Αίσχος! Αρον-άρον, πίσω στη φυλακή ο Σάββας Ξηρός!

-

Πέντε μήνες διακοπή ποινής έδωσε το δικαστήριο στον Σάββα Ξηρό, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει σε μάτια, αυτιά και πόδια, σ’ ένα δεκαήμερο τον γυρίζουν πίσω στον γκρίζο τάφο του Κορυδαλλού!

Δεν πρόκειται γι’ αστείο. Μέχρι σήμερα το βράδυ ο Σάββας Ξηρός θα βρίσκεται πάλι στο κελί του, στην υπόγεια ειδική πτέρυγα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού. Το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ έκρινε ότι η νοσηλεία του ολοκληρώθηκε!

Λεπτομέρειες αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε, γνωρίζουμε όμως πως έγινε μόνο μια επέμβαση στο ένα μάτι του Σάββα Ξηρού. και κάποιες εξετάσεις Τίποτ’ άλλο.

Γνωρίζουμε και κάτι άλλο και είχαμε προειδοποιήσει γι’ αυτό. Οτι η Αντιτρομοκρατική, αφού απέτυχε να ματαιώσει την απόφαση διακοπής της ποινής, επιχειρώντας με τη βοήθεια της Εισαγγελίας Πειραιά δικαστικό πραξικόπημα για ν’ αλλάξει την ομόφωνη απόφαση του Α’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά, έβαλε μπροστά το σχέδιο αποπομπής του πολιτικού κρατούμενου από το νοσοκομείο, δημιουργώντας ένα ασφυκτικό κλίμα αστυνομοκρατίας μέσα στο νοσοκομείο, που εμπόδιζε ακόμα και την ομαλή λειτουργία του. Και βέβαια, επειδή δεν είμαστε αφελείς, θεωρούμε σίγουρο ότι εργάστηκε εντατικά και το «παρασκήνιο».

Δεν περιμέναμε, όμως, ότι αυτή η τακτική θα έφερνε αποτελέσματα τόσο γρήγορα. Πέντε μήνες τουλάχιστον έδωσε στον βαριά άρρωστο πολιτικό κρατούμενο το δικαστήριο, σε δέκα μέρες τον διώχνουν άρον-άρον από το ΑΧΕΠΑ. Είναι η δεύτερη φορά που κρατικό νοσοκομείο συνεργεί με την Αστυνομία σε βάρος του Σάββα Ξηρού. Η πρώτη ήταν εκείνο το μαύρο πρώτο δεκαήμερο του Ιούλη του 2002, όταν ο τυφλός, κουφός και πολυτραυματίας αντάρτης πόλεων ανακρινόταν από τους Σύρο και Διώτη στην Εντατική του Ευαγγελισμού, υπό την επήρεια κάθε είδους ψυχοφαρμάκων, κατά παράβαση κάθε έννοιας ιατρικής δεοντολογίας και ηθικής. Η δεύτερη φορά είναι τώρα, που το ΑΧΕΠΑ συνεργεί στην εκδικητική συμπεριφορά τοης κρατικής καταστολής ενάντια σ’ έναν άνθρωπο που μέσα στη φυλακή τον κατέστησαν σχεδόν τυφλό και με μύρια άλλα προβλήματα, καταδικάζοντάς τον στην ουσία σε αργό θάνατο.

Επειδή είναι η δεύτερη φορά που κρατικό νοσοκομείο υποκύπτει στον εκβιασμό της Αστυνομίας, επειδή αυτό που συμβαίνει είναι αίσχος, είναι απάνθρωπο, εκδικητικό, βάρβαρο, περιμένουμε ένας τουλάχιστον άνθρωπος από εκεί μέσα να βγει ν’ αποκαλύψει και να καταγγείλει τα όσα συνέβησαν. Περιμένουμε από τα συνδικαλιστικά όργανα των γιατρών να πάρουν θέση. Δεν θα έχουν καμιά δικαιολογία αν σιωπήσουν.

