Κινητοποιήσεις των εργαζομένων του νοσοκομείου Μεσολλογγίου από τη Δευτέρα 10/9

Κινητοποιήσεις των εργαζομένων του νοσοκομείου Μεσολλογγίου από τη Δευτέρα 10/9

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Μεσολλογγίου από την ερχόμενη Δευτέρα 10 Σεπτέμβρη ύστερα από τη τελευταία γενική συνέλευση που έλαβε χώρα τη Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο όπως δηλώνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Επιπλεόν καλούν όλον τον κόσμο από την Δευτέρα  10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012 και ώρα 7:00 το πρωί να συμμετέχει στην κατάληψη διαρκείας ΟΛΩΝ των υπηρεσιών του Νοσοκομείου μέχρι να δοθούν λύσεις.

Ακολουθεί η ανακοίνωση-κάλεσμα του Συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου προς το Ιατρικό προσωπικό

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ
Του Συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου
προς το Ιατρικό προσωπικό
 
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
 
Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μεσολογγίου στην τελευταία του Γενική Συνέλευση στις 7-9-2012 αποφάσισε δυναμικές κινητοποιήσεις επειδή η κατάσταση στο Νοσοκομείο μας έχει φτάσει στο απροχώρητο.
Οι ελλείψεις αυτή την στιγμή σε όλες τις κατηγορίες του προσωπικού  (Ιατρικό, Νοσηλευτικό, Διοικητικό και λοιπές κατηγορίες) είναι τόσες πολλές που λειτουργούμε κάτω από τα όρια του προσωπικού ασφαλείας.
Οι σοβαρές ελλείψεις υλικών πρώτης ανάγκης  (Συσκευές ορού,  σεντόνια , σύριγγες , μάσκες οξυγόνου, ουροσυλέκτες κλπ.) είναι καθημερινό φαινόμενο.
Αναλώσιμο υλικό (ποτήρια μιας χρήσεως ,  χαρτί υγείας, κλπ) αναγκάζονται οι εργαζόμενοι και οι ίδιοι οι ασθενείς να τα πληρώνουν από την τσέπη τους.
Ο οργανισμός του Νοσοκομείου «βρίσκεται στον αέρα» χωρίς να διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας του  προσωπικού και αφήνει  Κλινικές  όπως την Ορθοπεδική κλινική εκτός.
Κλινικές που δουλεύουν με 2 γιατρούς και μένουν τουλάχιστον τις μισές μέρες του μήνα ακάλυπτες.
Κλινικές που είναι κλειστές όπως η Παιδιατρική , και κλινικές οι οποίες κινδυνεύουν το επόμενο διάστημα (όπως η Παθολογική) να μείνουν χωρίς γιατρούς , γιατί αυτοί που υπάρχουν δεν είναι μόνιμοι και είναι αποσπασμένοι από τα Κέντρα Υγείας.
Προσωπικό το οποίο συνεχίζει να εργάζεται χωρίς να έχει πληρωθεί από τις αρχές του έτους  για τις αργίες και τις νυχτερινές βάρδιες του και παρ όλα αυτά να δίνει τον καλύτερό του εαυτό για να παράσχει τις υπηρεσίες υγείας που αξίζουν στους συμπολίτες μας.
Δεν είναι πρώτη φορά που εσείς οι ίδιοι χωρίς να εφημερεύετε όταν υπάρχει ανάγκη  (τροχαία , σοβαροί τραυματισμοί ) σπεύδετε  στο Νοσοκομείο να βοηθήσετε.
 
Η κατάσταση που έχει προκληθεί στην εφημέρευση των Νοσοκομείων είναι απερίγραπτη. Οι Διοικητές Νοσοκομείων υπό την εποπτεία ΔΥΠΕαρχών και τις εντολές του υπουργού Υγείας έχουν πέσει ως αρπακτικά και κατακρεουργούν τα προγράμματα εφημέρευσης, προκειμένου να τα προσαρμόσουν στο ελλιπέστατο κονδύλιο που διανέμεται στάγδην σε κάθε Νοσοκομείο.
 
