα αλληλεγγύης καθώς και  εμφάνισης εστιών αντίστασης και αυτοοργάνωσης σε περιοχές της χώρας ή του αστικού τοπίου όπου πριν δεν υπήρχαν ή εμφανίζονταν με τη μορφή περιορισμένων και αποσπασματικών δράσεων.

Ωστόσο, ιδιαίτερα με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, η απουσία του κόσμου  από τους δρόμους και τις πλατείες, η μεταφορά του πολιτικού λόγου από το προνομιακό πεδίο της άμεσης και μη χειραγωγήσιμης επικοινωνίας, σε αυτό των απόλυτα ελεγχόμενων από τα αφεντικά ΜΜΕ και η υπαναχώρηση από την λογική της αυτοοργάνωσης, στη λογική της αντιπροσώπευσης, αποτελεί μία απογοητευτική αλλά συγχρόνως διδακτική διαπίστωση.

Διαπιστώνουμε ότι η αναγκαία διαδικασία αποδόμησης του υπάρχοντος καθεστώτος  έχει ξεκινήσει, αλλά απέχει πολύ από την ολοκλήρωσή της.  

Είναι βέβαιο ότι με τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης και τις ακόμα μεγαλύτερες πιέσεις που πρόκειται να ασκηθούν από τους Ευρωπαίους και λοιπούς  «εταίρους», οι κυρίαρχοι θα συνεχίσουν αμείλικτα την επιδρομή τους στις ζωές της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων της χώρας.

Οι έντεχνα καλλιεργημένες αυταπάτες σύντομα θα τελειώσουν και η ωμή πραγματικότητα θα επιβάλλει κυνικά τους όρους της.

Στις νέες επιθέσεις που πρόκειται να δεχτούμε, επιβάλλεται να αντιτάξουμε τα προτάγματα και τις δράσεις μας, ενσωματώνοντας τις εμπειρίες που είχαμε αλλά και αυτές που αποκομίσαμε όλη αυτή την πρόσφατη περίοδο των κοινωνικών αγώνων.  

Ο δρόμος για την απελευθέρωση της κοινωνίας προς μία αναρχική - απελευθερωτική κατεύθυνση, περνάει μέσα από την συνέχιση του αγώνα και την επέκταση του σε πεδία που δεν είχε μέχρι τώρα δοκιμαστεί. Ο αγώνας θα συνεχιστεί με αντιπληροφόρηση, αντίσταση, οργάνωση και δημιουργία δομών.

Συγκεκριμένα:

 

-         Αντιπληροφόρηση, διότι η δικτατορία των ΜΜΕ το επιβάλει ώστε να αντιμετωπίσουμε το ψέμα και την συκοφαντία και να γίνουν γνωστές και ξεκάθαρες οι απόψεις μας.

-         Αντίσταση, διότι οι δυνάμεις καταστολής και τα παρακρατικά τσιράκια τους ήδη επιτίθενται σε μετανάστες, άστεγους, ρομά και στις εστίες αντίστασης και αλληλεγγύης, με στόχο την κυριαρχία του φόβου και της απομόνωσης.

-         Οργάνωση και συντονισμός, διότι πλέον οι απαιτήσεις του αγώνα συνηγορούν στην δημιουργία δικτύων αλληλοβοήθειας, αλληλεγγύης, παρέμβασης και άμεσης δράσης, τόσο σε τοπικό όσο και σε ευρύτερο πεδίο.

-         Δημιουργία δομών που θα απαντούν σε απλά αλλά βασικά ζητήματα της καθημερινοτητας όπως, τροφή, στέγαση, υγεία, παιδεία, ενέργεια, επικοινωνία, μεταφορές κ.α. διότι πρέπει να αποδείξουμε στην πράξη ότι μπορούν να καλυφθούν οι ανθρώπινες ανάγκες χωρίς ιεραρχικές δομές και εκμετάλευση, δίνοντας στους συνανθρώπους μας την δυνατότητα να πιστέψουν στην «ουτοπία», να πραγματώσουμε όλοι μαζί την επανάσταση.

 

Οι εξουσιαστές, έχουν λάβει τα μηνύματα τους από την κοινωνία και προετοιμάζονται πυρετωδώς για τις επικείμενες συγκρούσεις που θα προκύψουν από τις επιθέσεις τους. 

Είναι σίγουρο ότι ο αγώνας θα είναι δύσκολος, αλλά μήπως δεν είναι δύσκολο αυτό που βιώνουμε σήμερα ή ακόμα χειρότερα αυτό που μας ετοιμάζουν για αύριο;

 

 

 

ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΑΣ

 

 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

 

 

Προβολή ταινίας- συζήτηση

Παρασκευή 6 Ιουλίου, ώρα 21:00

  Λ. Παναγή Τσαλδάρη & Αιόλου (στην πλατεία απέναντι από τον ΟΤΕ)

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License