Πορεία Αριστερή Εκπαιδευτικών: Δεν πάει άλλο!

Η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ εξαπολύει νέα ανελέητη επίθεση στους μισθούς και τις συντάξεις. Η νέα καταιγίδα μέτρων δεν είναι μόνο τα 11,6 δισ. ευρώ που αναφέρθηκαν αρχικά αλλά αναμένεται να ξεπεράσει τα 25 δισ. ευρώ την επόμενη διετία.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες!

Η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ εξαπολύει νέα ανελέητη επίθεση στους μισθούς και τις συντάξεις. Η νέα καταιγίδα μέτρων δεν είναι μόνο τα 11,6 δισ. ευρώ που αναφέρθηκαν αρχικά αλλά αναμένεται να ξεπεράσει τα 25 δισ. ευρώ την επόμενη διετία.

Με το δόγμα "πάση θυσία στο Ευρώ", βαθαίνουν ακόμα περισσότερο την εξάρτηση της χώρας στους ξένους ιμπεριαλιστές, υλοποιούν τα σχέδια τους για την υφαρπαγή του πλούτου της χώρας, την στυγνή εκμετάλλευση των εργαζομένων της, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας που φτάνει ακόμα και στο ξεπούλημα νησιών.

Με κυβερνητική απόφαση φέτος έγιναν περίπου 200 προσλήψεις ΣΥΝΟΛΙΚΑ σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση την στιγμή που οι αποχωρήσεις/συνταξιοδοτήσεις ήταν περισσότερες από 5.000! Την τελευταία διετία οι προσλήψεις ήταν μόνο 800 ενώ οι αποχωρήσεις/συνταξιοδοτήσεις ξεπέρασαν τις 13.000! (Επίσημο Δελτίο Τύπου του Υπουργείου).

Η χώρα μας είναι πρώτη στην ΕΕ σε περικοπές μισθών εκπαιδευτικών (ποσοστό μείωσης 30%) και δεύτερη σε περικοπές συντάξεων εκπαιδευτικών (20%). (Στοιχεία ΟΛΜΕ, 2012)

Την ίδια ώρα η μείωση των μισθών μας είναι τεράστια! Τα δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων καθώς και το επίδομα αδείας έχουν μειωθεί κατά 30% ενώ ετοιμάζονται να ψηφίσουν την πλήρη κατάργησή τους. Ο μισθός του πρωτοδιόριστου θα είναι, σύμφωνα με τις κυβερνητικές εξαγγελίες, 570 ευρώ!

Η τύχη του Δημόσιου Σχολείου καθώς και των εκπαιδευτικών είναι πλέον στον αέρα.

ΟΧΙ στα μέτρα της κυβέρνησης. ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΡΓΑΣΙΑ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ”

Η απάντησή μας πρέπει να είναι άμεση, μαζική, ανυποχώρητη. Συμμετέχουμε στην συγκέντρωση στη ΔΕΘ στις 8/9 και στις τοπικές συγκεντρώσεις. Οι δάσκαλοι συμμετέχουμε στην απεργία των Δασκάλων στις 12/9.

Κεντρικά  αιτήματα της πάλης  μας από εδώ  και μπρος, πρέπει να είναι:

  • Να  πάρουν πίσω Μνημόνια – Μεσοπρόθεσμο –  Δανειακή Σύμβαση
  • Να βγει τώρα και με δική της απόφαση η χώρα μας από τους οικονομικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΚΤ – Τρόικα.
  • Άρνηση πληρωμής χρέους

 

 

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License