Πράγα: Βίαιη εκκένωση της Κατάληψη Milada μετά από μια προσπάθεια συμβολικής ανακατάληψης

http://en.squat.net/2012/07/05/prague-squat-milada-brutally-evicted-after-an-attempt-to-make-a-one-off-commemorative-gig/

 5 Ιουλ 2012

 Η γνωστή κατάληψη της Πράγας Βίλα Milada, που εκκενώθηκε πρίν από τρία χρόνια όντας ένας από τους πιο σημαντικούς τόπους για την Τσέχικη αυτόνομη underground σκηνή, είχε καταληφθεί από περίπου 30 άτομα το Σάββατο 30 Ιουνίου για τον συμβολικό εορτασμό της ζοφερής επετείου με μία αυτοσχέδια συναυλία punk και hardcore.

Ακόμα κι αν οι αρχές ενημερώθηκαν ότι αυτό είναι μία συμβολική κίνηση και οτι δεν είναι μια προσπάθεια  ανακατάληψης του κτηρίου,  επισημαίνοντας ότι είναι μια ειρηνική διαμαρτυρία για την  παθητική προσέγγιση του τσεχικού κράτους για την αξιοποίηση από την κοινωνία των μη χρησιμοποιούμενων κτιρίων και της καταπίεσης έναντι της εναλλακτικής πολιτισμικής σκηνής, η αστυνομία αντέδρασε με μια μαζική αστυνομική επιχείρηση και με  μια κτηνώδη επίθεση κατά των μη βίαιων θεατών της συναυλίας , με αποτέλεσμα πολλούς αιματηρούς  τραυματισμούς και  προσωρινές συλλήψεις δεκάδων ανθρώπων.

 Τουλάχιστον 20 άνθρωποι ξυλοκοπήθηκαν άγρια ​​ μέσα στο κτίριο μακριά από κάμερες και μαρτυρίες και   7 ακτιβιστές κατέφυγαν  στις καμινάδες στην ταράτσα του κτιρίου, φοβούμενοι για την υγεία τους και διακινδυνεύοντας τη ζωή τους.

 Μετά από μια μέρα-από μακρές διαπραγματεύσεις και μερικές ηλίθιες προσπάθειες της τσεχικής αστυνομίας να παρενοχλήσει  δεκάδες αλληλέγγυους που συγκεντρώθηκαν  μπροστά από το κτίριο, οι καταληψίες αποφάσισαν να κατέβουν εφόσον η αστυνομία επέτρεπε να συγκεντρώνουν τα υπάρχοντά τους από τα χαμηλότερα μέρη του σπιτιού. Το απόγευμα της Κυριακής την 1η Ιουλίου, όλοι συνειδητοποίησαν ότι ο  εξοπλισμός τους, όπως laptops, τα μεγάφωνα,  και οι  ηλεκτρικές κιθάρες, καταστράφηκαν από την εισβολή των Τσέχικων  ΜΑΤ.

 Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού πρόκειται να ασκήσει αγωγή κατά των ακτιβιστών οι οποίοι απειλούνται πλέον με βαριές κατηγορίες. 

http://praha.squat.net/?p=1633

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License