Ισπανία:Ανθρακωρύχοι:Κείμενο μέλους του συνδικάτου της Αστούριας CSI

Απεργία ανθρακωρύχων Ισπανία:Κείμενο του Cándido González Carnero (μέλος του συνδικάτου της Αστούριας CSI, Corriente Sindical de Izquierdas) αμέσως μετά τη λήξη της απεργίας:


Κείμενο του Cándido González Carnero (μέλος του συνδικάτου της Αστούριας CSI, Corriente Sindical de Izquierdas) αμέσως μετά τη λήξη της απεργίας:

 

 

Πιστεύω ότι σήμερα είναι μια λυπηρή μέρα γιατί μόλις έγινε,για μια φορά ακόμα, αυτό που τόσο πολύ φοβόμασταν από την αρχή ότι θα γινόταν.Δυστυχώς πάλι δεν κάναμε λάθος. Για μια φορά ακόμα, και είναι πολλές πλέον στην ιστορία, η UGT και η CCOO έχουν προδώσει τον παραδειγματικό αγώνα που οι ανθρακωρύχοι πραγματοποιούσαν τους τελευταίους μήνες.

Δεν ήταν φυσιολογικό αυτό που συνέβαινε. Γιατί μετά από τη μεγάλη υποστήριξη που έδειξε ο κόσμος στη Μαδρίτη στην πορεία των ανθρακωρύχων,αυτά τα δύο συνδικάτα ανακοίνωσαν δημόσια μια αλλαγή στρατηγικής; Γιατί από τις 11 Ιουλίου, ενώ το ηθικό ήταν πολύ ψηλά μετά από την πορεία στη Μαδρίτη και μπορούσαν να εντείνουν τον αγώνα,τον άφησαν στην τύχη του, δίνοντας μια διέξοδο στην κυβέρνηση για να συνεχίσει να εφαρμόζει, με περισσότερη δύναμη,περικοπές και αλλαγές σε αυτόν και σε άλλους βιομηχανικούς τομείς;

H UGT και η CCOO ποτέ δεν έκαναν συνελεύσεις εργαζομένων, ούτε όταν ξεκίνησαν να οργανώνονται οι κινητοποιήσεις ούτε όταν έληξαν. Χωρίς αυτή τη συμμετοχή, οδήγησαν του ανθρακωρύχους σε μια δίμηνη απεργία,με εργάτες κλεισμένους κάτω στα ορυχεία για πάνω από 60 μέρες, ενώ θα μπορούσαν να είχαν χρησιμοποιηθεί άλλα μέσα,λαμβάνοντας υπόψη ότι ο αγώνας θα μπορούσε να κρατήσει πολύ και να είναι πολύ σκληρός.

Ο αγώνας των ανθρακωρύχων ήταν, αναμφίβολα, παραδειγματικός και ούτε οι ανθρακωρύχοι ούτε η κοινωνία δεν μπορεί να αξιολογήσει αυτό το ανεπιθύμητο τέλος ως μια ήττα, αλλά σαν μια προδοσία αυτών των συνδικάτων, που δυστυχώς επαναλαμβάνετε αρκετά συχνά.

Το ίχνος που έχουν αφήσει οι ανθρακωρύχοι αποτελεί σημείο αναφοράς για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας ενάντια στις περικοπές και την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης και των συνεργατών της ενάντια στις μειονεκτούσες τάξεις.

Αλλά ο αγώνας δεν έχει τελειώσει. Τώρα έρχεται η καταστολή.Εκεί πρέπει οι πάνω από 100 άνθρωποι εναντίων των οποίων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη ως αποτέλεσμα της συμμετοχής τους στις κινητοποιήσεις, να έχουν τη στήριξη όλων μας.

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License