3ωρες στάσεις εργασίας και στην Β/βάθμια εκπαίδευση στις 12/9

12/9 απεργία της ΔΟΕ και στάσεις εργασίας των καθηγητών

Συμμετέχουν και οι καθηγητές της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις κινητοποιήσεις που έχουν καλέσει οι Δάσκαλοι για τις 12 Σεπτέμβρη, την επόμενη μέρα από την έναρξη των σχολείων.
Οι στάσεις εργασίας θα γίνουν και στις 2 βάρδιες δηλαδή από τις 11 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα, για να μπορέσουν και οι καθηγητές να συμμετέχουν στην πορεία που θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι από τα Προπύλαια.

Η κατάσταση στην παιδεία [2] είναι πλέον τραγική, με ελάχιστους διορισμούς, με τους 12.500 αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου να μην έχουν καλεστεί ακόμα λιγότερο από μία βδομάδα πριν την έναρξη των σχολείων, για να εργαστούν με τις πλέον επισφαλείς και άνισες συνθήκες εργασίας (καθηγητές δηλαδή που θα προσληφθούν σε απομακρυσμένες περιοχές για να δουλέψουν από 6-10 ώρες τη βδομάδα και ανάλογο "μισθό"), με εξευτελιστικούς μισθούς δεδομένου ότι οι καθηγητές μετακινούνται σε απομακρυσμένες από τον τόπο διαμονής τους περιοχές, με αυξημένο ωράριο και πιθανόν και χωρίς βιβλία, ενώ έχουν διαρρεύσει πληροφορίες ότι πρόκειται να μειωθούν 40 τίτλοι βιβλίων.

Για όλα τα παραπάνω, στην πραγματικότητα οι πρώτες κινητοποιήσεις (1 μέρα απεργία με πορεία και 3ωρες στάσεις εργασίας) φαντάζουν αστείες και αποτελούν εμπαιγμό των συνδικαλιστών προς τους εργαζόμενους εκπαιδευτικούς. Ας ελπίσουμε πως η συνέχεια θα είναι πιο δυναμική και σε περισσότερο σταθερή βάση.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License