Ρεθυμνο ανακαταληψη του στεκιου στο πανεπιστημιο

χρειαζεται κοσμος στο στεκι στο πανεπιστημιο (σο επειγον)

Σημερα το πρωι εγινε ανακαταληψη του στεκιου στο πανεπιστημιο απο συντροφους 

Χρειαζεται περισσοτερος κοσμος καθως συμφωνα με πληροφοριες εχει ειδοποιηθει η πρυτανεια και μελη της αυτη τη στιγμη κατευθυνονται απο Ηρακλειο προς Ρεθυμνο , ενω εχουν καλεσει και τους μπατσους. 

 

Οσοι αλληλεγγυοι -ες μπορουν να πανε για στηριξη 

 

 

από par 08/09/2012 2:42 μμ.


Ας τα πάρουμε από την αρχή. Προχθές νωρίς το πρωί (πριν τις 7:30) έγινε εμπρηστική επίθεση στο στέκι. Εχθές πραγματοποιήθηκε μικροφωνική κάτω από το καμένο στέκι και στις 12 μπήκαμε και επανακαταλάβαμε το κτήριο. Το μεσημέρι μάθαμε πως μέλη τις πρυτανείας θα σκάγαν και ότι είχαν ειδοποιήσει τους μπάτσους. Μαζεύτηκε και άλλος κόσμος. Οι μπάτσοι δεν εμφανίστηκαν ποτέ. Τελικά έσκασε μια ομάδα από πρυτάνεις και καθηγητές, ακολούθησε μια χαλαρή συζήτηση και φάνηκαν να καταλαβαίνουν.

Το στέκι καθαρίστηκε και επαναλειτουργεί.

 

 Αφού πληροφορηθήκαμε ότι η πυροσβεστική είχε τελειώσει με την αυτοψία στο χώρο, άτομα του στεκιού και αλληλέγγυοι, σπάσαμε τις κλειδαριές που είχαν μπει από τη διοίκηση και επανακαταλάβαμε το χώρο. Εν συνεχεία, καθώς καθαρίζαμε, πληροφορηθήκαμε ότι κλιμάκιο της πρυτανείας μεταβαίνει εκτάκτως από το ηράκλειο στο ρέθυμνο, ενώ παράλληλα η πρυτανεία έχει ενημερώσει τους μπάτσους. Μαζεύτηκε κ άλλος αλληλέγγυος κόσμος και περιμέναμε. Μετά από ένα 2ωρο περίπου, εμφανίστηκαν τελικά κάποια μέλη της πρυτανείας και της διοίκησης. Το κλίμα ήταν άκρως διπλωματικό και θύμιζε μάλλον τη φάση "σας δείχνω τώρα το καρότο κ βλέπουμε για το μαστίγιο". Ζήτησαν να ενημερωθούν για το πώς μπήκαν μέσα οι σίστες, τι γίνεται τον τελευταίο καιρό στην πόλη του ρεθύμνου κλπ.
 
Αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι πως η μόνη εξήγηση που δόθηκε για τα ψευδή δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν σε καθεστωτικά περί "εμπρησμού σε κτίριο του παν/μιου κρήτης από όπου προκλήθηκαν ζημιές ύψους 40000 ευρώ", ήταν πως "είναι έτοιμα δημοσιεύματα των συγκεκριμένων μέσων κ ακόμα και αν διαψευστούν δεν κατεβαίνουν" και κάτι τέτοια. Δηλαδή ανακοίνωση της πρυτανείας που να τα διαψεύδει δεν πρόκειται να δούμε! Επίσης δεν έχουμε δει ακόμα καμία ανακοίνωση για τη φασιστική επίθεση (η 2η που δέχεται το στέκι, ενώ παλιότερα έχουν σημειωθεί επιθέσεις από ασπόνδυλα και σε άτομα)..........
 
Μάλλον πολλή κατανόηση και πολλή διπλωματία έχει πέσει σε αυτή την πρυτανεία...
 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License