Μικροφωνική αλληλεγγύης για τον Σωκράτη Τζίφκα

Μικροφωνική αλληλεγγύης για τον Σωκράτη Τζίφκα

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ

ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/8-11πμ

 

Στις 3 Αυγούστου ο αναρχικός κρατούμενος Σωκράτης Τζίφκας, μετά την μεταφορά του σε νοσοκομείο για να υποβληθεί σε εξετάσεις λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει, επιστρέφει στις φυλακές Διαβατών, όπου και κρατείται από τον Μάρτιο. 

 

Εκεί έρχεται αντιμέτωπος για μια ακόμη φορά με την διαδικασία του σωματικού ελέγχου και την εντολή του ανθρωποφύλακα να ξεγυμνωθεί..

Ο Σωκράτης αρνείται να υπακούσει στις διαταγές και να υποστεί τον εξευτελιστικό έλεγχο. Μετά την άρνηση αυτή πέρασε κατευθείαν από πειθαρχικό συμβούλιο όπου και του επιβλήθηκε η ποινή της πειθαρχικής μεταγωγής και η παραμονή του για 10 μέρες στην απομόνωση.

 

Τέτοιες πρακτικές από τους εκάστοτε εισαγγελείς και ανθρωποφύλακες χρησιμοποιούνται συχνά σε μια προσπάθεια ισοπέδωσης της αξιοπρέπειας των κρατουμένων. Όμως πάντα θα βρίσκονται κάποιοι που θα αρνούνται να σκύψουν το κεφάλι και να υποταχτούν στα τσιράκια του κράτους, μη λυγίζοντας μπροστά στις συνέπειες

 

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΑΝΡΧΙΚΟ ΣΩΚΡΑΤΗ ΤΖΙΦΚΑ 

 

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License