Οι νοσοκομειακοί γιατροί αποτελούν το πλέον εξειδικευμένο προσωπικό που εργάζεται στο ελληνικό δημόσιο. Είναι όλοι μάχιμοι και εργάζονται σε αντίξοες και άκρως ανθυγιεινές συνθήκες ώστε να διασφαλίζουν την περίθαλψη του ελληνικού λαού, έχοντας υποστεί μέχρι στιγμής σφαγιαστικές απώλειες στις αποδοχές τους που αγγίζουν το 40%. Κι αυτό συμβαίνει διότι κάθε περικοπή στις τακτικές αποδοχές των γιατρών αντανακλά αυτόματα και στις εφημερίες, οι οποίες αποτελούν υποχρεωτική και εξουθενωτική υπερωριακή εργασία, την οποία η πολιτεία αμείβει με τρόπο ευτελή έως και εξευτελιστικό.
 
Η απόφαση της συγκυβέρνησης να περικόψει επιπλέον 18% το ειδικό ιατρικό μισθολόγιο, αποδεικνύει με τον πλέον κραυγαλέο τρόπο, ποιά πολιτική θα ακολουθήσουν στην υγεία.Δεν πρέπει να διαπραγματευθούμε ούτε ένα ευρώ από το μισθό μας και δεν χρωστάμε χάρη σε κανέναν.
Γίνεται λοιπόν επιτακτική η ανάγκη σήμερα κάτω από αυτές τις συνθήκες, όλοι  οι εργαζόμενοι όλων των κατηγοριών του Νοσοκομείου από κοινού να οργανωθούμε και να παλέψουμε για ένα αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας  που να παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας στους πολίτες (τις οποίες ήδη άλλωστε όλοι έχουμε χρυσοπληρώσει μέσα από τα Ταμεία μας) και να μας εξασφαλίζει ικανοποιητικούς μισθούς και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Τα προβλήματα είναι κοινά και κοινός πρέπει να είναι και ο αγώνας μας.
Ήδη η ΟΕΝΓΕ αποφάσισε κινητοποιήσεις αρχής γενομένης από την Τετάρτη 12/09/12.
 
Σας καλούμε από την Δευτέρα  10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012 και ώρα 7:00 το πρωί να συμμετέχετε στην κατάληψη διαρκείας ΟΛΩΝ των υπηρεσιών του Νοσοκομείου μέχρι να δοθούν λύσεις.
Είμαστε σίγουροι ότι ο κοινός αγώνας μας θα φέρει αποτελέσματα
 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ. Ν.  ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
 
 
     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
              

Νικολόπουλος Παναγιώτης                                  Παρασκευά Ευδοξία

 

ακολουθεί και η ανακοίνωση προς τους πολίτες για τις κινητοποιήσεις

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Συμπολίτη – συμπολίτισσα ,

Ως εργαζόμενοι του Νοσοκομείου είμαστε υποχρεωμένοι να σας ενημερώσουμε για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο Γ. Νοσοκομείο Μεσολογγίου έτσι ώστε  όταν κάποιος από εσάς ή συγγενής σας βρεθεί στην θέση να γίνει χρήστης των υπηρεσιών υγείας να ξέρει τι θα αντιμετωπίσει.

Α. Ελλείψεις προσωπικού

· Οι ελλείψεις αυτή την στιγμή σε όλες τις κατηγορίες του προσωπικού  (Ιατρικό, Νοσηλευτικό, Διοικητικό ) είναι τόσες πολλές που λειτουργούμε στα όρια ή ακόμα και κάτω από τα όρια του προσωπικού ασφαλείας.

· Κλινικές που δουλεύουν με 2 γιατρούς και μένουν τουλάχιστον τις μισές μέρες του μήνα ακάλυπτες. Κλινικές που είναι κλειστές( όπως η Παιδιατρική ), και κλινικές οι οποίες κινδυνεύουν το επόμενο διάστημα (όπως η Παθολογική) να μείνουν χωρίς γιατρούς , γιατί αυτοί που υπάρχουν δεν είναι μόνιμοι και είναι αποσπασμένοι από τα Κέντρα Υγείας.

· Νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό που είναι ένα άτομο σε κάθε βάρδια καταπατώντας κάθε έννοια επαγγελματικών δικαιωμάτων και εργατικού δικαίου προσπαθώντας να διατηρήσει το επίπεδο παροχής υπηρεσιών στους ασθενείς.

