Κείμενο αλληλεγγύης του Radio-Revolt προς την κατάληψη Δέλτα

Κείμενο αλληλεγγύης του Radio-Revolt προς την κατάληψη Δέλτα

Εδώ και μερικές μέρες έχει ξεκινήσει εκ νέου μια επιχείρηση καταστολής της κατάληψης Δέλτα από το κράτος, μέσω της συνεργασίας κάποιων επίσημων φορέων του (ΤΕΙ Θες/νίκης, ΔΕΗ). Η επιχείρηση αυτή αφορά και πάλι την προσπάθεια κάποιων τεχνικών συνεργείων να κόψουν την παροχή ρεύματος του κτηρίου ούτως ώστε να το οδηγήσουν στην αχρηστία (για περισσότερες λεπτομέρειες παραπέμπουμε στο κείμενο της ίδιας της κατάληψης σχετικά με τα γεγονότα).

Παρόμοιες απόπειρες ούτως ώστε να κοπεί το ρεύμα έχουν ξαναγίνει στο παρελθόν, όλες όμως απέτυχαν, καθώς απαντήθηκαν άμεσα με την παρέμβαση του αλληλέγγυου κόσμου στα γραφεία των υπευθύνων, με κινήσεις δημοσιοποίησης του γεγονότος κλπ. Αυτή η νέα προσπάθεια καταστολής λοιπόν, δεν μας αιφνιδιάζει καθόλου. Ίσα-ίσα θα λέγαμε πως είναι εντελώς αναμενόμενη, δεδομένων των κοινωνικοπολιτικών συνθηκών που επικρατούν.

 

Μαυρα κοράκια…

 

Από τη μία, τα κοράκια της ΔΕΗ δεν διστάζουν και να κόψουν το ρεύμα  σε σπίτια απόρων οικογενειών και ιδρυμάτων στέγασης ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, μέσα στο γενικότερο κλίμα ολοκληρωτικής  επιβολής των αποφάσεων της εξουσίας, από την άλλη δε, το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (στο οποίο νομικά ανήκει το κτήριο που στεγάζεται η κατάληψη Δέλτα) έχει περιέλθει σε μια κατάσταση γενικής απαξίωσης και οικονομικής εξαθλίωσης, κάτι που είναι ενδεικτικό του πόσο πολύ υπολογίζει το κράτος την δημόσια παιδεία και γενικά οποιαδήποτε σχέση και θεσμό δεν του αποφέρει οικονομικά οφέλη. (Πόσα λεφτά μπήκαν στις τσέπες των υπευθύνων μέχρι να φτάσει το ΤΕΙ σε αυτήν την κατάσταση δεν θα το μάθουμε μάλλον ποτέ).

 

Όπως ξαναείπαμε λοιπόν, αυτή η νέα προσπάθεια καταστολής δεν μας αιφνιδιάζει. Η κατάληψη Δέλτα είναι ένα ολοζώντανο και ενεργητικό κοινωνικό κέντρο ριζοσπαστικής ζύμωσης και πολιτικής δράσης μέσα στο κέντρο της νεκρωμένης τους τσιμεντούπολης. Ένα κτήριο το οποίο φιλοξενεί κάθε είδους δραστηριότητα έξω από τα θεσμοθετημένα και προβλεπόμενα μέτρα και σταθμά τους. Αποτελεί λοιπόν για όλους αυτούς (κράτος, κεφάλαιο, εξουσία) έναν κοινωνικό και ταξικό εχθρό που πρέπει να εξαφανίσουν. Και έχοντας ήδη εξαπολύσει την αντιδραστική τους επίθεση εναντίων του μεγαλύτερου μέρους της κοινωνίας με την οικονομική τους κρίση, τα αλλεπάλληλα μέτρα λιτότητας και την καταστολή, δεν θα μπορούσαν παρά να οξύνουν και την επίθεσή τους ενάντια στα πιο ριζοσπαστικά κομμάτια της κοινωνίας. Γιατί η απόπειρα νόμιμης καταστολής στην Δέλτα έρχεται να συμπληρώσει  τις  πρόσφατες παρακρατικές επιθέσεις σε Δράκα, Απέρτους και γενικότερα στους κατειλημμένους και στους λοιπούς χώρους κοινωνικής αντίστασης.

 

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας, δεν μας φοβίζουν!

 

Στην γενικευμένη τους  αυτή επίθεση να είναι σίγουροι πως θα μας βρουν απέναντί τους. Οι καταλήψεις θα μείνουν ανοιχτές και θα συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια σε κάθε είδους εξουσία

 

Εμείς, ως συνέλευση του αυτοδιαχειριζόμενου αναρχικού ραδιοφωνικού σταθμού Radio-Revolt, θέλουμε να δείξουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους συντρόφους της κατάληψης Δέλτα. Έχοντας και οι ίδιοι δεχτεί την καταστολή με κάθε δυνατό μέσο (εμπρηστικές επιθέσεις και σαμποτάζ από κράτος και παρακράτος), λάβαμε σε πολύ δύσκολες στιγμές την βοήθεια των συντρόφων μας, χωρίς την οποία τώρα σίγουρα θα βρισκόμασταν σε πολύ δυσμενέστερη θέση. Δηλώνουμε λοιπόν, πως θα σταθούμε δίπλα τους με κάθε τρόπο, τόσο ως φυσικές παρουσίες όσο και ως εγχείρημα. Γιατί οι επιθέσεις στους κατειλημμένους χώρους και στα αυτό-οργανωμένα εγχειρήματα είναι επιθέσεις ενάντια σε κάθε αγωνιζόμενο άνθρωπο.

Και όσο υπάρχουν άνθρωποι που αγωνίζονται ενάντια στη εξουσία και το κεφάλαιο, θα είμαστε εκεί και θα τους δίνουμε φωνή.

 

 

Να ορθώσουμε τα σώματα και τις φωνές μας ενάντια σε κάθε κατασταλτική επίθεση της εξουσίας

 

Να κάνουμε τη φωνή μας όπλο ενάντια στην καταπίεση

 

 

Η ΣΥΝΈΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ RADIO-REVOLT

 

www.radio-revolt.org

radio@radio-revolt.org

 

Υ.Γ. : Καλούμε τον κόσμο να πλαισιώσει την μικροφωνική  που θα γίνει την Δευτέρα 6/8 στις 10 πμ στον χώρο της κατάληψης και την συνέλευση που θα ακολουθήσει στις 1μμ, ούτως ώστε να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί την κατάσταση.

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License