Προσπάθεια απο το παράθυρο να υποβαθμίσουν το Νοσοκομείο Πατησίων - Παρέμβαση εργαζόμενων

ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΠΑΤΗΣΙΑ- ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΑ!

Προσπάθεια απο το παράθυρο να υποβαθμίσουν το Νοσοκομείο Πατησίων - Παρέμβαση εργαζόμενων και αλληλέγγυων ανάγκασε σε διακοπή το ΔΣ των διοικήσεων

 

 Αιφνιδιαστικά στις 31/7/12 αργά το μεσημέρι το Σωματείο του Γ.Ν.Α. «Πατησίων» πληροφορήθηκε εμμέσως, ότι την επόμενη ημέρα θα συζητούνταν στο Διοικητικό Συμβούλιο των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Γ.Ο.Ν.Κ. «Άγιοι Ανάργυροι» και Γ.Ν.Α. «Πατησίων» ο νέος οργανισμός του Γ.Ν.Α. «Πατησίων».
Ας σημειωθεί ότι το Συμβούλιο Διοίκησης του Γ.Ν.Α. «Πατησίων» έχει απορρίψει τον προτεινόμενο από το Υπουργείο οργανισμό-έκτρωμα των 88 κλινών που έγραψε στο πόδι μαζί με τόσους άλλους οργανισμούς ο Λοβέρδος και έχει προτείνει οργανισμό 110 κλινών πού είναι και οι σημερινές λειτουργούσες κλίνες του Γ.Ν.Α. «Πατησίων».
Επίσης μας προκάλεσε απορία η σπουδή του Διοικητικού Συμβουλίου να ασχοληθεί με νέο οργανισμό μόνο για το Γ.Ν.Α. «Πατησίων» και όχι και για το Γ.Ο.Ν.Κ. Στις 1/8/12 το πρωί μέλη του ΔΣ του Σωματείου πληροφορηθηκε από την Αναπληρώτρια Διοικήτρια του Γ.Ν.Α. «Πατησίων» Μαΐσογλου ότι αγνοούσε πως στο μεσημεριανό ΔΣ θα συζητούνταν ο νέος οργανισμός του Γ.Ν.Α. «Πατησίων»! Στο δε ΔΣ οπού το Σωματείο του Γ.Ν.Α. «Πατησίων» είχε μαζική παράσταση, ακούσαμε έκπληκτοι από τον Διοικητή των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Γ.Ο.Ν.Κ. «Άγιοι Ανάργυροι» και Γ.Ν.Α. «Πατησίων» Μπαρτζώκα ότι είχε ήδη στείλει στο Υπουργείο από μόνος του και χωρίς να συζητηθεί προηγουμένως σε ΔΣ δικές του παρατηρήσεις επί του προτεινομένου από το Υπουργείο οργανισμού-έκτρωμα των 88 κλινών, έχοντας επισυνάψει και τον καταρτισθέντα από το Συμβούλιο Διοίκησης του Γ.Ν.Α. «Πατησίων» οργανισμό των 110 κλινών.
Παρότι ζητήσαμε επιμόνως να μας δώσει τα προαναφερθέντα έγγραφα, εκείνος πεισματικά αρνήθηκε διαλύοντας το ΔΣ. Το ΔΣ του Σωματείου των εργαζόμενων στο νοσοκομείο Πατησίων καλεί τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου και τους κατοίκους της περιοχής σε αγωνιστική ετοιμότητα ενάντια στις προαναγγελθείσες καταργήσεις τμημάτων μέσω των οργανισμών-εκτρώματα του Λοβέρδου και τις σχεδιαζόμενες συγχωνεύσεις-καταργήσεις νοσοκομείων. Στην παρέμβαση των εργαζόμενων στο ΔΣ στο Γ.Ο.Ν.Κ. παρευρέθη, μεταξύ των άλλων, και πολυμελής αντιπροσωπεία του Κινήματος Δεν Πληρώνω.
Σε λίγο θα ανέβει και βίντεο απο την δράση.

από ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ 02/08/2012 11:48 πμ.ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ: «ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ ΤΟΥ Γ.Ο.Ν.Κ. ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΤΗΣΙΩΝ»

 

Σ  Ω  Μ  Α  Τ  Ε  Ι  Ο          Ε  Ρ  Γ  Α  Ζ  Ο  Μ  Ε  Ν  Ω  Ν
ΓΕΝΙΚΟ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ  «ΠΑΤΗΣΙΩΝ»
Χαλκίδος 15 17 τ.κ. 111 43        Τηλ. 213 20 56 100
                              
                                                                                      Αθήνα 2/8/12
 
«ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ ΤΟΥ Γ.Ο.Ν.Κ. ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΤΗΣΙΩΝ»
  