· Στα παραπάνω προσθέστε και τις μετακινήσεις προσωπικού σε άλλες υπηρεσίες.   

Β. Ελλείψεις υλικών

·  Σοβαρές ελλείψεις υλικών πρώτης ανάγκης  (συσκευές ορού,  σεντόνια , σύριγγες , μάσκες οξυγόνου, ουροσυλλέκτες κλπ.)

· Αναλώσιμο υλικό (ποτήρια μιας χρήσεως ,χαρτί υγείας, κλπ) που αναγκάζονται οι εργαζόμενοι και οι ίδιοι οι ασθενείς να τα πληρώνουν από την τσέπη τους. Ακόμα και την πορτοκαλάδα που χρειάζεται ο αιμοδότης την παρέχει ο εργαζόμενος με προσωπικά του έξοδα.

Γ. Οργανισμός

· Ο οργανισμός του Νοσοκομείου που «βρίσκεται στον αέρα» χωρίς να διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας του  προσωπικού και αφήνει  Κλινικές  όπως η Ορθοπεδική κλινική εκτός.

· Όλο αυτό συνδέεται άμεσα με την κατάργηση της αυτόνομης λειτουργίας του Νοσοκομείου και την συγχώνευση του σε ένα οργανισμό από τις αρχές του νέου έτους με το Νοσοκομείο Αγρινίου, σύμφωνα με τα σχέδια του Υπουργείου.

Δ. Απλήρωτη εργασία

· Προσωπικό το οποίο συνεχίζει να εργάζεται χωρίς να έχει πληρωθεί από τις αρχές του έτους  για τις αργίες και τις νυχτερινές βάρδιες του και παρ όλα αυτά να δίνει τον καλύτερό του εαυτό για να παράσχει τις υπηρεσίες υγείας που αξίζουν στους συμπολίτες μας.

Δεν είναι πρώτη φορά που γιατροί και νοσηλευτικό  προσωπικό χωρίς να εφημερεύουν (π.χ. αναισθησιολόγος , χειρούργος , ορθοπεδικός ) όταν υπάρχει ανάγκη  (τροχαία , σοβαροί τραυματισμοί ) σπεύδουν  στο Νοσοκομείο να βοηθήσουν.                                                               Πληρώνεις  όμως τα χαράτσια των πέντε ευρώ και καλείσαι να επισκεφτείς άλλα νοσοκομεία ή και ιδιωτικά κέντρα μιας και το νοσοκομείο μας δεν είναι πλήρως επανδρωμένο.

Μιά σειρά από υπηρεσίες του νοσοκομείου όπως φύλαξη, καθαριότητα, πλυντήρια, κουζίνες, μισθοδοσία έχουν δοθεί σε ιδιώτες με πολύ μεγαλύτερο κόστος από αυτό που θα είχαμε αν λειτουργούσαν με μόνιμο προσωπικό.

Τα Κέντρα υγείας υπολειτουργούν επειδή δεν υπάρχουν γιατροί ειδικοτήτων, πληρώματα ασθενοφόρων, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό.

Όλα αυτά λοιπόν σήμερα κάνουν επιτακτική την ανάγκη και οι εργαζόμενοι αλλά και οι πολίτες της ευρύτερης περιοχής μας, από κοινού να οργανωθούμε και να παλέψουμε για ένα αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας  που να μας παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας τις οποίες ήδη άλλωστε έχουμε χρυσοπληρώσει μέσα από τα Ταμεία μας.

Προχωράμε σε κινητοποιήσεις οι οποίες σκοπό έχουν όχι την ταλαιπωρία των συμπολιτών μας αλλά την ανάδειξη των παραπάνω προβλημάτων.

          Σας καλούμε από την Δευτέρα  10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012 και ώρα 7:00 το πρωί να συμμετέχετε στην κατάληψη διαρκείας ΟΛΩΝ των υπηρεσιών του Νοσοκομείου μέχρι να δοθούν λύσεις.

Είμαστε σίγουροι ότι ο κοινός αγώνας μας θα φέρει αποτελέσματα.

                                                         

Ι.Π. Μεσολογγίου  7/9/2012

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License