Στο 23,1 λένε ότι έφτασε η ανεργία, στην πραγματικότητα είναι γύρω στα 33% (όπως οι ίδιοι

Συνολικά 1.147.372 άνθρωποι είναι άνεργοι, από αυτούς οι 629.906 είναι νέοι μέχρι 24 ετών ενώ μόλις τέσσερις στους δέκα παίρνουν επίδομα ανεργίας.

Συνολικά 1.147.372 άνθρωποι είναι άνεργοι, από αυτούς οι 629.906 είναι νέοι μέχρι 24 ετών ενώ μόλις τέσσερις στους δέκα παίρνουν επίδομα ανεργίας. Τα παραπάνω νούμερα αφορούν τους επίσημα καταγεγραμμένους άνεργους φυσικά και επειδή συμπεριλαμβάνουν στις μετρήσεις τους και τον δημόσιο τομέα το 23,1% που αναφέρουν δεν είναι πραγματικό. Υπολογίζεται λοιπόν ότι στην πραγματικότητα, στον ιδιωτικό τομέα (εκεί που απασχολούνται η πλειοψηφία των εργαζόμενων) το ποσοστό ανεργίας αγγίζει το 33%

Η ελληνική στατιστική υπηρεσία, αναφέρει πως το ποσοστό ανεργίας στους νέους εκτινάχθηκε τον περασμένο Μάιο στο 54,9% από 41,7% που ήταν τον ίδιο μήνα πέρυσι και 11,6% στην αρχή της φτιαχτής κρίσης που ξέσπασε το 2009.

Κάθε μέρα μέσα στον Μάιο που μας πέρασε προστέθηκαν στη στρατιά των ανέργων 1.138 άτομα στην πλειοψηφία τους νέοι, ενώ μέσα σε έναν μήνα οι άνεργοι αυξήθηκαν συνολικά κατά 34.141 άτομα. Επίσης τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας καταγράφονται στις γυναίκες με 26,8% από 20,4% τον περασμένο Μάη, ενώ στους άντρες υπολογίστηκε ότι έφτασε στο 20,3% από 14,2%.

Την ίδια ώρα, από Σεπτέμβρη που θα λήξουν οι συμβάσεις εποχικού προσωπικού στις τουριστικές επιχειρήσεις, θα υπάρξει νέο κύμα ανέργων ενώ προβλέπεται ότι μέχρι το τέλος του χρόνου το ποσοστό ανεργίας θα φτάσει ή και θα ξεπεράσει το 30%.

Όσο τραγικά και να αποτυπώνουν την πραγματικότητα αυτοί οι αριθμοί, η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη και αναμένεται να χειροτερέψει κι άλλο από Σεπτέμβρη με την ανακοίνωση και συγκεκριμενοποίηση των νέων μνημονιακών μέτρων που θα επιφέρουν ακόμα λιγότερους μισθούς και συντάξεις, ενώ ταυτόχρονα θα υπάρξει αλματώδης αύξηση στο κόστος ζωής σε όλους τους τομείς.

Για άλλη μια φορά μας προορίζουν να γίνουμε θυσία στο βωμό του κεφαλαίου και στην προσπάθεια αναδιοργάνωσης του καπιταλισμού. Η δική μας απάντηση πρέπει να είναι ηχηρή και δυναμική τόσο στους δρόμους όσο και στις συλλογικές διαδικασίες εκείνες που θα δημιουργήσουν νέες δομές κοινωνικής οικονομίας και θα προωθήσουν ή θα εδραιώσουν τις ήδη υπάρχουσες.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License