Ενημέρωση από την μικροφωνική για τον Σωκράτη Τζίφκα

Ενημέρωση από την μικροφωνική για τον Σωκράτη Τζίφκα

post image

 

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε μικροφωνική, μοιράστηκαν κείμενα και πετάχτηκαν τρικάκια στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας σχετικά με τις πειθαρχικές ποινές (απομόνωση-μεταγωγή) που επιβλήθηκαν στον αναρχικό Σωκράτη Τζίφκα. 

Ακολουθεί το κείμενο που μοιράστηκε:

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΤΖΙΦΚΑ ΣΩΚΡΑΤΗ

Το πρωί της Παρασκευής 3 Αυγούστου ο σύντροφος Σωκράτης Τζίφκας ο οποίος κρατείται στις φυλακές Διαβατών από τον Μάρτιο, μετήχθει σε νοσοκομείο της πόλης λόγω προβλήματος υγείας. Κατά την επιστροφή του στις φυλακές, αρνούμενος για άλλη μια φορά να υποστεί την σωματική έρευνα, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, όπου με συνοπτικές διαδικασίες του επιβλήθηκε η ποινή της πειθαρχικής μεταγωγής και δέκα μέρες απομόνωση.

Έπειτα απ’ αυτό, τη σκυτάλη ανέλαβε η σωφρονιστική υπηρεσία της φυλακής, στερώντας του, κατά τις πρώτες μέρες,  το δικαίωμα να προαυλίζεται καθώς και να έχει στο κελί της απομόνωσης ανεμιστήρα, τηλεόραση, βιβλία και ρούχα. Του απαγόρευσαν επίσης να λαμβάνει τα φάρμακα που ο γιατρός του είχε χορηγήσει όπως και να έχει τηλεφωνική επικοινωνία (η οποία μέχρι και σήμερα είναι περιορισμένη).

Τα παραπάνω γεγονότα δεν αναφέρονται προς χάριν κάποιας καταγγελίας ως προς την αυστηρότητα του σωφρονιστικού συστήματος, αλλά έρχονται να προστεθούν ανάμεσα σε άλλα τόσα που συμβαίνουν καθημερινά απέναντι σε όλους όσους συνεχίζουν τον εντός των τειχών αγώνα. Έρχονται να αποδείξουν πως όσο ο πρωταρχικός ρόλος του εγκλεισμού, δηλαδή αυτός της πλήρους καταστολής και της διάλυσης της αξιοπρέπειας του εγκλείστου αποτυγχάνει (όπως στην περίπτωση του Σωκράτη αλλά και πολλών ακόμη φυλακισμένων αναρχικών και όχι μόνο), τόσο περισσότερο ο εξουσιαστικός μηχανισμός της φυλακής σκυλιάζει για να το πετύχει, δείχνοντας το πραγματικό του πρόσωπο, πέρα από τα νομικά παραπετάσματα.

Σ’ αυτή τη συνθήκη, το κράτος και οι μηχανισμοί του προσθέτουν στο οπλοστάσιό τους πέρα από τον εγκλεισμό αυτό καθ’ εαυτό και διάφορες άλλες μεθόδους πειθαρχίας και εξευτελισμού μέσα στην φυλακή. Μια απ’ αυτές είναι και η συνθήκη της απομόνωσης. Ένα πρόσθετο-έκτακτο μέτρο εγκλεισμού, εν είδει τιμωρίας, σε ένα ασφυκτικό περιβάλλον, μια ακόμη φυλακή μέσα στην φυλακή. Αν λοιπόν εμείς από την πλευρά μας, εχθρευόμαστε ότι απειλεί την ελευθερία, μια τέτοια συνθήκη διπλού εγκλεισμού δεν μπορεί παρά να μας προκαλεί το διπλάσιο μίσος.

Να είμαστε εμείς αυτοί που θα σπάσουμε τον τσαμπουκά του σωφρονιστικού συστήματος.

Να «απομονώσουμε» τους δεσμοφύλακες των ζωών μας.

Αλληλεγγύη στον αναρχικό Σωκράτη Τζίφκα που βρίσκεται στην απομόνωση των φυλακών Διαβατών από τις 3/8 επειδή αρνήθηκε τον σωματικό έλεγχο.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ.

 

 

Εικόνες:

από α 10/08/2012 9:58 μμ.


κι άλλες φωτο

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License