Εισιτήριο στο 1 ευρώ ζητούν οι εργαζόμενοι σε Μετρό, Τραμ, ΗΣΑΠ

,

Οι εργαζόμενοι στα τρία συγκεκριμένα μέσα μαζικής μεταφοράς ζητούν μείωση του εισιτηρίου στο 1 ευρώ και δωρεάν μετακίνηση για ανέργους, φοιτητές και χαμηλοσυνταξιούχους.

 

Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, αν η κυβέρνηση επιμείνει στην πολιτική της σε ό,τι αφορά στις νέες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές, καθώς και σε ενδεχόμενη αύξηση της τιμής των εισιτηρίων, δηλώνουν οι εργαζόμενοι στο Μετρό, τον ΗΣΑΠ και το Τραμ.

Στη διάρκεια κοινής σύσκεψης, τα σωματεία των εργαζομένων στα τρία συγκεκριμένα μέσα μαζικής μεταφοράς αποφάσισαν να αντιδράσουν συντονισμένα στο «νέο τσουνάμι» μέτρων, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, προειδοποιώντας ότι θα προχωρήσουν σε «σειρά κινητοποιήσεων», οι οποίες θα καθοριστούν την Πέμπτη σε νέα κοινή Γενική Συνέλευση.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι τάσσονται ενάντια στις νέες αυξήσεις της τιμής των εισιτηρίων, που σχεδιάζεται από την αρχή του νέου έτους. Αντίθετα ζητούν:

-Μείωση του εισιτηρίου στο 1 ευρώ, στα επίπεδα του 2009.
-Δωρεάν μετακίνηση για ανέργους, φοιτητές και χαμηλοσυνταξιούχους.

Οι εργαζόμενοι καλούν την ηγεσία της ΓΣΕΕ να πάρει τώρα αποφάσεις για την έναρξη δυναμικών κινητοποιήσεων ενάντια στα νέα μέτρα, προχωρώντας στην προκήρυξη γενικής απεργίας με προοπτική κλιμάκωσης.

από GⒶraZero 11/09/2012 10 μμ.


Ωραία όλα αυτά αλλά τα ΜΜΜ Αθήνας έχουν 7-8-9 σωματεία, δεν είναι ένα και στο παραπάνω δεν διευκρινίζεται από ποιους πηγάζει αυτή η ανακοίνωση.

Τις τελευταίες μέρες στους περισσότερους σταθμούς ΗΣΑΠ υπάρχει αυτή η ανακοίνωση που είναι κάπως αντιφατική με αυτά που γράφουν πιο πάνω "όλοι μαζί".

http://www.isap-union.gr/index.php?page=2&kod=&id=557

Δείτε κάποια σημεία


τεράστια απώλεια εσόδων από εισιτηριοδιαφυγή, ανύπαρκτος έλεγχος και  ανεπαρκής φύλαξη σταθμών και συρμών για την ασφάλεια  των επιβατών από παραβατικές συμπεριφορές διαφόρων ατόμων και  ομάδων

φέρτε μπάτσους γιατί χανόμαστε με λίγα λόγια

Σημειώνουμε ότι ομάδα εργαζομένων από τους μεταταγμένους είχε εκπαιδευτεί από την Ελληνική Αστυνομία για τη φύλαξη, σταθμών, συρμών,  εγκαταστάσεων και την προστασία των επιβατών. Γι΄ αυτό ζητάμε την άμεση επαναφορά τους

σώπα

η απώλεια εσόδων του φορέα λόγω εισιτηριοδιαφυγής είναι τεράστια.

η απώλεια προς την G4S που ντυμένοι σαν αντιτρομοκρατική τι είναι, ελλιπής;

οι επιβάτες είναι απροστάτευτοι και αισθάνονται ανασφαλείς ενώ κατά διαστήματα οι πορτοφολάδες  στα βαγόνια του ηλεκτρικού είναι περισσότεροι από τους επιβάτες(!!)

μη μιλάτε στο διπλανό σας, είναι άνθρωπος του οργανωμένου εγκλήματος, πορτοφολάς, και ενοχλητικός.  Περιοριστείτε σιωπηροί στη γωνιά σας κι ακούτε δημοτικά στο άϊ-φόουν κι αφήστε τους παρακρατικούς και τους σεκιουριτάδες να σφαγιάζουν τους άλλους ανενόχλητοι.


   Την απαράδεκτη αυτή κατάσταση που δημιουργείται και τη διολίσθηση στη διάλυση  του  συγκοινωνιακού μας φορέα οι εργαζόμενοι είμαστε αποφασισμένοι να την αποτρέψουμε με κάθε μέσο και με κάθε τρόπο

αφήστε τα όλα πάνω στους εκπαιδευμένους από την γΕΛ.ΑSS ή εναλλακτικά σε κάθε ιδιωτικό φορέα τραμπουκισμού που σκορπιούνται τα εκατομμύρια από τα εισιτήρια.

 

 

Τι πράμα είναι αυτό, βγάζεις τα ματάκια σου στο διάβασμα, μπαίνεις στην μεγάλη των μπάτσων αστυνομική σχολή κι από εκεί που ονειρευόσουν ότι θα γίνεις ΜΑΤας να δέρνεις πιτσιρικαρία καταλήγεις συνδικαλιστής στα ΜΜΜ.  Οργανωθείτε!

.

από . 12/09/2012 1:03 πμ.


Επίσης, είναι πάγια τακτική των σωματείων δημοσίου δεκο κτλ μαζί με τα αιτήματα του κλάδου τους να βάζουν και ευρύτερα κοινωνικά προσπαθόντας με αυτόν τον τρόπο να ανοίξουν τον αγώνα τους στους υπόλοιπους όπως επίσης και οι υπόλοιποι να δείξουν κατανόηση σε ενδεχόμενη ταλαιπωρία λόγω κάποιας απεργίας.

Ας μου πει ένας, με το χέρι στην καρδιά, αν πιστεύει ότι σε περίπτωση που οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ κερδίσουν εξαίρεση από νέες περικοπές θα συνεχίσουν απεργίες για να μπαίνουν πχ οι φοιτητές δωρεάν στα μέσα. Τα λέω αυτά για να μην έχουμε λάθος εικόνα για τα σωστά κατά τα άλλα αιτήματα των εργατών, κάτι που φαίνετε και από τον τίτλο και που επικεντρώνει.

 


Το θέμα για την ένοπλη εσωτερική υπηρεσία φύλαξης που έχει ο ΗΣΑΠ καθώς και άλλες ΔΕΚΟ και κρατικές εταιρείες είχε ανοίξει και παλιότερα. Στοιχεία για το ρόλο της αλλά και την εκπαίδευσή τους υπάρχουν εδώ http://brosoura.wordpress.com/

από ... 13/09/2012 1:43 πμ.


Συγκεκριμένα εδώ είναι το link για τους "ασφαλίτες" του ΗΣΑΠ...

Αξίζει να το διαβάσουν όλοι για να ξέρουμε και τι μας γίνεται..

 

http://brosoura.files.wordpress.com/2010/01/isap.pdf

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License