Η Γκρεκοτελ χρωστά μισο δις & το Υπ.Οικ.δεν γνωρίζει ποιες επιχειρήσεις έχει στην Ελλαδα

Το υπουργειο οικονομικων δεν εχει τους ομιλους επιχειρησεων,οπως τις υπολοιπες επιχειρησεις. Ο Ομιλος Δασκαλαντωνακη χρωστει 500 εκατομμυρια και αυτοι λενε οτι δεν εχουν τα στοιχεια των επιχειρησεων. Κατα τα αλλα,συνεχιζουν οι 'έπιχειρηματιες' να επιδοτουνται με τα λεφτα μας και οι φασιστες να κυνηγανε τους παγκους στα πανηγυρια.

 

Πρίν μερικές ημέρες μάθαμε ότι από την Οικονομική Επιθεώρηση θα ελεγθεί ο ξενοδοχειακός όμιλος Δασκαλαντωνάκη, μετά από εντολή του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη και καταγγελίες για τεράστια χρέη προς το Δημόσιο.

Συγκεκριμένα οι καταγγελίες αναφέρουν ότι ο όμιλος αφενός οφείλει 500 εκατ. ευρώ προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία και αφετέρου κάποιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί έχουν κάνει τα στραβά μάτια τόσο για τις οφειλές όσο και για την είσπραξη τους.Όπως μάθαμε όμως αργότερα δεν πρόκειται για στραβά μάτια,αλλά για πλήρη σκοτάδια!
 
Ο εισαγγελέας κινήθηκε μετά και από σχετική ερώτηση στη Βουλή, του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στάθη Παναγούλη προς τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας,σύμφωνα με πληροφορίες που επιβεβαιώθηκαν και από πρώην βουλευτή (την Ελίζα Βόζεμπεργκ).

Αυτό πάντως που αποκαλύφτηκε στην πορεία,ήταν οτι το υπουργείο Οικονομικών αγνοεί πλήρως ποιές επιχειρήσεις έχει ο Όμιλος Δασκαλαντωνάκη στην Ελλάδα! Αυτή η τραγελαφική αποκάλυψη,έγινε όταν ο βουλευτής Σ.Παναγούλης ζήτησε απο το Υπ.Οικ. να τον ενημερώσει για την επιχειρηματική δραστηριότητα της Οικογένειας Δασκαλαντωνάκη,στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου για το χρέος της εν λόγω Εταιρείας προς το Δημόσιο.

Ο βουλευτής καταγγέλει οτι οι απάντηση που πήρε απο τις αρμόδιες υπαλλήλους (κυρίες Μαυρομάτη και Χατζηπαναγιώτου) ήταν οτι ο όρος "Όμιλος Επιχειρήσεων" είναι εμπορικός και οι ΔΟY δεν είναι σε θέση να δώσουν στοιχεία για Ομίλους , αλλά μόνο για επιχειρήσεις!

Η μεγάλη όμως εκπληξη για τον βουλευτή,ήρθε όταν οι υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών,του ζήτησαν να ενημερώσει αυτός το υπουργείο για τα στοιχεία των εταιρειών που ανήκουν στο Όμιλο Δασκαλαντωνάκη,αν τα γνωρίζει!

Εμείς ως δύσμοιροι φορολογούμενοι πολίτες Γ' Κατηγορίας,απλά διερωτόμαστε.

Αν δεν γνωριζει το Υπουργείο Οικονομικών τις δραστηριότητες του Ομίλου Δασκαλαντωνάκη,πως τον φορολογεί?

Πως τον ελέγχουν τα υπόλοιπα Υπουργεία και Οργανισμοί? (Εργασίας,Υγείας κλπ)

Αν ο όρος "Όμιλος Επιχειρήσεων" είναι εμπορικός και οι ΔΟY δεν είναι σε θέση να δώσουν στοιχεία για Ομίλους,για πόσους ακόμα Ομίλους,το Υπ.Οικ. είναι στα σκοτάδια?
 
 
http://lefteria-news.blogspot.gr/2012/09/blog-post_8.html

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License