Η συνάντηση Τσίπρα – Πέρες και τα ζόμπι του αριστερού αντι-σημιτισμού

Η συνάντηση Τσίπρα – Πέρες και τα ζόμπι του αριστερού αντι-σημιτισμού

πηγή:  http://marxistreloaded.wordpress.com/2012/08/11/tsipras-peres-n-left-antisemitis/

 

Ενοχλήθηκαν τα ζόμπι του αριστερού αντι-σημιτισμού από την συνάντηση Τσίπρα – Πέρες.
Δεν θα τους ενοχλούσε αν η συνάντηση ήταν με τον ηγέτη του καθεστώτος της Κίνας, το οποίο έχει τσακίσει το Θιβέτ και έχει μετατρέψει την Κίνα σ’ ένα στρατόπεδο καταναγκαστικής εργασίας στην υπηρεσία της παγκόσμιας καπιταλιστικής αξιοποίησης (κάτω από το άγρυπνο βλέμμα του μεγάλου τιμονιέρη).
Δεν θα τους ενοχλούσε αν η συνάντηση ήταν με τον ηγέτη της Τουρκίας, το καθεστώς της οποίας έχει τσακίσει το Κουρδιστάν – μάλιστα, συμμάχησαν με το τουρκικό καθεστώς στο φιάσκο “ένα καραβι για τη Γάζα” (οποία υποκρισία).
Δεν θα τους ενοχλούσε αν η συνάντηση ήταν με τον ηγέτη του Ιρανικού καθεστώτος, το οποίο απαγορεύει την ανάγνωση του Μαρξ, την ομοφυλοφιλία και εξαφανίζει τους διαφωνούντες.
Δεν θα τους ενοχλούσε…
Γιατί άραγε? Προφανώς όταν είσαι αριστερός (με την ευρύτερη έννοια του όρου – περιλαμβάνει και τους αναρχικούς) πρέπει να ερμηνεύσεις με κάποιον τρόπο την κοινωνική πραγματικότητα. Αν για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορείς να το κάνεις με όρους κοινωνικών σχέσεων (πχ αφηρημένη εργασία, (ανταλλακτική) αξία, εμπόρευμα, κεφάλαιο) ξεπέφτεις στο επίπεδο της θεωρίας συνωμοσίας, της οποίας ο αντι-σημιτισμός αποτελεί την πιο συνήθη και επικίνδυνη μορφή, πολλές φορές κρυμένος κάτω από τη μάσκα του αντι-σιωνισμού ή του συγγενούς αντι-ιμπεριαλισμού.

“Όταν εξετάζει κανείς τα ειδικά χαρακτηριστικά που αποδίδει στους Εβραίους ο σύγχρονος αντι-Σημιτισμός – αφαιρετικότητα, αϋλότητα, καθολικότητα, κινητικότητα – είναι εντυπωσιακό ότι όλα είναι χαρακτηριστικά της αξιακής διάστασης των κοινωνικών μορφών που αναλύθηκαν από τον Μαρξ. Επιπλέον, αυτή η διάσταση, όπως και η υποτιθέμενη εξουσία των Εβραίων, δεν εμφανίζεται ως τέτοια, αλλά με την μορφή ενός υλικού φορέα, του εμπορεύματος”
-Moishe Postone, “Anti-Semitism and National Socialism

“Ο τρόπος με τον οποίο διακρίνεται ο αντισημιτισμός, και πρέπει να διακρίνεται, από τον ρατσισμό, έχει να κάνει με κάποιου είδους φαντασιακού της δύναμης, η οποία αποδίδεται στους Εβραίους, στον Σιωνισμό και στο Ισραήλ, η οποία βρίσκεται στον πυρήνα του αντισημιτισμού. Οι Εβραίοι θεωρούνται πως συγκροτούν μια υπερβολικά ισχυρή, αφηρημένη, άυλη παγκόσμια μορφή εξουσίας η οποία κυριαρχεί στον κόσμο. Δεν υπάρχει τίποτα το παρόμοιο με αυτή την ιδέα στον πυρήνα άλλων μορφών ρατσισμού. Ο ρατσισμός σπανίως, απ΄όσο ξέρω, συγκροτεί ένα ολόκληρο σύστημα με το οποίο επιδιώκει να εξηγήσει τον κόσμο. Ο αντισημιτισμός είναι μια πρωτόγονη κριτική του κόσμου, της καπιταλιστικής νεωτερικότητας. Ο λόγος που τον θεωρώ ιδιαίτερα επικίνδυνο για την αριστερά είναι ακριβώς επειδή ο αντισημιτισμός έχει μια ψευδο-χειραφετησιακή διάσταση την οποία άλλες μορφές ρατσισμού σπανίως διαθέτουν.”
Από τη συνέντευξη του Moishe Postone, “Σιωνισμός, Αντισημιτισμός και η Αριστερά

