Δικαστήριο Σ.Π.Φ : Συνεδρίες 29/06 και 10/07

Δικαστήριο Σ.Π.Φ : Συνεδρίες 29/06 και 10/07

Στη συνεδρία στις 29 Ιουνίου του στρατοδικείου εναντίον της αναρχικής οργάνωση Συνωμοσία πυρήνων της Φωτιάς, ο εισαγγελέας πρότεινε να διαβαστούν η μπροσούρα της Συνωμοσίας “Ο ήλιος θα συνεχίσει να ανατέλλει…” καθώς και η προκήρυξη για την ανατίναξη του Πρωτοδικείου. Τα κείμενα διαβάστηκαν απ’ τον πρόεδρο και η δίκη διεκόπη για να ακολουθήσουν στην επόμενη συνεδρία οι “απολογίες” των συντρόφων.

Στην συνεδρία στις 10 Ιουλίου ήταν η ώρα των απολογιών των 4 συντρόφων της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς.

Πριν ξεκινήσει η διαδικασία των απολογιών, ο Μιχάλης Νικολόπουλος ξεκαθάρισε ότι η Συνωμοσία δεν απολογείται, δε μετανιώνει, δεν υποχωρεί ενώ συμπλήρωσε ότι ο αναρχικός πόλεμος συνεχίζεται… Αμέσως μετά ο Χρήστος Τσάκαλος πρόσθεσε ότι οι δικαστές είναι γελοίοι αν περιμένουν ότι θα απολογηθούν οι σύντροφοι ενώ επισήμανε πως όλοι τους είναι περήφανοι που είναι μέλη της Σ.Π.Φ. και συμμετέχουν στην Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία/ Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο (FAI/IRF).

Τέλος πρόσθεσε απευθυνόμενος στους δικαστές “και για να μην ξεχνιόμαστε τα ελαφρυντικά της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης σας να τα βάλετε στον κώλο σας…” Μετά από αυτό οι 4 σύντροφοι σηκώθηκαν και αποχώρησαν βρίζοντας τους δικαστές, με ισχυρή συνοδεία μπάτσων που τα έχασαν μπροστά στη στάση των συντρόφων και φοβήθηκαν μήπως επιτεθούν στους δικαστές, γι’ αυτό σχημάτισαν έναν κύκλο γύρω από τους 4 συντρόφους. Παράλληλα οι λιγοστοί σύντροφοι που βρίσκονταν στο ακροατήριο φώναξαν το σύνθημα “Το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο απ’ όλα τα κελιά”. Το δικαστήριο διέκοψε και όταν ξαναξεκίνησε  οι 4 σύντροφοι δεν επέστρεψαν στην αίθουσα, αποφασίζοντας να μην εμφανιστούν και να μη δώσουν “απολογίες”.

Το δικαστήριο αναγκαστικά ξαναδιέκοψε και αποφάσισε η επόμενη συνεδρία στις 20 Ιουλίου να αρχίσει με την αγόρευση του εισαγγελέα. Καθώς έφευγαν οι 4 σύντροφοι για να επιστρέψουν με την ειδική συνοδεία μπάτσων στις φυλακές συνάντησαν στο διάδρομο εξόδου τον πρόεδρο του δικαστηρίου, τότε ο Δαμιανός Μπολάνο του φώναξε “Θα ψοφήσεις πρόεδρε…” και ο πρόεδρος ξανακρύφτηκε στην αίθουσα του δικαστηρίου προκαλώντας το γέλιο των συντρόφων.

 

Ολόκληρες οι δηλώσεις των συντρόφων :

Δήλωση που διαβάστηκε από τον σύντροφο Μιχάλη Νικολόπουλο

Σε αυτό το σημείο της διαδικασίας του Στρατοδικείου να πούμε δυο λόγια, μιας και πλέον βρισκόμαστε στο μέρος των ”απολογιών” όπως εσείς ονομάζετε.

Εμείς τα περήφανα μέλη της Αναρχικής Επαναστατικής Οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, δεν έχουμε να απολογηθούμε σε κανέναν. Δεν έχουμε τίποτα να πούμε, ούτε έχουμε να λογοδοτήσουμε στα μέλη της Δικαστικής Μαφίας. Δεν τρέφουμε επίσης καμία ψευδαίσθηση ότι οι “πολιτικές δηλώσεις” που αναγνωρίζουν την εξουσία του δικαστηρίου είναι διαφορετικές από τις απολογίες μεταμέλειας. Σε αυτά τα σημεία των δικαστηρίων για εμάς, κάθε περήφανος αναρχικός της πράξης πρέπει να σαμποτάρει την διαδικασία είτε προσβάλλοντας τη, είτε δείχνοντας έμπρακτα την περιφρόνησή του προς αυτή.

Μην περιμένετε από εμάς να δείτε καμία δήλωση μετάνοιας ή παζάρεμα των ποινών μας.

Μην περιμένετε να σας ζητήσουμε κανένα ελαφρυντικό. Δεν μετανιώνουμε για κανένα από τα λόγια που είπαμε, για κανένα γραμμάριο εκρηκτικών που βάλαμε στα σύμβολα της εξουσίας.

Η επιλογή μας να βρισκόμαστε και σε αυτό το Στρατοδικείο έγινε γιατί για εμάς μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε ως ένα ακόμη δημόσιο βήμα προπαγάνδας της Αναρχικής Δράσης.

