Συρία Θάνατος...

www.facebook.com/pages/Ελληνο-Συριακή-Επιτροπή-Αλληλεγγύης

 

Στο βίντεο που "ανεβάζουμε", παρουσιάζεται ο πρωθυπουργός της Συρίας μαζί μέλη του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), πριν την απόδραση από το καθεστώς τρόμου του Άσαντ, στην Ιορδανία. 

Ο πρωθυπουργός έπρεπε πριν την απόδρασή του, να φροντίσει για τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του, ώστε να τα βγάλει λαθραία και με ασφάλεια έξω από την χώρα, για τον πολύ απλό λόγο ότι το καθεστώς του Άσαντ είναι ένα καθεστώς μαφίας που δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να δολοφονήσει τους συγγενείς του πρωθυπουργού για εκδίκηση.

Στην πραγματικότητα, ο πρωθυπουργός της Συρίας κρυβόταν μέσα στην επικράτεια, την στιγμή που ισχυριζόταν ότι ήταν ήδη στην Ιορδανία. Ουσιαστικά, αυτό ήταν ένα τέχνασμα που σκοπό είχε να ξεγελάσει τους συνοριοφύλακες του στρατού, ώστε να περάσει μυστικά στην Ιορδανία μαζί με κάποιους από τους συγγενείς του. Η ταξιαρχία Mutasim τους προσφέρει προστασία.

 

Στην συνέχεια ακολουθούν περιστατικά, που έλαβαν χώρα σήμερα 8/7/2012, σε ολόκληρη την Συρία.

 

Δημοσίευση από Abeer* στις 7 Αυγούστου 2012.

Οι τοπικές επιτροπές συντονισμού στην Συρία: 

Ο αριθμός των νεκρών έχει αυξηθεί στους 140 έως τώρα, και περιλαμβάνει έξι γυναίκες και δώδεκα παιδιά. Τριάντα ένας νεκροί αναφέρθηκαν στην Δαμασκό και τα προάστιά της. Είκοσι εννέα στην πόλη Χόμς, συμπεριλαμβανομένων δέκα από αυτούς στο προάστιο Deir Baalba (τα περισσότερα από αυτά τα θύματα παιδιά), και πέντε παιδιά από μία οικογένεια στο προάστιο της Δαμασκού, Rastan. Είκοσι επτά δολοφονημένοι αναφέρθηκαν στο Χαλέπι, μαζί με δέκα εκτελεσμένους κρατούμενους στις φυλακές. 

Δέκα εννέα στην Daraa. Δέκα πέντε στην πόλη Ιντλίμπ. Δέκα δολοφονημένοι στην Deir Ezzor, μαζί με τέσσερις στρατιώτες από τον FSA, πέντε στην Λατάκια και τέσσερις στην πόλη Χάμα.

 

Δαμασκός, στο προάστιο με την ονομασία Mleiha: Ο μουεζίνης (μάλλον ο τοπικός μουφτής), στο τζαμί Dalati, δολοφονήθηκε και το σώμα του απήχθη από τις δυνάμεις του καθεστώτος, που αφού εισέβαλαν μέσα, βανδάλισαν και έκαψαν το τζαμί.

 

Daraa Tafas: έχουν αναφερθεί αρκετοί τραυματίες μετά από βομβαρδισμό της πόλης από μαχητικά αεροσκάφη του καθεστώτος.

 

Raqqa συνοικία Tal Abyad: Ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός, εισέβαλε στην έδρα του κόμματος Μπάαθ (στμ το κυβερνών κόμμα της Συρίας), στην πόλη.

 

Homs, συνοικία Rastan: Τρία μέλη της ίδιας οικογένειας δολοφονήθηκαν ενώ υπήρχαν δεκάδες τραυματίες, μετά από έντονη ρίψη ρουκετών, και πυρών πυροβολικού με στόχο την πόλη. Οι βομβαρδισμοί συνοδεύονται από διακοπές νερού, και ηλεκτρικού ρεύματος μαζί με έλλειψη ψωμιού και βρεφικού γάλακτος. 

 

Idlib περιοχή Saraqeb: άγριος βομβαρδισμός με βαρύ πυροβολικό και όλμους μέσα στην πόλη.

 

Δαμασκός περιοχή Jobar: τρία πτώματα βρέθηκαν στην πλατεία του κοινοβουλίου. Οι δολοφονημένοι βρέθηκαν με τα χέρια τους δεμένα πίσω από την πλάτη τους, ενώ ένας από αυτούς ήταν κομμένος στην μέση με τα υπόλοιπα μέρη του σώματός του να είναι διασκορπισμένα στην γύρω περιοχή.

 

Daraa: χωρίς σταματημό η χρήση πυροβολικού και πυραύλων που στοχεύουν χωριά της περιοχής Lujah. Στην ίδια περιοχή αναφέρονται άγριες συγκρούσεις μεταξύ του FSA και ένοπλων πολιτών, απέναντι στο δολοφονικό καθεστώς, στην πλατεία της πόλης Al-Hurriya, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.

 

Lattakia: υπάρχουν αναφορές για νεκρούς και τραυματίες, σαν αποτέλεσμα σφοδρών βομβαρδισμών στο χωριό Alkaret.

 

Χαλάπι: δυνάμεις της υπηρεσίας πληροφοριών της αεροπορίας διαπράττουν σφαγή, δολοφονώντας δεκάδες λιποτάκτες.

