20 χρόνια τώρα ζεστή φιλοξενία, σκούπες , απελάσεις και μαύρη εργασία

επιχείρηση "Ξένιος Ζέυς"

Σαν να απαντάει στην ειρωνεία του συνθήματος, η επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» στις αρχές του Αυγούστου έρχεται να επιβεβαιώσει την «ζεστή φιλοξενία» που επιφυλάσσουν για τους μετανάστες/ριες οι ελληνικές αρχές. Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης έφτασε να δηλώσει πως «το μεταναστευτικό ίσως είναι μεγαλύτερο πρόβλημα και από το οικονομικό». Η συστηματική προσπάθεια των κυβερνώντων να μας πείσουν πως οι μετανάστες/ριες φταίνε για την ανεργία, την οικονομική εξαθλίωση και την ανασφάλεια όχι μόνο δεν μας πείθει αλλά μας εξοργίζει. Το ότι χιλιάδες συμπολίτες μας που ζουν στην Ελλάδα και προσπαθούν -όπως όλοι και όλες μας- να επιβιώσουν, αντιμετωπίζονται σαν «ζώα», συλλαμβάνονται μέσα από τα σπίτια τους, στους δρόμους, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και φυλακίζονται ή απελαύνονται είναι ντροπή και εξευτελισμός για την κοινωνία μας. Το ότι οι κυβερνήσεις που μας έχουν οδηγήσει με τις πολιτικές τους επιλογές στην ανασφάλεια και την οικονομική εξαθλίωση ρίχνουν το φταίξιμο στους μετανάστες/ριες είναι τουλάχιστον γελοίο. Σε μια περίοδο που το παράλογο, το γελοίο, το εξοργιστικό γίνονται πολιτικός λόγος και πράξη θα επαναλάβουμε άλλη μια φορά το αυτονόητο:

Η μετανάστευση, ως κοινωνικό φαινόμενο, δεν αντιμετωπίζεται με καταστολή, αστυνόμευση και βία. Μόνο ολοκληρωμένες προτάσεις οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής μπορούν -στην παρούσα συγκυρία- να αντιμετωπίσουν την ελλιπή κοινωνική ένταξη, την φτώχεια και την ανεργία που μαστίζει αυτή την περίοδο στην Ελλάδα τόσο τους μετανάστες/ριες όσο και τους ντόπιους.

Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

Απέναντι σε έναν λόγο που δίνει έμφαση στην εγκληματικότητα, την εξαθλίωση, την ανασφάλεια και το φόβο επιμένουμε πως η ασφαλής κοινωνία δεν είναι σε καμία περίπτωση μια κοινωνία με περισσότερη αστυνόμευση. Είναι, αντιθέτως, μια κοινωνία που βασίζεται στην κοινωνική δικαιοσύνη, στην ισότητα και στην αλληλεγγύη μεταξύ των μελών της.

Συνεχίζουμε, λοιπόν, τον αγώνα για μια τέτοια κοινωνία μαζί με τους μετανάστες και τις μετανάστριες ενάντια στις πολιτικές της οικονομικής και κοινωνικής εξαθλίωσης, του φόβου και του ρατσιστικού μίσους.

 

από @ 09/08/2012 4:33 μμ.


Μετά από περίπου μία βδομάδα  ανελέητου πογκρόμ το "δίκτυο...", η μακροβιότερη και πιο συγκροτημένη -υποτίθεται- ομάδα της αριστεράς (του σύριζα ειδικότερα) για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, με τα πολυδιαφημισμένα "φεστιβάλ", τα στέκια, τις επιδοτήσεις και τις υποδομές, θυμήθηκε να βγάλει μια ανακοίνωση "που σπάει κόκκαλα".

Και τι μας λέει, μεταξύ άλλων:

Η μετανάστευση, ως κοινωνικό φαινόμενο, δεν αντιμετωπίζεται με καταστολή, αστυνόμευση και βία. Μόνο ολοκληρωμένες προτάσεις οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής μπορούν -στην παρούσα συγκυρία- να αντιμετωπίσουν την ελλιπή κοινωνική ένταξη, την φτώχεια και την ανεργία που μαστίζει αυτή την περίοδο στην Ελλάδα τόσο τους μετανάστες/ριες όσο και τους ντόπιους.

Σε ελεύθερη απόδοση και επιβεβαιώνοντας την τακτική που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια: "Ας μαντρώσουν οι κακοί όσους χωρίς χαρτιά μπορούν, έτσι ώστε όταν -και αν- έρθουμε εμείς στα πράγματα, να μπορούμε να κάνουμε με όσους έχουν απομείνει μια πιο 'φιλομεταναστευτική' πολιτική, χωρίς πολλές αντιδράσεις". Στο μεταξύ, θα αναπτυχθεί μια χαρά η μπίζνα με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τα λεφτά, πολλά λεφτά, της ευρωπαϊκής ένωσης: εργολάβοι, κέτερινγκ, δικηγόροι, μκο, κάθε λογής "ακτιβιστές" θα σιτίζονται σαν τα κοράκια από τους σύγχρονους δούλους.

Μια ολόκληρη πολιτική τάξη, από τους φασίστες μέχρι την αριστερά, παίζουν πάνω στις πλάτες αδύναμων φτωχών ανθρώπων.

 

 

 

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License