Το 184 άλλαξε… Τώρα για ραντεβού στον ΕΟΠΥΥ δουλεύουν σκλάβοι

Το 184 άλλαξε… Τώρα για ραντεβού στον ΕΟΠΥΥ δουλεύουν σκλάβοι

Δουλεμπόριο εργαζομένων και… αφαίμαξη ασφαλισμένων

Πίσω από την πολυδιαφημισμένη αλλαγή του αριθμού κλήσης για ραντεβού και πληροφορίες στον ΕΟΠΥΥ, έχει στηθεί μια επιχείρηση αφαίμαξης των ασφαλισμένων, αλλά δυστυχώς και μια τεράστια εκμετάλλευση νέων κυρίως εργαζομένων.
Καταρχήν η κλήση στους τέσσερις νέους αριθμούς, στους οποίους οι ασφαλισμένοι μπορούν να τηλεφωνούν πλέον για ραντεβού στις ιατρικές υπηρεσίες των ασφαλιστικών φορέων που έχουν ενταχθεί στον ΕΟΠΥΥ (ΙΚΑ, ΟΠΑΔ, ΟΑΕΕ κ.λπ.), σημαίνει κόστος. Από 0,98 έως 1,08 ευρώ ανά κλήση θα πληρώνουν οι ασφαλισμένοι για να κλείσουν ραντεβού με το γιατρό, αν τηλεφωνήσουν από σταθερό τηλέφωνο. Αν καλέσουν από κινητό τότε οι χρεώσεις… πέφτουν με το λεπτό (1,18 ευρώ/ λεπτό), που σημαίνει ότι ένα ραντεβού θα κοστίζει μέχρι και 10 ευρώ, αν υπολογισθεί ότι ο χρόνος κλήσης φθάνει τα 7 και 8 λεπτά. Κι αυτά σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή, που ουσιαστικά διαψεύδει τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ που σε ανακοίνωσή του (1/8) μιλούσε για κόστος «έως και 0,90 ευρώ, ανεξάρτητα από την διάρκεια κλήσεως». Όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία Εργαζομένων του ΙΚΑ, ειδικά για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες χρόνια πασχόντων ασθενών ή ασφαλισμένων με πολλαπλά προβλήματα υγείας η επιβάρυνση μόνο για τις τηλεφωνικές υπηρεσίες «μπορεί να ξεπεράσει τα 10 ευρώ ή και παραπάνω το μήνα». Όπως επισημαίνει η ΠΟΣΕ-ΙΚΑ, εκτός από τις συνεχείς περιστολές παροχών, τον εξαναγκασμό σε πληρωμή φαρμάκων, που πλέον δεν καλύπτονται ή αυξήθηκε το ποσοστό εισφοράς, τη γενικότερη ταλαιπωρία από την υποστελέχωση του νεοσύστατου φορέα, οι ασφαλισμένοι υποχρεώνονται να πληρώνουν και για τα ραντεβού με το γιατρό τους. Αντί να διαθέτει ο ΕΟΠΥΥ κέντρα παροχής πληροφοριών και ορισμού ραντεβού τόσο τηλεφωνικά, όσο και στα υποκαταστήματά του, προχώρησε στις συμβάσεις με τις ιδιωτικές εταιρίες, χρεώνοντας τους ασφαλισμένους για «δωρεάν» παροχή υπηρεσιών υγείας!

Εταιρίες που θησαυρίζουν με την υπο-αμειβόμενη εργασία
Οι επιχειρήσεις που ανέλαβαν αυτό το έργο για λογαριασμό του ΕΟΠΥΥ έχουν καταγγελθεί πολλές φορές για τις αντεργατικές μεθοδεύσεις τους: μισθοί πείνας, μαζικές απολύσεις, τρομοκρατία και εντατικοποίηση. Συγκεντρώσαμε μερικές μόνο από τις καταγγελίες που έχουν γίνει από εργαζόμενους, αλλά και από το κλαδικό συνδικάτο των τηλεπικοινωνιών (ΣΕΤΗΠ), οι οποίες δίνουν ανάγλυφα το καθεστώς στο οποίο εργάζονται οι άνθρωποι που θα κληθούν να εξυπηρετήσουν τους εκατοντάδες χιλιάδες ταλαίπωρους ασφαλισμένους.
Η Newsphone, μια από τις εταιρίες που ανέλαβε την παροχή των τηλεφωνικών υπηρεσιών με την επιδότηση -ουσιαστικά- του κράτους έχει προχωρήσει πρόσφατα σε δεκάδες απολύσεις. Ο όμιλος του ΟΤΕ που εμφανίζεται να έχει πάρει τη μια από τις τέσσερις γραμμές, έχει δώσει αυτό το έργο στην θυγατρική του Е-Value, η οποία χρησιμοποιεί προσωπικό από τις γνωστές επιχειρήσεις ενοικίασης προσωπικού. Στις επιχειρήσεις αυτού του κερδοφόρου και ανερχόμενου κλάδου οι προσλήψεις προσωπικού γίνονται με βάση τα νέα μειωμένα όρια της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, δηλαδή για 586 ευρώ μεικτά ή αν είναι κάτω των 25 ετών για 511 ευρώ μεικτά. Οι περισσότερες συμβάσεις υπογράφονται για ένα μήνα, ώστε οι εργαζόμενοι να είναι συνεχώς όμηροι. Οι συμβάσεις των περισσοτέρων είναι για 4 ή 6 ώρες την ημέρα, δηλαδή υπάρχουν εργαζόμενοι που λαμβάνουν για την εργασία τους 215 ευρώ το μήνα! Σε μια εταιρία που ασχολείται υπεργολαβικά με την παροχή υπηρεσιών για τον ΕΟΠΥΥ, υπάρχουν εργαζόμενοι που απασχολούνται μια μέρα την εβδομάδα, που σημαίνει ότι λαμβάνουν ως μηνιαίο μισθό μέχρι και 76,68 ευρώ καθαρά!
«Η τρομοκρατία είναι καθημερινό φαινόμενο. Αν δεν “πιαστούν” οι στόχοι, απολύεσαι. Τα διαλείμματα, ακόμα και ο χρόνος για την τουαλέτα, χρονομετρούνται. Και αν δεν είσαι “καλός”, παίρνεις κι ένα χαρτί συμμόρφωσης», καταγγέλλει το ΣΕΤΗΠ.

