Νεοναζί στο Ηράκλειο και Μαχητικός Αντιφασισμός

@@@@@

 

Το παρόν κείμενο αποτελεί ενημέρωση σχετικά με τα γεγονότα των τελευταίων δυο μηνών στο Ηράκλειο Κρήτης στα πλάισια του ακύρηχτου πολέμου ανάμεσα στους ναζιστές και τις αντιφασιστικές ομάδες.

 

Να τσακίσουμε τους φασίστες.

 

Κανένας χώρος σε καμιά γειτονιά για τους ναζί.

 

Αρχές Ιουνίου  - Επίθεση σε άτομο με τατουάζ  ‘‘στόχο’’ στην περιοχή των Καμινίων.

 

7 Ιουνίου – Επίθεση σε άτομο που φορούσε μπλούζα με την νεκροκεφαλή των  SS και έπινε καφέ στο κέντρο του Ηρακλείου. Το συγκεκριμένο γεγονός αναπαράχθηκε από τα ΜΜΕ σαν ‘‘ παρεξήγηση’’ αφού ο συγκεκριμένος δήλωσε ότι δεν ανήκει στην Χ.Α. Πάντως το να φοράει καποιός ναζιστικά σύμβολα από μόνο του τον καθιστά αρκετά προκλητικό , είτε πρόκεται για χρυσαυγίτη, είτε για αυτόνομο εθνικιστή, είτε για οποιαδήποτε άλλη μορφή ναζιστικού αποβράσματος.

 

16  και 18 Ιουνίου – Διπλός  εμπρησμός σπιτιών μεταναστών από χρυσαυγίτες, στις περιοχές Αγ. Τριάδα και Θέρισσο. Και στις δύο εντελώς πανομοιότυπες επιθέσεις άτομα που επέβαιναν σε μηχανάκια εκτόξευσαν καπνογόνα στο εσωτερικό των σπιτιών εκ των οποίων το ένα υπέστη σοβαρές ζημιές. Οι μπάτσοι δεν ασχολήθηκαν με τα δύο περιστατικά.

 

22 Ιουνίου – Επίθεση σε άτομο που είχε ταυτοποιηθεί σαν επικεφαλής ομάδας πιτσιρικάδων που χτυπούσε μετανάστες στην περιοχή Γιόφυρο. Ο συγκεκριμένος εν τέλει αποδείχτηκε χρυσαυγίτης και γιος υποψήφιας με την Χ.Α. Τα τοπικά ΜΜΕ εμφάνισαν μαχαίρωμα που προφανώς δεν συνέβη ποτέ και  το συγκεκριμένο ανθρωπάριο μετά έβγαινε στα κανάλια και έλεγε ότι ‘‘μαχαιρώθηκε’’ για τις ιδέες του.  Μετά την επίθεση ακολούθησε σύλληψη συντρόφου με κατασκευασμένες κατηγορίες που προέκυψε  από συνεργασία μπάτσων- ΜΜΕ και Χ.Α   

 

28 Ιουνίου – Επίθεση σε  τουρίστα στην παραλιακή που έφερε τατουάζ με ναζιστικά σύμβολά.

 

Αρχές Ιουλίου – Εκκένωση σπιτιού στην οδό Κονδυλάκη από χρυσαυγίτες. Στο σπίτι διέμενε  60χρονη μετανάστρια την οποία οι ναζί ξυλοκόπησαν και πέταξαν τα πράγματα τις στο δρόμο.Η μετανάστρια μένει 20 χρόνια στην Ελλάδα και θα έφευγε από το σπίτι έτσι κι αλλιώς. Την επίθεση οργάνωσε ο χρυσαυγίτης γιός του ιδιοκτήτη. Οι μπάτσοι που έφτασαν λίγο μετά στην περιοχή δεν ασχολήθηκαν με τους χρυσαυγίτες που βρίσκονταν ακόμα εκεί.

 

 

19  Ιουλίου –  Επίθεση σε φασίστα δάσκαλο πολεμικών τεχνών που έχει στοχοποιηθεί για επιθέσεις σε μετανάστες και σύντροφο καθώς και για στρατολόγηση εντός και εκτός γυμναστηρίου.

 

21 Ιουλίου – Επίθεση και εκδίωξη  χρυσαυγίτη από πάρτυ ηλεκτρονικής μουσικής στο χώρο του ΤΕΙ.

 

 

Τέλος Ιουλίου– Ανεπιτυχής προσπάθεια της Χ.Α να ανοίξει γραφεία στο κέντρο του Ηρακλείου. Μετά από παρέμβαση της συνέλευσης γειτονιάς στο μαγαζί του ιδιοκτήτη του  διαμερίσματος όπου του έγιναν γνωστές οι συνέπειες της πράξης του, η συμφωνία  ακυρώθηκε. 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License