Ανοιχτή Συνέλευση για τη συγκρότηση Σωματείου Ανέργων… Άρτα

Ανοιχτή Συνέλευση για τη συγκρότηση και την συνδιαμόρφωση Σωματείου-Συνέλευσης Ανέργων και Επισφαλώς εργαζομέννων στην Άρτα

post image

 

Την Τρίτη 31 Ιουλίου καλείται ανοιχτή συνάντηση-συζήτηση  με ζητούμενο τη συγκρότηση ενός Σωματείου Ανέργων και Επισφαλώς εργαζομένων στην περιοχή της Άρτας.  Μία συζήτηση που ήδη έχει ξεκινήσει και έχει προσπαθήσει να σχηματοποιήσει τόσο την αναγκαιότητα του Σωματείου αλλά και την πολιτική βάση που αυτό θα στηθεί.  Τα αντι ιεραρχικά χαρακτηριστικά, η κοινωνική αλληλεγγύη και η προσπάθεια  να δημιουργηθούν ή και να ενταθούν αντιστάσεις στην κοινωνική σφαγή που ζούμε, η οριζόντια συνεργασία συλλογικοτήτων αντίστασης,    είναι μερικά από τα ζητήματα που τίθενται από την κυνική κοινωνική πραγματικότητα και καλούμαστε να απαντήσουμε, να συμμετάσχουμε  ή …όχι.

Η περιοχή της Άρτας έχει ακριβώς τα ίδια πολιτικά χαρακτηριστικά που επιβάλλονται παντού στην Ελλάδα. Μεγάλη ανεργία, κοινωνικές υποδομές που αφού λεηλατήθηκαν από τους  διορισμένους “υπεύθυνους”  σήμερα καταρρέουν(πχ νοσοκομείο, Δήμος-βρεφονηπιακοί σταθμοί κλπ). Επίσης η απλήρωτη εργασία  είναι ο κανόνας των εργοδοτών της περιοχής  με πλήθος εταιρειών να αφήνουν απλήρωτους τους εργαζόμενους για πολλούς μήνες(πχ ΒΙΚΗ-Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός-ΒΙΟΜΠΕΤΟΝ κλπ),  ενώ υπάρχουν και δεκάδες μικροεπιχειρήσεις που κλείνουν και μαζί κλείνουν και οι  ζωές αυτών που εργάζονταν σε αυτές. Στον οικονομικό παράδεισο του Μνημονίου χιλιάδες πολίτες βρίσκονται αντιμέτωποι με μεγάλα χρέη   κινδυνεύοντας να χάσουν τα πάντα από, την αξιοπρέπειά τους, τη  δυνατότητα άμεσης επιβίωσης, το σπίτι τους,  κλπ.

Η ανυπαρξία θεσμικών  μηχανισμών στήριξης τόσο των ανέργων όσο και των εργαζομένων δεν υπάρχει, με  αυτό να είναι κάτι που  αποτελεί  πολιτική απόφαση της κυριαρχίας..

Το Σωματείο Ανέργων θα λειτουργεί με αντιιερχαρχικά χαρακτηριστικά, με μόνο εργαλείο αποφάσεων και δράσεων την ανοιχτή συνέλευση και θα προσπαθήσει να δουλέψει τόσο πάνω στην κοινωνική αλληλεγγύη, στήριξη της καθημερινότητας των ανέργων-εργαζομένων προσπαθώντας να δημιουργήσει αυτό_οργανωμένες δομές   υγείας(συλογή φαρμάκων κλπ), παιδείας(εργαστήρια μαθημάτων), στην άμεση στήριξη με τρόφιμα, στην αντίσταση σε  κάθε είδους εργολάβους πχ της ΔΕΗ  κλπ. Επίσης  στη συμμετοχή σε κοινωνικούς ταξικούς αγώνες που θα δημιουργηθούν ή που πρέπει να δημιουργηθούν..  Θα προσπαθήσει να αποτελέσει  σύνθεση ριζοσπαστικών ανθρώπων και ομάδων  ενάντια στην βίαιη πραγματικότητα του καθεστώτος του Μνημονίου και στα δεκανίκια του, κόμματα Μνημονίου, φασίστες,  κλπ..

Η υλοποίηση του Σωματείου Ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων είναι αναγκαία  για την Άρτα,  όπως αναγκαιο είναι  και μία ενδεχόμενη συνεργασία με άλλες ανάλογες συλλογικότητες που δρουν ανά την Ελλάδα  και μπορούν να στηρίξουν ή και να κινητοποιήσουν-στηρίξουν  αντιστάσεις και πολιτικές αλληλεγγύης.

Η ανοιχτή συνέλευση για την συγκρότηση του Σωματείου Ανέργων και Επισφαλώς εργαζομένων  Άρτας, θα γίνει στην πλατεία της Δημοτικής Πινακοθήκης , στο  κτήριο της πρώην Πυροσβεστικής, πάνω από τα ιατρεία του ΙΚΑ στην Άρτα.  

Την Τρίτη 31 Ιουλίου και θα ξεκινήσει στις 8:30 το βράδυ..

ΥΓ: Το παρόν αποτελεί ατομική πρόταση  και θέση και όχι κείμενο της συλλογικότητας.

Εικόνες:

από από Θεσσαλονίκη 29/07/2012 4:06 μμ.


υπάρχει κάποιο mail που να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε;

από οτρ 29/07/2012 5:02 μμ.


Μετά την ανοιχτή συνέλευση της Τρίτης, θα οριστικοποιηθεί το σχήμα και οι στόχοι και κατατεθούν προτάσεις απο όποιους ενδιαφέρονται,  αφού συμβούν αυτά θα υπάρξουν στη συνέχεια και φόρμες επικοινωνίας

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License