 

ΚΟΝΤΡΑ

http://www.eksegersi.gr/article.php?article_id=17415&pos=4&cat_id=48


Να δημοσιευτούν τα ονόματα των γιατρών που υπέγραψαν το εξιτήριο από το νοσοκομείο, ότι δεν χρειάζεται περαιτέρω νοσοκομειακή περίθαλψη, και άρα παίρνουν την ευθύνη για την όποια επιδείνωση της κατάστασης για την οποία νοσηλεύτηκε.

Καμιά ειρήνη με τα σκυλιά!

από ... 28/07/2012 1:23 μμ.


δηλαδή, ο Σάββας Ξηρός δεν μεταφέρθηκε καν σε κελί τού κατ' όνομα «Νοσοκομείου» Κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού??

( νόμιζα πως μόνο ο Δημήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται έγκλειστος στην ειδική πτέρυγα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.....   ή κάνω λάθος? )

 

αυτήν τη στιγμή, υπάρχουν νεότερα?...  είναι διασταυρωμένο δηλ. πως μεταφέρθηκε πίσω στο κελί (κι αν ναι, σε ποια πτέρυγα ακριβώς)?

συγγνώμη για τις απανωτές ερωτήσεις, αλλά για να ξέρουμε τι γίνεται σε όλα τα στάδια του βασανισμού εναντίον του Σάββα

από μπέρδεμα 28/07/2012 2:43 μμ.


για τον σάββα ξηρό :

στις αγγλικές διευθύνσεις φυλακών δίνουν «δικαστικές φυλακές κορυδαλλού - ειδική πτέρυγα»

http://tameio.espivblogs.net/cases-postal-addresses-of-imprisoned-fighters

αλλά στις ελληνικές διευθύνσεις φυλακών δίνουν «νοσοκομείο κρατουμένων Κορυδαλλού»

http://tameio.espivblogs.net/kratoumenoi-epikoinwnia

 

 

από ... 28/07/2012 3:40 μμ.


προφανως λογω και της πολυ ιδιαζουσας καταστασης υγειας του σαββα, ακομα και μες στο μπουρδελο κορυδαλλου, μια τον εχουν στο υπογειο, μια τον εχουν στο νοσοκομειο  ( που μονο νοσοκομειο δεν μπορει να γινει αλλά λεμε τωρα, για να συνεννουμαστε )

από ΚΟΝΤΡΑ 28/07/2012 6:35 μμ.


Στο υπόγειο κάτω από τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού κρατούνται ο Δ. Κουφοντίνας, ο Σάββας Ξηρός και οι Γιωτόπουλος-Τζωρτζάτος.

Οταν γράψαμε το ρεπορτάζ, ετοιμάζονταν να μεταφέρουν τον Σάββα από το ΑΧΕΠΑ στον Κορυδαλλό και πάλι. Δεν γνωρίζαμε αν θα τον πήγαιναν στο υπόγειο ή στο κατ' ευφημισμόν «νοσοκομείο» κρατουμένων.

Ομως, και να τον πήγαιναν στο «νοσοκομείο», αυτό θα ήταν προσωρινό, όπως έχει συμβεί και άλλες φορές. Τον πάνε για ένα διάστημα στο νοσοκομείο και μετά ξανά στο υπόγειο, όπου είναι η «φυσική του θέση». Στο υπόγειο ήταν φυλακισμένος τελευταία ο Σάββας και από εκεί τον πήραν για να τον μεταφέρουν στη Θεσσαλονίκη.

Το ιατρικό θέμα, ποιοι υπέγραψαν κ.λπ., δεν το γνωρίζουμε ακόμη. Το ψάχνουμε δημοσιογραφικά, αλλά θέλει προσοχή, για να είμαστε ακριβείς.

Γι' αυτό και ζητήσαμε να πάρουν θέση τα συνδικαλιστικά όργανα των γιατρών.

Εκείνο που έχει σημασία αυτή τη στιγμή, είναι πως ο Σάββας έμεινε στο ΑΧΕΠΑ μόνο δέκα μέρες, αντί για πέντε μήνες που του έδωσε διακοπή ποινής το δικαστήριο.

Ενα νοσοκομείο αποδείχτηκε πιο «μαύρο» από ένα αστικό δικαστήριο!

ΚΟΝΤΡΑ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License