Nεοναζι στο Ηράκλειο και Μαχητικός Αντιφασισμός - Αυγουστος

@@@

Το παρόν κείμενο αποτελεί ενημέρωση σχετικά με τα γεγονότα του Αυγούστου στο  Ηράκλειο Κρήτης στα πλάισια του ακύρηχτου πολέμου ανάμεσα στους ναζιστές και τις αντιφασιστικές ομάδες.

Σχετικά με τα γεγονότα των Ιουνίου-Ιουλίου υπάρχει αυτό : https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1414782

 

Να τσακίσουμε τους φασίστες.

 

Κανένας χώρος σε καμιά γειτονιά για τους ναζί.

 

Τέλος Ιουλίου - Αρχές Αυγούστου - Ανακοίνωση της Χ.Α Ηρακλείου ότι δεν εγκαταλείπει τα γραφεία στο κέντρο και ότι μάλιστα σκοπεύει να εκκενώσει και την Κατάληψη Ευαγγελισμού. Η ανακοίνωση αναπαράγεται από όλα τα μέσα που δημιουργούν πολεμικό κλίμα στην πόλη.  Την ίδια μέρα πραγματοποιείτε συνέλευση γειτονιάς που καταλήγει σε έφοδο στα γραφεία, από τα οποία πάρθηκε η πόρτα ενώ κρεμάστηκε και αντιφασιστικό πανό.

7 Αυγούστου - Αντιφασιστική πορεία 400+ ατόμων. Την ίδια μέρα ο ιδιοκτήτης κολλάει εκ νέου ενοικιαστήριο στα υποτιθέμενα γραφεία και το θέμα ληγει οριστικά. Οι χρυσαυγίτες πάρα τις πομπώδεις διακυρήξεις εν τέλει δεν μπήκαν ποτέ μέσα στα γραφεία τους. Το πανό έμεινε μέχρι που το ξεκρέμασε ο ιδιοκτήτης.

12 Αυγούστου- Επίθεση φασιστών σε μετανάστες στην περιοχή του Λάκκου γύρω στις 9 το βράδυ. Οι χρυσαυγίτες κυνηγήθηκαν από τους κατοίκους της περιοχής και επέστρεψαν γύρω στις 1 περίπου 15 άτομα για να πετάξουν ένα καπνογόνο σε σπίτι μετανάστη που συμμετείχε στο σκηνικό. το ίδιο βράδυ χτυπιούνται και δυο μετανάστες στη Χανιόπορτα.

15 Αυγούστου -  Ανεβαίνει στο site της X.A oμιλία του επικεφαλή  της Χ.Α Κρήτης Καρεφυλλάκη σε ξενοδοχείο στη Χερσόνησο. Χαρακτηριστικό είναι ότι η ομιλία ενώ πραγματοπιήθηκε εν τέλει 25 χιλιόμετρα από το κέντρο του Ηρακλείου δεν είχε ανακοινωθεί πουθενά. Στο video στο 24 λεπτό υπάρχει απολαυστικό σημείο όπου  ο μαλάκας προσπαθεί ανεπιτυχώς να δικαιολογήσει την εγκατάλειψη των γραφείων στο κέντρο.

16 Αυγούστου - Πορεία 100 μεταναστών και κάποιων αριστερών  στο κέντρο του Ηρακλείου

21 Αυγούστου - Ξυλοδαρμός αθηναίου νεοναζί στο κέντρο της πόλης.

22 Αυγούστου - Νέο άνοιγμα γραφείων εν τέλει στην Νέα Αλικαρνασσό (3 χιλιόμετρα από το κέντρο) τυγχάνει αποθεωτικής υποδοχής καθώς τις τέσσερις πρώτες μέρες είτε τα γραφεία, είτε οι μπάτσοι που τα φυλάνε δέχονται επιθέσεις τα βράδυα με πέτρες ή εμπρηστικές βόμβες. Πάντως  ούτε τα εγκαίνια ανακοινώθηκαν πουθενά. Το βράδυ των εγκαινίων 15 ναζί κατέβηκαν στο κέντρο και ξυλοκόπησαν 2 μετανάστες και αμέσως μετά επέστρεψαν στα εγκαίνια όπου και ενσωματώθηκαν στην περιφρουρηση. Δυστυχώς δεν συναντήθηκαν ποτέ με 40μελή αντιφασιστική ομάδα που δεν τους πρόλαβε για ένα ή δυο λεπτά.

Τέλη Αυγούστου -  Ξυλοδαρμός ντόπιου ναζί και εμπρησμός της μηχανής του.

Αρχές Σεπτέμβρη - Πραγματοποιούνται μοιράσματα και αφισοκολλήσεις στην Αλικαρνασσό με σημαντική απήχηση στην γειτονιά  και καλείται λαική συνέλευση σχετικά με το γραφείο των ναζί. Η μοναδική παρουσί των φασιστών στην περιοχή έιναι τις τετάρτες με σημαντικό αριθμό πληρωμένων μπράβων και προφανώς ματατζήδων για να τους φυλάνε.

6 Σεπτέμβρη - Διαβάστε εδώ: https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1420311

Συνέχεια στους δρόμους...

από HER@KLIO 07/09/2012 11:36 μμ.


ANTIFA-HERAKLIO

Εικόνες:

από Unita 08/09/2012 2:58 μμ.


 

Φωτο απο την πορεια του Αυγουστου 
 
Αφισσακι που καλουσε στην προχτεσινη λαικη συνελευση στην Αλικαρνασσο (εκει που εχουν ανοιξει γραφεια τα φασιστομουτρα)

Εικόνες:

από summer poster 08/09/2012 3:18 μμ.


antifa-heraklio summer poster

Εικόνες:

από ΚΕΕΡΦΑ Ηρακλείου 08/09/2012 7:05 μμ.


Συμπληρώνουμε ότι την Πέμπτη 22 Ιούνη έγινε από την ΚΕΕΡΦΑ αλλά και γενικά συμπαραστάτες των μεταναστών πικετοφορία ενημέρωσης στα στενά της Αγ. Τριάδας σαν απάντηση στην απόπειρα εμπρησμών σπιτιών μεταναστών στην περιοχή(αλλά και στην περιοχή της Θερίσσου). Ήταν μια σημαντική ενέργεια που έδωσε σε όλους μας να καταλάβουμε ότι στη γειτονιά ο κόσμος είναι και αλληλέγγυης και μισεί τους ναζί.
(ενδεικτική φωτογραφία)

Αναγράφεται λάθος ότι έγινε πορεία στις 16 Αυγούστου.

Συγκέντρωση και πορεία έγινε την Παρασκευή 17 Αυγούστου καλεσμένη από την Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή Ηρακλείου(ΚΕΕΡΦΑ) και την Πακιστανική Κοινότητα που οργανώνεται και τοπικά πλέον. Στη συγκέντρωση και πορεία συμμετείχαν συνολικά 150 ντόπιοι και μετανάστες, με μεγάλη συμμετοχή Πακιστανών εργαζόμενων και μικροπωλητών.

(ενδεικτική φωτογραφία)

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License