Οι τοκογλύφοι του ΔΝΤ απαιτούν να ξεκινήσουν οι πληστηριασμοί 100.000 ακινήτων

.

Οι τοκογλύφοι του ΔΝΤ απαιτούν να ξεκινήσουν οι πληστηριασμοί για περίπου 100.000 ακίνητα που οι ιδιοκτήτες τους δεν μπορούν να εξοφλήσουν τα δάνειά τους. Μέχρι σήμερα υπήρχε απόφαση που απαγόρευε τους πλειστηριασμούς για το 2012 για ποσά που χρωστούσε ο κόσμος μέχρι τα 200.000 ευρώ. Οι κλέφτες λοιπόν απαιτούν τώρα να μην δοθεί νέα παράταση σ΄αυτή την απαγόρευση. Έτσι αν γίνει κάτι τέτοιο από την αρχή του χρόνου θα αρχίσουν να βγαίνουν στον πλειστηριασμό όλα τα ακίνητα των οποίων καθυστερούνται οι δόσεις και μάλιστα με ιδιαίτερα χαμηλή τιμή πρώτης προσφοράς.

Από την άλλη, οι τράπεζες έχουν καταστρώσει 2 σχέδια για να προωθήσουν νέα μοντέλα δανείων.

Το πρώτο αντιγράφει το βρετανικό μοντέλο μεγαλώνοντας το χρόνο διάρκειας του δανείου από τα 40 χρόνια που είναι σήμερα στα 99. Έτσι κάποιος θα αγοράζει σπίτι και θα το πληρώνουν ακόμα και τα παιδιά του σαν να δίνει πάντα ενοίκιο.

Το δεύτερο μοντέλο λέει ότι οι τράπεζες θα παίρνουν τα σπίτια αλλά θα επιτρέπουν στους σημερινούς ιδιοκτήτες να μείνουν πληρώνοντας ενοίκιο.

Εναλλακτικά σκέφτονται να υπάρξουν δάνεια αποπληρωμής μόνο τόκων, όπου οι δανειολήπτες δεν εξοφλούν το κεφάλαιο αλλά μόνο τις επιβαρύνσεις από το επιτόκιο. Και εννοείται ότι για να αποκτήσουν το σπίτι στην κυριότητά τους πρέπει να αποπληρώσουν όλο το κεφάλαιο.

Και όλα αυτά, για να έρθει μετά πάλι το κράτος και να απειλήσει τον κόσμο με κατασχέσεις, αν δεν μπορούν να πληρώσουν κάποια από τους φόρους-χαράτσια που θα επιβάλλει ακόμα κι αν τα ποσά είναι εξαιρετικά μικρά ή και αμελητέα. Εννοείται κανείς δεν θα κάνει κατάσχεση στις περιουσίες κινητές και ακίνητες όλων αυτών των λαμογιών που μας έχουν κατακλέψει.
 

Όπως και να χει πάντως, θα πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουμε και αυτή τη μάχη στο πόλεμο που μας έχουν κηρύξει!
 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License