Το Δ.Σ του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Πατησίων καταγγέλλει ότι με αιφνιδιαστικό και απαράδεκτο τρόπο χθες 1/8 το μεσημέρι επιχειρήθηκε από Μπαρτζώκα και Μαΐσογλου η επίσημη μέσα από το Δ.Σ του Γ.Ο.Ν.Κ. υποβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Πατησίων.
Η Μαΐσογλου 9:15 π.μ. χθες «δεν γνώριζε» ότι θα συζητηθεί το θέμα του Οργανισμού συνεχίζοντας να προστατεύει συγκεκριμένα συμφέροντα που δεν έχουν σχέση με τον ρόλο για τον οποίο πληρώνεται και μάλιστα αδρά!!!
Εμείς ενημερωμένοι από την Εκπρόσωπο Εργαζομένων κ. Βάσω Φιλιππάτου για τα θέματα της ημερήσιας, παραβρεθήκαμε παρά την άρνησή τους να μας δεχτούν και τους αναγκάσαμε να διακόψουν την συζήτηση του θέματος. Για μας οι τέτοιου είδους μεθοδεύσεις δείχνουν μεθόδους απατεώνων.
Ζητάμε από όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς του χώρου Υγείας να απαιτήσουν την άμεση απομάκρυνση των συνεχιστών της άγριας πολιτικής του νεκροθάφτη Λοβέρδου.
Ζητάμε από το Υπουργείο να δεχτεί τον προτεινόμενο Οργανισμό από το Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων και να καταργήσει την διασύνδεσή μας με την Κάτω Κηφισιά.
Ας δοθεί επιτέλους ένα τέλος στα ψέματα Μπαρτζώκα – Μαΐσογλου - Μουσιώνη σε ένα Νοσοκομείο μιας από τις πλέον προβληματικές περιοχές της Αθήνας.
 
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ –ΧΡΗΣΤΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΤΗΣΙΩΝ.
 
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
         Ο   Πρόεδρος                                                                          Ο Γεν. Γραμματέας
 
 
                   
α/α Φιλιππάτου  Βασιλική                                                             Τσάλλας Παναγιώτης

Εικόνες:


ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ: ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

 

Σ  Ω  Μ  Α  Τ  Ε  Ι  Ο          Ε  Ρ  Γ  Α  Ζ  Ο  Μ  Ε  Ν  Ω  Ν
ΓΕΝΙΚΟ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ  «ΠΑΤΗΣΙΩΝ»
Χαλκίδος 15 17 τ.κ. 111 43        Τηλ. 213 20 56 100
                              
                                                                                                                                                  ΑΘΗΝΑ 2/8/12
 
ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
Γ.Ν.Α. «ΠΑΤΗΣΙΩΝ»
 
Την 1/8/12 με αιφνιδιαστική και απαράδεκτη προσπάθεια και με πρωτοφανή επιμονή του Διοικητή Μπαρτζώκα και της Αναπλ. Διοικήτριας Μαΐσογλου επιχειρήθηκε η υλοποίηση της πολιτικής απόφασης του πρώην Υπουργού – νεκροθάφτη της Υγείας – Λοβέρδου για μείωση του αριθμού των κλινών σε 88 χωρίς (εσκεμμένα) να λάβουν υπ΄ όψιν τους την απόφαση του Συμβουλίου Διοίκησης του Νοσοκομείου μας.
Οι εργαζόμενοι στην Γενική Συνέλευση την 2/8/12 σε μια αίθουσα κατάμεστη παρά την εποχή αδειών αποφάσισαν τα παρακάτω:
1. Ζητούν από την νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας :
α). την άμεση απομάκρυνση Μπαρτζώκα και Μαΐσογλου διότι η παρουσία τους θεωρείται επιβλαβής στην παροχή υπηρεσιών του Νοσοκομείου στους χιλιάδες χρήστες υγείας της περιοχής.
β). Την άμεση αποσύνδεση του Γ.Ν.Α. «Πατησίων» από το Γ.Ο.Ν.ΚΗΦΙΣΙΑΣ «Αγ. Ανάργυροι» και την συνλειτουργία του με τα όμορα νοσοκομεία της περιοχής ώστε να υπάρχει εφημερεύον Νοσοκομείο για καθημερινή κάλυψη των αναγκών της περιοχής
2. Την άμεση ενημέρωση όλων των φορέων της περιοχής και των όμορων Δήμων.
3. Την ετοιμότητα όλων (εργαζομένων και πολιτών) για κινητοποιήσεις, εάν οι συνεχιστές της απόλυτα αποτυχημένης πολιτικής Λοβέρδου (Μπαρτζώκας – Μαΐσογλου) δεν σταματήσουν να επιβουλεύονται την λειτουργία ενός ιστορικού Νοσοκομείου που οι ίδιοι φρόντισαν να υποβαθμίσουν και μάλιστα με αριστουργηματική επιμονή και πρωτοφανή μεθόδευση.
·         Επισημαίνουμε ότι για την αποσύνδεσή μας από το Γ.Ο.Ν.Κ. συναίνεσε η 1η Υ.ΠΕ. εδώ και 8 μήνες αλλά για λόγους «αδιευκρίνιστους» δεν υλοποιήθηκε μέχρι τώρα.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License