Τα "νέα" μέτρα δεν θα είναι τα τελευταία όπως προσπαθούν να μας πείσουν, είναι η αρχή!

Δεν θα σταματήσουν Αν δεν τους σταματήσουμε!

Την επόμενη Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη έρχονται οι διεθνείς τοκογλύφοι για να εισπράξουν. Το θέμα είναι βέβαια τι θα εισπράξουν. Οι δικοί μας από την άλλη, αποδεδειγμένα είναι διατεθειμένοι να τους τα δώσουν όλα, παρόλα αυτά κρατάνε κάποια προσχήματα και προχωράνε διαρρέοντας στα παπαγαλάκια τους τα μμε, μερικά μόνο από τα μέτρα που θα πάρουν εναντίον ολόκληρης της κοινωνίας.

Έχουμε λοιπόν:

  • Την πλήρη κατάργηση των δώρων χριστουγέννων και πάσχα αλλά και του καλοκαιρινού επιδόματος για όλους τους συνταξιούχους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Για τους εργαζόμενους, για την ώρα περιορίζονται μόνο στους δημόσιους υπάλληλους, αλλά μην ξεχνάμε ότι έρχεται η σειρά και για όσους έχουν ακόμα δουλειά και στον ιδιωτικό τομέα.
  • Παράλληλα καταργούν το ταμείο ανεργίας για τους εποχικούς εργαζόμενους. Που σημαίνει ότι περίπου 160.000 επισφαλώς εργαζόμενοι/ες (ξενοδοχοϋπάλληλοι, εργαζόμενοι στη σίτισση, οικοδόμοι, καλλιτέχνες, καπνεργάτες, μη διορισμένοι καθηγητές κ.ά) δεν θα δικαιούνται πλέον ταμείο ανεργίας μετά την απόλυσή τους. Και αυτό θα λειτουργήσει σαν συμπληρωματικό μέτρο στην απόφαση για γενικότερη μείωση των επιδομάτων ανεργίας καθώς θα επιβληθεί εισοδηματικό πλαφόν ή/και περιουσιακά κριτήρια για να πάρει κάποιος επίδομα ανεργίας.
  • Επιπλέον περικοπές στις φαρμακευτικές δαπάνες, (καλά την υγεία την έχουμε ξεγράψει, όποιος αρρωστήσει και δεν έχει φράγκα θα πεθαίνει)
  • Περικοπές στις επιχορηγήσεις των ΟΤΑ (μέτρο που αντανακλά τόσο στην ποιότητα ζωής στις πόλεις και χωριά αλλά και στην εκπαίδευση, αφού η συντήρηση των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχει περάσει πλέον στους δήμους, κλείσιμο παιδικών σταθμών, στην αποκομιδή σκουπιδιών κ.ά.)
  • Επίσης, έντεχνα με διπλωματική γλώσσα μιλάνε (για να μην γίνονται άμεσα αντιληπτοί), για μείωση του του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων κατά 300-500 εκατ. ευρώ, που πρακτικά σημαίνει, ότι η ήδη ελλειπής και μειωμένη πρόνοια ουσιαστικά καταργείται οριστικά και δια νόμου.
  • Ενώ παίζει στο τραπέζι του σφαγιασμού της κοινωνίας και η μείωση στις συντάξεις του ΟΓΑ
  • Τελευταίοι έμειναν οι παπάδες, που θα υποστούν κι αυτοί μια μικρή μείωση μισθού (άγνωστο πόσο), ενώ φυσικά κανείς δεν μιλάει για την αμύθυτη εκκλησιαστική περιουσία που θα παραμείνει ανέγγιχτη.


Σε όλα αυτά αν προσθέσουμε την απόφαση για έναρξη των κατασχέσεων και πλειστηριασμών, το ξεπούλημα των δημόσιων ελεύθερων χώρων, τη διάλυση της εκπαίδευσης και της υγείας, τους φόρους-χαράτσια που θα πληρώσουμε στη ΔΕΗ υπέρ των ΒΑΠΕ για να στηρίξουμε τον φτωχούλη Μυτιληναίο... δεν μιλάμε πια μόνο για εφαρμογή της τακτικής του Σοκ και Δεος, αλλά για έναν κυρηγμένο πόλεμο του κεφαλαίου ενάντια στον κόσμο που θα επιφέρει εκατομμύρια θύματα.

Είναι στο χέρι μας σαν κίνημα και σαν εργαζόμενοι ή άνεργοι, να απαντήσουμε ή να καθίσουμε στη γωνιά μας να τους παρατηρούμε!

Το σίγουρο πάντως είναι ένα

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!


Περισσότερες σχετικές ειδήσεις και κείμενα για την οικονομία και τα εργασιακά

από μόνο; 31/08/2012 3:26 πμ.


Και μετά θα αρχίσουν οι αυξήσεις στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ. Ρε γαϊδούρια τζάμπα ρεύμα και νερό θα σας δίνουμε; Πως θα βγάλει μερικά εκατομμυριάκια ο φτωχός φουκαράς επιχειρηματίας που θα μας κάνει τη χάρη να τις αγοράσει;

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License