Πορεία ανέργων προς την Μαδρίτη από όλη την Ισπανία

Το Σάββατο 21 Ιούλη έγινε πορεία από όλες τις πόλεις της Ισπανίας προς την Μαδρίτη.

post image

Χιλιάδες άνεργοι από ολόκληρη την Ισπανία βγήκαν στους δρόμους το Σάββατο 21 Ιουλίου για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στα μέτρα που εξήγγειλε η ισπανική κυβέρνηση.
Χιλιάδες άνθρωποι που έχασαν τη δουλειά τους συγκεντρώθηκαν αρχικά μπροστά από το Μουσείο Πράδο στην Μαδρίτη με πανώ και συνθήματα μετά από μια πορεία εκατοντάδων χιλιομέτρων. Με συνθήματα όπως "Εμπρός όλοι στον αγώνα" ο κόσμος έφτασε στην Puerta del Sol, εκεί που την περασμένη Πέμπτη χιλιάδες άνθρωποι είχαν διαδηλώσει και είχαν χτυπηθεί από τις δυνάμεις καταστολής με πλαστικές σφαίρες.

Από τότε που ο Ραχόι ανακοίνωσε μειώσεις μισθών στο ύψος των 65.000 ευρώ, την αύξηση του ΦΠΑ την μείωση των επιδομάτων ανεργίας από το 70% του βασικού μισθού στο 50% γίνονται καθημερινά πορείες σε όλες σχεδόν τις πόλεις.

Την Παρασκευή η κυβέρνηση ανακοίνωσε μείωση της ανάπτυξης  για το 2013 ενώ η ανεργία έχει φτάσει στο 24%

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License