Συνεχίζουν την απεργία πείνας οι 3 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι

Συνεχίζουν την απεργία πείνας οι 3 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι

 

Συνεχίζουν την απεργία πείνας οι 3 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι

 

Ανακοίνωση του Addameer

 

Ραμάλα, 12 Ιουλίου 2012 – Εξαιτίας των περιορισμών στην πρόσβαση σε δικηγόρους και ανεξάρτητους γιατρούς, από την Ισραηλινή Υπηρεσία Φυλακών, είναι πολύ δύσκολο να εξακριβωθούν επιβεβαιωμένες ενημερώσεις για την κατάσταση των τωρινών απεργών πείνας Άκραμ Ρικχάουι, Σάμερ Αλ Μπαρκ και Χασάν Σαφάντι.

Το Addameer έχει μιλήσει με τις οικογένειες των τριών απεργών πείνας που έχουν επιβεβαιώσει ότι και οι τρεις παραμένουν ταγμένοι στις απεργίες πείνας τους.

 

Ο Άκραμ Ρικχάουι είναι σήμερα στην 92η ημέρα απεργίας πείνας, κάνοντάς τον το δεύτερο Παλαιστίνιο κρατούμενο στην ιστορία που έχει φτάσει σε αυτό το στάδιο απεργίας πείνας. Σύμφωνα με τη σύζυγο του Άκραμ, μετά που μίλησε στον Μαχμούντ Σαρσάκ, τον Παλαιστίνιο ποδοσφαιριστή που αφέθηκε ελεύθερος στις 10 Ιουλίου μετά από τη δική του απεργία πείνας 92 ημερών, ο Άκραμ κρατείται σε απομόνωση στην ιατρική κλινική της φυλακής Ράμλε. Η υγεία του Άκραμ συνεχίζει να επιδεινώνεται και αναφέρεται ότι είχε δυσκολία να κινήσει το πόδι και το χέρι του κατά τη διάρκεια επίσκεψης ενός δικηγόρου χθες.

 

Ο διοικητικά κρατούμενος Σάμερ Αλ Μπαρκ είναι σήμερα στην 52η ημέρα της νέας απεργίας πείνας, μετά από την 30ήμερη απεργία πείνας ως μέρος της μαζικής απεργίας πείνας των Παλαιστίνιων κρατούμενων. Ο πατέρας του είναι πολύ απογοητευμένος από την έλλειψη πρόσβασης σε νέα για την τωρινή του κατάσταση.

 

Ο διοικητικά κρατούμενος Χασάν Σαφάντι είναι σήμερα στην 22η ημέρα της νέας απεργίας πείνας, μετά από την απεργία πείνας 71 ημερών κατά τη διάρκεια της οποίας υπέστη θεραπεία δια της βίας από γιατρό της φυλακής. Μετά από συνάντηση σήμερα, ο ισραηλινός στρατιωτικός εισαγγελέας και εκπρόσωπος των μυστικών υπηρεσιών έχουν να πάρουν απόφαση για την αποφυλάκισή του, η οποία είχε ρητά συμπεριληφθεί στη συμφωνία που τερμάτισε τη μαζική απεργία πείνας. Ο Μαχμούντ Σαρσάκ είπε στην οικογένεια του Χασάν ότι ο Χασάν σταμάτησε να πίνει νερό πριν δυο μέρες.

 

Το Addameer θα συνεχίσει να παρέχει ενημέρωση όταν είναι διαθέσιμη και καλεί σε δράση για τους τρεις απεργούς πείνας.

 

Πηγή: Addameer

 

Διαβάστε ακόμα:

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License