 

Δαμασκός στα προάστια Kafr Batna: η πόλη βρίσκεται σε μαζική έξοδο, πανικοβλημένη από την παρουσία μονάδων του στρατού και των δυνάμεων ασφαλείας μπροστά στον φόβο ότι η πόλη θα καταληφθεί από δολοφόνους του καθεστώτος. 

 

Daraa συνοικία Al-Harir: Δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων  αρκετοί σε κρίσιμη κατάσταση, μετά από προσπάθεια των δυνάμεων ασφαλείας να εισβάλουν στις βόρειες συνοικίες της πόλης, μέσα σε ένα σκηνικό συνεχόμενων πυροβολισμών. Αυτά τα γεγονότα, είναι που αποτρέπουν τους κατοίκους της πόλης, ώστε να περιθάλψουν τους τραυματίες και να τους προσφέρουν ασφαλές κατάλυμα, και ουσιαστικά βάζουν άμαχο πληθυσμό να αντιπαρατεθεί ένοπλα με τα καθάρματα του καθεστώτος. Παρ' όλα αυτά, οι κάτοικοι της πόλης φοβούνται μία επικείμενη σφαγή…

 

Hama: επιθετικά ελικόπτερα, βομβαρδίζουν χωριά στο Jabal Shahshabo.

 

Homs: ο αριθμός των δολοφονημένων στην γειτονιά της πόλης, Deir-Baalba, αυξήθηκε λόγο των εντεινόμενων βομβαρδισμών σε δέκα νεκρούς, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι παιδιά. Επιπλέον, αρκετοί τραυματίστηκαν και βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση την στιγμή που δεν υπάρχουν νοσοκομεία για τους παράσχουν βοήθεια.

 

Χαλέπι: βαρύ πυροβολικό μέσα στις γειτονιές της Hanano και Sakhour.

 

Hama: αρκετά οχήματα ασφαλείας πραγματοποιούν έρευνες στην γειτονιά Seih-Anbar, και έχουν κατευθυνθεί προς την ένωση εργαζομένων όπου και πραγματοποιούν συλλήψεις όποιου βρίσκεται πεζός στον δρόμο.

 

Δαμασκός προάστια: έντονη παρουσία επιθετικών ελικοπτέρων και πυρά πυροβολικού στις περιοχές Sayeda Zaynab, Thayabiya και Hjeira.

 

Deir Ezzor: συνοικία Mayadeen. Ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός κατέστρεψε δύο τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού που ανήκουν στον στρατό του καθεστώτος, μπροστά από το κτίριο στρατιωτικής ασφάλειας της πόλης. 

Το καθεστώς απάντησε με έντονο βομβαρδισμό της Sfeira Tahtani, και στήλες καπνού υπάρχουν στον ουρανό της πόλης. Πολλά βλήματα έπεσαν κοντά στο εργοστάσιο χαρτιού της πόλης, καθώς και στο χωριό hosen.

 

*Abeer: Αραβική έννοια που σημαίνει "κομμάτι λουλουδιού"

http://en.wikipedia.org/wiki/Abeer

 

http://www.youtube.com/watch?v=xGT_HBSAyRM&feature=youtu.be

από /Ελληνο-Συριακή-Επιτροπή-Αλληλεγγύης 09/08/2012 1:36 πμ.


Αυτό το χρονικό αφορά μόνο την χθεσινή μέρα. Μία ακόμα μέρα, οπου το αίμα ρέει άφθονο στην επικράτεια της Συρίας. Και το μόνο που κάνουμε στην καλύτερη των περιπτώσεων, είναι να σφυρίζουμε αδιάφορα και να συνεχίζουμε τις μικρές μας ζωές, την στιγμή που χιλίαδες ταξικά μας αδέρφια και αδερφές σφαγιάζονται από τις δυνάμεις του ναζί Άσαντ και της κλίκας του...

Στην χειρότερη εκδοχή του Συριακού δράματος, ακολουθούμε την καθεστωτική αριστερά που κάνει λόγο όπως πάντα, για σκοτεινά κέντρα αποσταθεροποίησης, για ενδοιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, για την Μοσάντ, την CIA, τον βελζεβούλη τον ίδιο. 

Το έχουμε ξαναζήσει το σενάριο στην βοσνία Ερζεγοβίνη στα μέσα της δεκαετίας του ενενήντα. Για να σκεφτούμε, πως επιτρέψαμε εκείνο το καλοκαίρι του '95, να σφαγιαστούν χιλιάδες ταξικά μας αδέλφια, όταν το επίσημο ελληνικό κράτος, να διοργανώνει γιορτές για τους δολοφόνους στο στάδιο ειρήνης (sic!) και φιλίας για τον δολοφόνο Κάραζιτς και την κλίκα του.

από ... 09/08/2012 1:58 μμ.


ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ, ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΙΤΖ, ΤΟΥ ΣΑΝΤΑΜ

ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΤΝΑΦΙ. ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ

ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΔΗΘΕΝ

ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΥ ΚΛΠ...

ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥΣ ΑΣΑΝΤ ΑΛΛΑ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ

ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΤΗΣ CIA ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΩΝ ΜΙΣΘΟΦΟΡΩΝ

ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ...

από γιουτιούμπης 09/08/2012 7:43 μμ.


http://www.youtube.com/watch?v=kPWeI04Nfyo&feature=related

η λέξη "Δημοκρατία" μόνο δεν ακούγεται, και αυτό με τρομάζει.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License