Κείμενο αλληλεγγύης κρατουμένων Λάρισας στον Μπάμπη Τσιλιανίδη

Κείμενο αλληλεγγύης κρατουμένων Λάρισας στον Μπάμπη Τσιλιανίδη

     Την τελευταία τριετία, αρκετοί αναρχικοί βρίσκονται κρατούμενοι στις ελληνικές φυλακές κι ακόμα περισσότεροι σε καθεστώς δικαστικής ομηρίας, σαν συνέπεια της κλιμάκωσης της αναρχικής επαναστατικής βίας που εντάθηκε εκείνο το διάστημα.

     Μπροστά σε ένα ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό υποθέσεων, οι οποίες επιπλέον ήταν και χρονοβόρες ως προς την νομική περαίωσή τους, η κυριαρχία αναζήτησε τρόπους ώστε να παρακαμφθούν περιορισμοί της δικονομίας που τώρα στρεφόταν εναντίον της.

     Μετά το νομικό αδιέξοδο στο οποίο βρέθηκε το κράτος σε κάποιες πρόσφατες υποθέσεις λόγω παρέλευσης του δεκαοχταμήνου (με πιο χαρακτηριστική περίπτωση αυτή των τριών συντρόφων μελών του Ε.Α.), η δικαστική εξουσία αναζήτησε και αναζητεί ελιγμούς για την παράκαμψη παρόμοιων νομικών επιπλοκών.

     Βέβαια, οι ελιγμοί κάθε είδους είναι στη φύση της δημοκρατικής καταστολής και όχι απόκλισή της, καθώς η νεκρή γλώσσα των νόμων πάντοτε αποτυγχάνει να καλύψει τη συγκρουσιακή διάθεση και τις εξεγερτικές πράξεις όσων δεν συνθηκολογούν με την παραίτηση.

     Ανάμεσα στα νέα κατασταλτικά τεχνάσματα τα οποία δοκιμάζονται από το κράτος, η χρήση του DNA ως ενοχοποιητικού στοιχείου κατέχει μια ιδιαίτερη θέση. Με την επιστήμη να έχει εγκαθιδρυθεί στην κοινή συνείδηση ως η νέα θρησκεία και φορέας της απόλυτης αλήθειας, το DNA αποτελεί ένα από τα ιδανικότερα όπλα στα χέρια του κράτους, αφού προσδίδει μια απατηλή αμεροληψία και μια επιστημονικοφανή αντικειμενικότητα στις διώξεις αυτών που θεωρούνται εκ των προτέρων "ένοχοι".

     Στεκόμαστε απέναντι από το νομικό δίπολο "αθωότητας/ενοχής" που ενδυναμώνει το ρόλο της δικαστικής εξουσίας, αφού μιλάει τη γλώσσα της, αναπαράγοντας τους πλαστούς διαχωρισμούς της δημοκρατίας. Ανεξάρτητα από την αποδοχή ή όχι των αποδιδόμενων πράξεων από τους κατηγορούμενους, κάθε δίκη αποτελεί μια σκευωρία΄μια προμελετημένη κατασκευή με πρωταρχικό σκοπό την αποπολιτικοποίηση, την αποκοπή των πράξεων από τα κίνητρα και τα εν γένει πολιτικά αίτιά τους και τελικά τον αφοπλισμό τους, προκειμένου να τεθούν στην κρίση του νομικού συστήματος. Η σκευωρία δεν αποτελεί την κατά περίπτωση παρέκκλιση, αλλά την ουσία κάθε δικαστικής διαδικασίας της οποίας το πολιτικό διακύβευμα επιβάλλει τη μεθόδευσή της. Απομακρυνόμενοι από τις όποιες δικονομικές λεπτομέρειες που αφορούν την ύπαρξη ή όχι αποδεικτικών στοιχείων, ο κάθε σύντροφος που βρίσκεται σε θέση κατηγορούμενου είναι πάντα ένοχος για την πολιτική υπόστασή του, την ανατρεπτική του δράση, το ανυπότακτο της συνείδησής του.

      Στις 18 Ιουλίου ο αναρχικός Μπάμπης Τσιλιανίδης καλείται στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης ως κατηγορούμενος για μια ένοπλη ληστεία που πραγματοποιήθηκε στο λογιστήριο του ΑΧΕΠΑ τον Ιούλιο του 2010. Μοναδικό αποδεικτικό στοιχείο εμπλοκής του στη συγκεκριμένη ληστεία, αποτελεί ένα μαντήλι που βρέθηκε κοντά στο χώρο στο οποίο, κατά τους ισχυρισμούς της αστυνομίας, εντοπίστηκε ανάμεσα σε άλλα γενετικά υλικά και το γενετικό υλικό του Μπάμπη.

      Για ακόμη μια φορά οι κατασταλτικοί μηχανισμοί ενορχηστρώνουν μία δίωξη-πυροτέχνημα, που έχει ως στόχο τον εγκλωβισμό ανυπότακτων αγωνιστών όπως ο Μπάμπης, μέσα σε ένα λαβύρινθο από υποδικίες, δικογραφίες και προφυλακίσεις και που ταυτόχρονα θα αποτελέσει μια πιλοτική εφαρμογή νέων κατασταλτικών μεθόδων.

      Στεκόμαστε δίπλα του σ'αυτή τη νέα μεθόδευση του κράτους εναντίον του και του στέλνουμε συντροφικούς χαιρετισμούς αλληλεγγύης.

 

      "Πετώντας, διαγράφοντας όλο και μεγαλύτερους κύκλους,

       το γεράκι δεν μπορεί να ακούσει πλέον το γερακάρη.

      Το κέντρο δεν κρατεί,

       τα πάντα καταρρέουν..."

   

    ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΜΠΑΜΠΗ ΤΣΙΛΙΑΝΙΔΗ

 

 

Γιώργος Καραγιαννίδης

Σπύρος Στρατούλης

Εργιούν Μουσταφά

Μαζούρεκ Αντρέι

Ράμι Συριανός

 

 

 

 

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License