Σύμη - Χ.Α. - Δήμαρχος και μετανάστες

Πρόταση εάν δεν αντιμετωπιστούν οι πρόσφατες αφίξεις μεταναστών στο νησί, να καλέσουν την Χ.Α. να κάνει τον νταβατζή.

 Αυτές τις μέρες έχουν φτάσει στο νησί της Σύμης περίπου 100+ μετανάστες. Το αστυνομικό τμήμα που τους έχουν στιβάξει δεν χωράει άλλους και είναι πλέον στον προαύλιο χώρο καθώς και έξω από αυτόν.  Κάποιες πρώτες υγειονομικές υπηρεσίες τις έχουν αναλάβει οι γιατροί χωρίς σύνορα και η σίτησή τους γίνεται από την αστυνομία. Το νέο δόγμα της κυβέρνησης αναφέρει πως όλοι όσοι έρχονται δεν επαναπροωθούνται στην Αθήνα (εκτός από τις γυναίκες και τα παιδιά) και πλέον είναι αναμενόμενη η δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης σε κάποια από τα νησιά (Σύμη, Λέρος).

 

 Τα Δωδεκάνησα, από τις πιο συντηρητικές περιοχές της Ελλάδας, έχει και τα πιο άμεσα συντηρητικά αντανακλαστικά. Φοβούμενοι για την ασφάλεια και την υγεία όπως λένε (την δική τους πάντα..) και για την τουριστική κίνηση όπως αναφέρουν μετά και αφού έχουν παράπονα από την πολιτεία ότι δεν φυλάσσει τα σύνορα και δεν δίνει άμεση λύση στο πρόβλημα, στο χτεσινό συμβούλιο αναφέρθηκε η πρόταση, ως μοχλός πίεσης να καλέσουν την Χ.Α. για να λύσει το πρόβλημα. "Να πάρεις ένα τηλέφωνο να έρθουν εδώ τα παιδιά για να μην δένουν τα καράβια του λιμενικού".

 

 Είναι προφανές πως πλέον η Χ.Α. έχει περάσει στις συνειδήσεις του κόσμου ως ο "τιμωρός" που θα φέρει λύση σε οποιοδήποτε πρόβλημα, με νταβατζιλίκι και 2 σφαλιάρες παραπάνω. "Θα χρησιμοποιήσουμε όποιο όπλο έχουμε στην διάθεσή μας" είπε ο δήμαρχος αναφερόμενος στην Χ.Α. ως απειλή για την κυβέρνηση, για να συμπληρώσει μετά πως "..αν δεν γίνει κάτι θα πάρουμε τα όπλα να φυλάμε το νησί μας".Ο κόσμος, πόσο μάλλον τα πιο συντηρητικά στοιχεία του, αφού μούτζωσε την λογική της ανάθεσης στους πολιτικούς, τώρα στρέφεται στην πρακτική της ανάθεσης στους Ναζί.

 

 Δεν γνωρίζω τι μπορεί να γίνει ειδικά σε αυτές τις περιοχές, αλλά πρέπει να αναμένουμε πως όσο δεν ασχολούμαστε με τον πυρήνα της Χ.Α., οι στρατολογήσεις και η κοινωνική ανοχή θα γιγαντώνεται. Βέβαια μπορούμε να περιμένουμε να φαγωθούν μεταξύ τους (αγαπημένο χόμπι στα Δωδεκάνησα), αλλά στο μεταξύ η Frontex και οι ράμπο των νησιών θα έχουν φροντίσει να στείλουν στον πάτο του Αιγαίου ακόμα περισσότερες ψυχές.

 

από asd 04/09/2012 11:10 μμ.


παρομοια κατασταση και στη λερο. πριν λιγες μερες εφθασαν στο νησι 60 μεταναστες απο το φαρμακονησι μεταξυ τους υπηρχαν και παιδια. επειδη δεν υπαρχει στη λερο καποιο καταλειμα "φιλοξενηθηκαν" στο προαυλιο χωρο του λιμενικου αλλα και στο αστυνομικο τμημα

από est 05/09/2012 2:20 μμ.


μόνο μια επισήμανση. Δεν είναι τα δωδεκάνησα από τις πιο συντηρητικές περιοχές της ελλάδας, μάλλον το αντίθετο. Μην ξεχνάτε πόσες φορές οι κάτοικοι περιποιήθηκαν ανομιμοποίητους μετανάστες, μην ξεχνάμε ότι στα δωδεκάνησα ο Τάσος Αλιφέρης φρόντισε οι κάτοικοι να φέρνουν φαγητό από το σπίτι τους (κατσίκια έσφαζαν) για να ταϊσουν τους μετανάστες όταν το επίσημο κράτος-οτα δεν είχε πόρους. 

Είναι που όλοι πλέον οι κάτοικοι της επικράτειας βομβαρδίζονται με ξενοφοβικά μηνύματα. είναι που φοβούνται τα ψίχουλα που τους έμειναν θα τους τα φάνε οι Άλλοι και παραδόξως νομίζουν ότι οι άλλοι είναι οι μετανάστες

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License