δεν χειρουργούν ανασφάλιστη ασθενή στο νοσοκομείο Λάρισας

προηγήθηκε απόπειρα αυτοκτονίας

(Το παρακάτω δημοσίευμα είναι από την εφημερίδα "Ταχυδρόμος" του Βόλου. Ζητούμε την κατανόησή σας για το ύφος της)

 

"Ένα αληθινό Γολγοθά περνά τις τελευταίες τρεις εβδομάδες μία οικογένεια αλβανών που εδώ και είκοσι χρόνια ζει στο Βόλο.
Δεν φτάνει η ανεργία που καλπάζει και που έχει αφήσει χωρίς δουλειά εδώ και δύο χρόνια τον πατέρα και τον 29χρονο αδελφό, την Παρασκευή 28 Ιουλίου η 35χρονη αδελφή τους που διαμένει μαζί τους έκανε απόπειρα αυτοκτονίας πέφτοντας από την ταράτσα του διώροφου σπιτιού που βρίσκεται στη Νέα Ιωνία.
Ήταν 3.30 μετά το μεσημέρι όταν η 35χρονη που εδώ και χρόνια αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, κατόρθωσε να διαφύγει της προσοχής της μητέρας της και να κάνει βουτιά στο κενό από ύψος έξι περίπου μέτρων.


Για …καλή τύχη της 35χρονης την ώρα εκείνη περνούσε ένα ταξί, πάνω στο οποίο …έσκασε η άτυχη κοπέλα. Ωστόσο από την ώρα εκείνη ξεκίνησε ένα ακόμη μαρτύριο για την ίδια και την οικογένειά της. Αμέσως μετά το συμβάν η άτυχη κοπέλα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου.


Την ώρα εκείνη δεν εφημέρευε νευροχειρουργός στο Αχιλλοπούλειο. Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής της κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά της στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Τα τραύματα της είναι συντριπτικά. Στη λεκάνη και στα κάτω άκρα.

 

Εχουν περάσει 23 μέρες και ακόμη η κοπέλα δεν έχει χειρουργηθεί. Ο λόγος; Είναι ανασφάλιστη.

Ο πατέρας της που θα μπορούσε να την έχει ως προστατευόμενο μέλος, είναι και αυτός ανασφάλιστος. Οι συγγενείς της αναζήτησαν βοήθεια από τις υπηρεσίες του Δήμου Βόλου.


Ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Βόλου Π. Μαβίδης και η Αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης, αρμόδια για τα κοινωνικά θέματα, Κατερίνα Μπαρμπουδάκη, κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους, προκειμένου να πείσουν τη διοίκηση του Πανεπιστημιακού να μπει η κοπέλα στο χειρουργείο και να απαλαγεί από τους αφόρητους πόνους της.


Την ίδια στιγμή μέλη της οικογένειας υποστηρίζουν ότι η κατάσταση της κοπέλας χειροτερεύει μέρα με τη μέρα. Σε κάθε περίπτωση, όπως προσθέτουν, η κοπέλα θα μείνει ανάπηρη και καθηλωμένη για μία ζωή πάνω σε αναπηρικό καρότσι.


Την ίδια στιγμή ο πατέρας της 35χρονης έχει αποδυθεί σε έναν αγώνα δρόμου, προκειμένου να του επικολληθούν, εκ των υστέρων, τα ένσημα ενός εξαμήνου που δούλεψε σε αγρότη της περιοχής Διμηνίου, προκειμένου με τα ένσημα του ΟΓΑ να μπορέσει να αποκτήσει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και στη συνέχεια να μπορέσει να βάλει στο βιβλιάριό του και την τραυματισμένη κόρη του, προκειμένου η διοίκηση του Πανεπιστημιακού να μπορέσει να ανάψει το πράσινο φως για να γίνουν οι αναγκαίες χειρουργικές επεμβάσεις."
 

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License