από http://e-dromos.gr

από Αλ 05/09/2012 1:49 μμ.


Άλλη μία εταιρία όπου έτρεξε να καρπωθεί από το μέγα φαγοπότι που στήθηκε με τα τηλεφωνικά κέντρα του ΕΟΠΠΥ είναι η Vodafone.

από τηλεφωνική ουτοπία 05/09/2012 9:23 μμ.


Στο κατεργο που είμαι εγώ δίνουν 400 ευρά καθαρά (μεικτά κάπου στα 490) για 6ωρους και 300 ευρώ καθαρά (μεικτά κάπου 350-360).Το πιο γραφικό της όλης υπόθεσης  είναι πως κλείνουμε ιατρικά ραντεβού για ασφαλισμένους ενώ πολλές/οι από εμάς δεν έχουμε την δυνατότητα να κλείσουμε για τον εαυτό μας. Αξίζει να σημειωθεί πως οι συμβάσεις είναι μηνιαίες για να είμαστε σε μόνιμο καθεστώς ανασφάλειας και υποτακτικότητας. Σε περίπτωση που στα μόνιτορ που θα μας κάνουν (δηλ. την ακρόαση της κλήσης από κάποιον ανώτερο) κάνουμε κάποιο λάθος στην ομιλία μας ή στην διαχείριση του ασφαλισμένου (με βάση τις δικές τους νόρμες βέβαια) , θα δεχθούμε τις ανάλογες επιπλήξεις που συνήθως αν γίνουν και σε πιο υποτακτικά άτομα θα κομπλάρουν ακόμη περισσότερο στην ομιλία τους σε αυτά που "πρέπει" να πουν με αποτέλεσμα να τους ξαναγίνουν παρατηρήσεις κοκ.  Με αυτήν την διαδικασία έχουν ήδη απολυθεί αρκετά άτομα ενώ άλλα διώχθηκαν με την πρόφαση ότι δεν πιάνανε τον "χρονικό στόχο" και ενώ όσοι/ες δουλεύουμε γνωρίζουμε καλά πως δεν γίνεται να επιτευχθει όταν σε παίρνει τηλέφωνο ασφαλισμένος και σου κλεινει 5 ή 10 ραντεβου (αναγκαστικά η διάρκεια της κλήσης ανεβαίνει δραματικά) για τον ίδιο ή γνωστούς/φίλους (δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις επίσης που δεχόμαστε κλησεις από ΚΑΠΗ/γηροκομεία για σερί ραντεβου πολλών διαφορετικών ατόμων,πράγμα απολύτως λογικό με τις τιμές που χρεώνονται πια).

Μας έχει έρθει ακόμα εντολή από τον ίδιο τον ΕΟΠΥΥ  σε περιπτώσεις παραπόνων για την χρέωση του αριθμού πως η χρέωση είναι" προσαρμοσμένη"  σύμφωνα με τους τελευταίους νόμους που ψηφίστηκαν και λοιπές διαχειριστικές παπαρολογίες σε ανάλογες περιπτώσεις.Τα παραδείγματα με εργασία 1 ή 2 μέρες την εβδομάδα (τα γνωστά εκ περιτροπής) κάνουν θραύση και σε εμας με τα αντίστοιχα εξευτελιστικά ποσά που αναφέρθηκαν.Βασικά επίσης, αν δεν είσαι "καλός" δεν παίρνεις χαρτί συμμόρφωσης, πούλο παίρνεις. Καλό είναι πάντως να συνεχίζει να σηκώνεται το ζήτημα με τον ΕΟΠΥΥ και τα τηλεφωνικά νταβατζιλίκια του στα τηλεφωνικά κάτεργα που τους έχει αναθέσει την δουλειά. Επίσης καλό θα είναι κόσμος που θέλει να κλείνει συχνά ραντεβού να πηγαίνει καλύτερα από τις γραμματείες ή να τις καλεί για να κλείνει ραντεβού από εκεί.(που ήδη το κάνουν πολλοι) από το να πληρώνει 10ευρα τον μηνα.

από ΑΣΔ 07/09/2012 4:22 πμ.


Αν ανέβαζαν ένα site για τους ασφαλισμένους να κλείνουν μόνοι τους τα ραντεβού και λιγότερο προσωπικό θα ασχολούνταν με παρασιτίκη γραφειοκρατεία και κέρδος θα είχαν, αφού ούτε οι γραμματείες θα είχαν φόρτο ούτε χαρτάκια και μελάνι θα ξόδευαν.

Ξυπνήστε ρε, μας θέλουν να δουλεύουμε σε παρασιτικές εργασίες για να μην μπορούμε να παράγουμε τίποτα και σαν εξαρτημένα πρεζόνια να είμαστε σκλάβοι τους.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License