Αρνούμαστε να ανοίξουμε τον παραμικρό διάλογο με εσάς. Από εμάς προς το Δικαστικό Σώμα και όλο το εξουσιαστικό σύμπλεγμα που υπηρετείτε η μόνη αντιπαράθεση που μπορούμε να έρθουμε είναι η ένοπλη. Με τις σφαίρες μας και τα εκρηκτικά μας θέλουμε να σας επιτεθούμε και να εξοντώσουμε όσους περισσότερους μπορούμε όπως και επίσης να προωθήσουμε μέσα από το Αναρχικό Αντάρτικο  Πόλης, τις αναρχικές ιδέες και πρακτικές.

Να διαχέουμε τις αξίες μας και τις αντιλήψεις μας στον καθένα που θέλει να αντιταχθεί το εξουσιαστικό σύμπλεγμα και να βρεθεί στο πεδίο της διαρκούς εξέγερσης για την Αναρχία.

  Δεν Διαπραγματευόμαστε

Δεν Απολογούμαστε

Δεν Υποχωρούμε

 

Ούτε ένα χιλιοστό πίσω

Εννέα χιλιοστά στα κεφάλια των Σύγχρονων Ιεροεξεταστών της Δικαστικής Μαφίας

Όλα Συνεχίζονται…

 

                                                                                                Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

                                                                                                                        FAI / IRF

Δήλωση που διαβάστηκε από τον σύντροφο Χρήστο Τσάκαλο

Η θεατρική παράσταση που ονομάζεται ”δικαιοσύνη” φτάνει στο τέλος της.

Το γεγονός ότι καταδεχτήκαμε να εμφανιστούμε απέναντί σας δε σημαίνει σε καμία περίπτωση πως αναγνωρίζουμε ή σεβόμαστε τους νόμους και την εξουσία. Με την παρουσία μας στη δίκη επιδιώξαμε να ορθώσουμε ένα οδόφραγμα απέναντι στην αυτοκρατορία της αντιτρομοκρατικής και των υπηρεσιών της. Οι επικεφαλής και οι αξιωματούχοι της αντιτρομοκρατικής με τις καταθέσεις τους ανέδειξαν τον τρόπο με τον οποίο κινείται ο εχθρός (παρακολουθήσεις, υποκλοπές, συλλογή στοιχείων). Όλα αυτά αποτελούν πολύτιμα εφόδια για τους νέους συντρόφους που θέλουν να εμπλακούν στην περιπέτεια του αναρχικού αντάρτικου πόλης. Τώρα μπορούν να αποφύγουν τα λάθη του παρελθόντος και να δημιουργήσουν την προοπτική της διαρκούς αναρχικής εξέγερσης. Όλοι εμείς ως Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς είμαστε περήφανοι που συμβάλλαμε σε αυτήν την κατεύθυνση.

Τώρα λοιπόν μας ζητάτε να απολογηθούμε…

Αυτοί που απολογούνται αναγνωρίζοντας την εξουσία του δικαστηρίου είναι οι δειλοί και οι μετανιωμένοι.

Μην ψάχνετε ανάμεσά μας να βρείτε ούτε ένα χιλιοστό μεταμέλειας. Ξέρουμε πόσο πολύ θα θέλατε να εισπράξετε από εμάς ένα απολογητικό ύφος ή μία ικεσία για ευνοϊκή μεταχείριση ή ελαφρυντικά. Γελάμε μόνο και μόνο με τη γελοιότητα της σκέψης σας. Ούτε πρόκειται να καταφύγουμε στην δήθεν σοβαρότητα της “πολιτικής δήλωσης” μιλώντας για τα ευγενή ιδεολογικά μας κίνητρα… Μακριά από εμάς αυτές οι νομικές δικαιολογίες. Χάρισμα σας το δικαίωμα της απολογίας.

Εμείς φτύνουμε τους νόμους σας, φτύνουμε την τάξη σας, φτύνουμε την εξουσία σας. Δεν απολογούμαστε σε κανέναν Θεό ή άνθρωπο.

Παραμένουμε αμετανόητοι αναρχικοί της πράξης, παντοτινοί εχθροί του κράτους και της κοινωνίας του, επικίνδυνοι αρνητές κάθε νόμου και εξουσίας. Τίποτα άλλο δεν έχει μείνει να ειπωθεί… όλα τα υπόλοιπα θα γραφτούν από τα οπλισμένα χέρια μας που θα σπάσουν τα δεσμά της αιχμαλωσίας. Και για να μην ξεχνιόμαστε, τα ελαφρυντικά των νόμων σας και της δημοκρατίας σας να τα βάλετε στον κώλο σας…

Εμείς θα ζήσουμε και θα πεθάνουμε σαν αναρχικοί αντάρτες πόλης, ούτε μετανιωμένοι, ούτε ηττημένοι, με το όπλο στο χέρι και την αναρχία στην καρδιά μας. Είμαστε η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, και η Συνωμοσία δεν παραδίνεται, δεν συμβιβάζεται, δεν υποχωρεί. Η φωτιά μας θα σας επιτεθεί…

Κύριοι δεν παίζουμε άλλο στην παράστασή σας. Σας γυρνάμε επιδεικτικά την πλάτη και αποχωρούμε. Σαν αναρχικοί της πράξης και μέλη της Άτυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας (FAI) είμαστε συνεπείς με την συνείδησή μας. Τώρα σαν καλές και υπάκουες μαριονέτες μπορείτε να μας καταδικάσετε…

 

ΖΗΤΩ Η ΑΤΥΠΗ ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΖΗΤΩ Η ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ

 

http://saspf.squat.gr/

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License