Καναδάς: 17 συλλήψεις σε νυχτερινή διαδήλωση χιλιάδων φοιτητών.

http://kaosenlared.net/component/k2/item/26623-montreal-miles-de-estudiantes-se-manifiestan-en-una-protesta-nocturna-detienen-a-17-personas.html

17 άτομα συνελήφθησαν το βράδυ της Τετάρτης κατά την διάρκεια κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας  κατά της αύξησης των διδάκτρων.

Η βράδυνή διαδήλωση, η εκατοστή στη σειρά, από την ώρα που  κυβέρνηση του Κεμπέκ αποφάσισε να αυξήσει τα δίδακτρα, συνέπεσε με την ανακοίνωση της πρόσκλησης για πρόωρες εκλογές στη γαλλόφωνη επαρχία..

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν όταν η  αστυνομία του Μόντρεαλ κύρυξε παράνομη τη διαδήλωση που κατευθύνονταν πρός  το κέντρο της πόλης και μια ομάδα ατόμων εξσφεντόνησε αντικείμενα στις δυνάμεις καταστολής.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός του Κεμπέκ, Jean Charest των Φιλελευθέρων, αποφάσισε να διαλύσει την Εθνική Συνέλευση και να καλέσει νέες εκλογές για τις 4 Σεπτεμβρίου.

Η αύξηση των διδάκτρων και οι  διαμαρτυρίες  των φοιτητών θα είναι ένα από τα κύρια θέματα της προεκλογικής εκστρατείας.

Τον Μάιο, η κυβέρνηση του Κεμπέκ πέρασε έναν αμφιλεγόμενο νόμο για την καταστολή των  καθημερινών διαδηλώσεων από τους φοιτητές που διαμαρτύρονται για την αύξηση κατά 75% των διδάκτρων.

Ο νόμος υποχρεώνει τους διοργανωτές των διαδηλώσεων με περισσότερα από 50 άτομα να στείλουν εκ των προτέρων στην αστυνομία τη διαδρομή , ενώ απαγορεύει τη χρήση των μασκών στους διαδηλωτές και επιβάλλει βαριά πρόστιμα για τα άτομα που συμμετέχουν σε διαδηλώσεις που κηρύχθηκαν παράνομες από τις δυνάμεις καταστολής.

Λίγες μέρες μετά την ψήφιση του νόμου, οι αρχές στο Κεμπέκ άρχισαν προγκρόμ  μαζικών συλλήψεων. Μόνο στα τέλη Μαΐου, η αστυνομία πραγματοποίησε εξακριβώσεις σε λιγότερο  από 24 ώρες σε περισσότερα από 1.000 άτομα.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License