Εν ψυχρώ δολοφονία 18 απεργών στην Ν.Αφρική

http://www.kaosenlared.net/component/k2/item/27825-video-masacre-en-sudáfrica-policía-asesina-a-18-mineros-que-reclamaban-aumentos-salariales.html

Τουλάχιστον 18 εργάτες δολοφονήθηκαν εν ψυχρό από την Νότιο αφρικάνική αστυνομία στα ορυχεία πλατίνας  Μαρικάνα στα βόριο ανατολικό τμήμα  της χώρας,  κατά την διάρκεια απεργίας για αυξήσεις μισθών. Οι εργαζόμενοι απαιτούν 12.500 ράντ (1250 ευρώ) δηλαδή τον τριπλασιασμό του σημερινού τους μισθού. Η απεργία άρχισε στις 10 Αυγούστου και παρέλυσε την παραγωγή στο 3 μεγαλύτερο ορυχείο πλατίνας στον κόσμο.

Ο πολλαπλές φορές κατηγορούμενος για διαφθορά πρόεδρος της χώρας Ζούμα ψέλλισε κάποιες φράσεις καταδίκης της σφαγής λέγοντας ότι στην δημοκρατία πάντα υπάρχει πεδίο για συζήτηση και ειρηνική επίλυση των διαφωνιών, ενώ η ηγεσία των ένστολων εκτελεστών ανακοίνωσε ότι οι αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρια και για αυτό απάντησαν με αυτό τον τρόπο.

η στιγμή της εκτέλεσης όπως την αποθανάτησαν κάμερες απο τοπικά τηλεοπτικά κανάλια:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=meqSjgMKv-I

.

από φίλοι του Στίρνερ 17/08/2012 11:25 πμ.Δυστυχώς το άρθρο από kaos en la red είναι συρραφή από τα καθεστωτικά μέσα The Guardian και Perfil, τα οποία χρεώνουν την κλιμάκωση της βίας στην αντιπαλότητα ανάμεσα στα συνδικάτα AMCU (Ένωση Μεταλλωρύχων και Οικοδόμων) και NUM (Εθνική Ένωση Μεταλλωρύχων).

ΤΟ libcom, που και αυτό φαίνεται να βασίζεται σε καθεστωτικές πηγές, αναφέρει ότι το AMCU υποτίθεται πως είναι πιο μαχητικό στις διεκδικήσεις του απ' ότι το NUM, αν και έχει κατηγορηθεί ότι αποσπά δια της βίας μέλη από το NUM. Σύμφωνα με σχόλιο κάτω από το άρθρο του libcom, μια αριστερή ελευθεριακή συλλογικότητα καλεί μέσω του γαμωφέισμπουκ σε διαδήλωση σήμερα το μεσημέρι έξω από το νοτιοαφρικανικό κοινοβούλιο.

Στη σελίδα των αναρχοκομμουνιστών Zabalaza δεν έχει αναρτηθεί κάτι ακόμα, ενώ το ιντυμίντια της Νότιας Αφρικής φαίνεται να είναι εκτός λειτουργίας, οπότε είμαστε στα τυφλά σχετικά με τους πολιτικούς συσχετισμούς, μέχρι να βγει κάποια ενημέρωση από μη καθεστωτική πηγή.

Σε αυτό το μπλογκ, δίνεται η πληροφορία ότι η εταιρεία που εκμεταλλεύεται τα μεταλλεία από το 1909, δηλαδή από τον καιρό της επίσημης αποικιοκρατίας, είναι η βρετανική Lonmin.

από ΕΡΓΑΤΗΣ 17/08/2012 1:20 μμ.


ΑΘΑΝΑΤΟΙ!!

από - 17/08/2012 2:15 μμ.


Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License