“Μετά την κατάρρευση του κρατικού καπιταλισμού και των “εθνικοαπελευθερωτικών κινημάτων” τα οποία είχαν καταρτίσει ένα πρόγραμμα “καθυστερημένης ανάπτυξης” πάνω στη βάση της παγκόσμιας αγοράς, ο χαρακτήρας αυτής της προβολικής σύγκρουσης άλλαξε εκ βάθρων. Στη θέση των κοσμικών αναπτυξιακών καθεστώτων εμφανίστηκε ο αποκαλούμενος Ισλαμισμός, ο οποίος μόνο φαινομενικά λειτουργεί σαν ένα παραδοσιακό θρησκευτικό κίνημα. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μια μεταμοντέρνα κουλτουραλιστική κρισιγενή ιδεολογία ενός μέρους των προ πολλού δυτικοποιημένων ελίτ των Ισλαμικών χωρών, η οποία αναπαριστά το αυταρχικό δυναμικό του μεταμοντέρνου και η οποία έχει εμποτιστεί με την απολύτως μη-Ισλαμική ιδεολογία του Ευρωπαϊκού αντι-Σημιτισμού. Τα τμήματα του κεφαλαίου στην περιοχή τα οποία απέτυχαν στην παγκόσμια αγορά, κήρυξαν τον πόλεμο ενάντια στους Εβραίους ως μια υποδειγματική πάλη ενάντια στην δυτική κυριαρχία. Αντιστρόφως, ο δυτικός κρισιγενής ιμπεριαλισμός, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, κατέστησε τον Ισλαμισμό τον νέο βασικό εχθρό, αφού πρώτα τον εξέθρεψε κατά την διάρκεια του ψυχρού πολέμου και τον προμήθευσε με όπλα.”
Robert Kurz, “Ο πόλεμος ενάντια στους Εβραίους


 

Επικαιρότητα

ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ Εξω από την Ελλάδα ο σφαγέας Σιμόν Πέρες
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 3 Αυγούστου 2012

Ενας ακόμη από τους σιωνιστές σφαγείς, ο πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες, επισκέπτεται την Ελλάδα, καλεσμένος του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, σε ανταπόδοση της επίσκεψης που ο τελευταίος πραγματοποίησε στο Ισραήλ.
 
Οπως και άλλα κορυφαία στελέχη του σιωνιστικού καθεστώτος, ο Πέρες επέλεξε να επισκεφτεί την Αθήνα σε μια περίοδο που η πόλη είναι άδεια. Γνωρίζουν καλά οι σιωνιστές ότι από τον ελληνικό λαό είναι ανεπιθύμητοι και θέλουν ν’ αποφύγουν διαδηλώσεις ενάντια στην επίσκεψή τους.
 
Η σημερινή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ κινείται σταθερά στην πορεία που χάραξαν οι προκάτοχές της κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου. Στην πορεία της «στρατηγικής συνεργασίας» με το σιωνιστικό καθεστώς. Μια πορεία που προσβάλλει τα φιλειρηνικά και φιλο-παλαιστινιακά αισθήματα του ελληνικού λαού και βάζει την Ελλάδα πιο βαθιά στους σχεδιασμούς των αμερικανονατοϊκών ιμπεριαλιστών στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Σχεδιασμούς των οποίων το σιωνιστικό κράτος αποτελούσε και εξακολουθεί ν’ αποτελεί προκεχωρημένο φυλάκιο.
 
Πιστές στο δόγμα «ανήκουμε στη Δύση», πιστές στο δόγμα της υποταγής στα κελεύσματα των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ και ΕΕ, οι ελληνικές κυβερνήσεις αναβαθμίζουν συνεχώς τις σχέσεις τους με το σιωνιστικό καθεστώς. Μ’ ένα καθεστώς που:

- Συνεχίζει το έγκλημα της γενοκτονίας σε βάρος του αδελφού Παλαιστινιακού λαού που μάχεται για τη λευτεριά του.

- Εξαπολύει απειλές πολέμου ενάντια σε γειτονικές χώρες, απειλώντας ν’ ανάψει μια ακόμη φωτιά στην περιοχή.

- Επιτίθεται ενάντια σε όσους προσπαθούν να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού. Τις επιθέσεις αυτές, που έχουν φτάσει μέχρι και τη δολοφονία αγωνιστών (9 νεκροί στο κατάστρωμα του Mavi Marmara στις 31 Μάη του 2010), έχουν αισθανθεί στο πετσί τους και Ελληνες πολίτες, οι οποίοι συνελήφθησαν παράνομα, μετά από πειρατικά ρεσάλτα στα διεθνή νερά της Μεσογείου, ξυλοκοπήθηκαν, φυλακίστηκαν και απελάθηκαν, χωρίς η ελληνική κυβέρνηση να κουνήσει το δαχτυλάκι της.
 
Ο Σιμόν Πέρες, όπως και όλοι οι ηγέτες του σιωνιστικού καθεστώτος, είναι ανεπιθύμητος στην Ελλάδα. Μπορεί οι κυβερνήσεις να τους στρώνουν κόκκινο χαλί, όμως η θέληση του ελληνικού λαού δεν αλλάζει. Οσες τέτοιες επισκέψεις και να οργανωθούν, δεν πρόκειται να λειτουργήσουν σαν πολιτικός μυθριδατισμός. Δε θα τις συνηθίσουμε, δε θα τις αποδεχτούμε. Θα εξακολουθούμε πάντοτε να βροντοφωνάζουμε:
 
- Εξω οι σιωνιστές σφαγείς από την Ελλάδα
 
- Λευτεριά στον Παλαιστινιακό λαό
 
- Αλληλεγγύη στην Παλαιστινιακή Αντίσταση
 
ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License