2 τζιπακια ΕΚΑΜ και 5 διμοιριες ηταν στις 7 και 30 εξω απο την καταληψη Δελτα στη Θεσσαλονικη . Η ειδηση ειναι επιβεβαιωμενη.

από ααα 12/09/2012 9:03 πμ.


Μας ειδοποιησαν πως μπατσοι εχουν μπει στη καταληψη Δελτα,οι συντροφοι μεταφερονται στην γαδθ.

από imc 12/09/2012 10:04 πμ.


οι μπατσοι βρισκονται ακομη στον χώρο της κατάληψης

Kόσμος συγκεντρωνεται κοντα στην καταληψη επι της Εγνατιας.

Εχουν γινει 8 προσαγωγές απο τον χώρο της Κατάληψης


από @2 12/09/2012 10:17 πμ.


από τηλεφώνημα συντρόφου..

οι μπάτσοι έκαναν πέσιμο σε συμπαραστάτες και έχουν αποκλείσει καμιά 20αριά συντρόφους μέσα στο κτίριο..υπάρχει ανάγκη για κόσμο να κατέβει άμεσα..πολύ προσεκτικά όμως..καθώς όλο το τετράγωνο είναι περικυκλωμένο..

από @2 12/09/2012 10:27 πμ.


..ο αποκλεισμός των συντρόφων/συμπαραστατών συμβαίνει σε κοντινό κατάστημα κ όχι στο κτίριο της κατάληψης..

από @@@ 12/09/2012 10:37 πμ.


Εκτός από τις 8 προσαγωγές μέσα από τη Δέλτα, έχουν γίνει και 7 προσαγωγές από τους αλληλέγγυους. Αυτοί τη στιγμή βρίσκονται 40-50 αλληλέγγυοι περικυκλωμένοι έξω από ένα κατάστημα κόντα στην κατάληψη. Υπάρχουν 4 διμοιριές και γενικά πολλοί μπάτσοι περιμετρικά της κατάληψης στην περιοχή.

από @ 12/09/2012 11:03 πμ.


Οι αλληλέγγυοι παραμένουν κοντά στη κατάληψη στο ύψος της Αντιγονιδών και καλό είναι να κατέβει κόσμος.

Η πρόσβαση από Αριστοτέλους μεριά είναι εύκολη.

από @ 12/09/2012 11:18 πμ.


Σφραγίστηκε η είσοδος της κατάληψης

Από τους αλληλέγγυους οι προσαγωγές είναι 4, τους υπόλοιπους τους αφήσανε ελεύθερους

από 1431ΑΜ 12/09/2012 11:48 πμ.


Στη 13:00 στο τριγωνο του πολυτεχνείου

από @ 12/09/2012 11:49 πμ.


Ο αλληλέγγυος κόσμος αποχώρησε από το ύψος της Αντιγωνιδών.

Καλέστηκε στη 1 συνέλευση στο πολυτεχνείο.

από περαστικος 12/09/2012 12:26 μμ.


Ο αλληλεγγυος κοσμος εχει αποχωρησει απο εγνατια και αντιγονιδων που βρισκοταν.

Μπατσοι δεν υπαρχουν μεσα στο κτηριο, η εισοδος της καταληψης εχει σφραγιστει.

1 κλουβα+διμοιρια παραμενει ακριβως διπλα στην εισοδο, 1 απεναντι και αλλη 1 βρισκεται επι της διοικητηριου πισω δηλαδη απο την καταληψη.

 

από Feral 12/09/2012 1:54 μμ.


Οι αλληλέγγυοι προσαχθέντες έχουν αφεθεί όλοι ελεύθεροι.

Οι 10 συνολικά συλληφθέντες από την κατάληψη περνάνε σήμερα αν προλάβουν, αν και το πιθανότερο είναι αύριο, από αυτόφορο.

Οι κατηγορίες απ όσο γνωρίζουμε είναι πλημμελιματικού χαρακτήρα.

Διμοιρίες παραμένουν στη γύρω περιοχή

 

Η ΔΕΛΤΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ!

από A 12/09/2012 3:11 μμ.


Με εντολή του Α. Σαμαρά έγινε η εκκένωση της κατάληψης ΔΕΛΤΑ σύμφωνα με την δήλωση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδια.

"Ύστερα από εντολή του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, η Ελληνική Αστυνομία αποκατέστησε τη νομιμότητα σε μια ακόμα περίπτωση αυθαιρεσίας, η οποία χρόνιζε αδικαιολόγητα" δήλωσε ο Ν. Δένδιας.
 
"Το μήνυμα που στέλνει σήμερα η συντεταγμένη Πολιτεία είναι σαφές και προς πάσα κατεύθυνση: μηδενική ανοχή στην ανομία και στην κατάλυση της νομιμότητας. Η Ελληνική Δημοκρατία θα προασπίσει την απαίτηση της κοινωνίας για πλήρη αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας προς όφελος του ελληνικού λαού, παντού και σε κάθε περίπτωση" προσέθεσε.
 
Εντύπωση πάντως προκαλεί η ένταση της επιχείρησης όπου έγινε αισθητή στο κέντρο της πόλης από τον αριθμό των εμπλεκόμενων αστυνομικών της ασφάλειας και διμοιριών των ΜΑΤ αλλά και η διάσταση που πήρε το θέμα από την κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου.
 
Και επειδή οι μέρες είναι πονηρές δεν μπορούμε να πιστέψουμε πως ο ίδιος ο Πρωθυπουργός την ώρα που συναντάται με του πολιτικούς αρχηγούς και βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα ασχολήθηκε ξαφνικά με μία εκ των δεκάδων καταλήψεων που υπάρχουν ανα την Ελλάδα η οποία μάλιστα τελούσε υπό κατάληψη από το 2007.
 
Οι δηλώσεις του Ν. Δένδια που ανέδειξαν το θέμα ψηλά στην επικαιρότητα λίγες μέρες μετά τις αποκαλύψεις των εγκληματικών πράξεων και τις συλλήψεις μελών της Χρυσής Αυγής, την απόσυρση των αστυνομικών των Βουλευτών της, την ΕΔΕ για μέλη της αστυνομίας αλλά και την τοποθέτηση διμοιρίας έξω από τα γραφεία της προκαλούν πολλά ερωτήματα για την χρονική επιλογή της επιχείρησης.
 
Η επιλογή της εξίσωσης της εγκληματικής βίας της ακροδεξιάς με διαδηλωτές, κοινωνικούς χώρους και καταλήψεις στέγης προκειμένου να δημιουργηθεί η εικόνα των "δύο" άκρων τα οποία απειλούν την κοινωνία είναι γνωστή τακτική της εν λόγω κυβέρνησης.
 
Οι πολιτικές δυνάμεις της κυβέρνησης ειναι υπεύθυνες σε μεγάλο βαθμό για την άνοδο της Χρυσής Αυγής με την υιοθέτηση της μισαλλόδοξης ακροδεξιάς ρητορικής αλλά και την σκανδαλώση ανοχή τους στις εγκληματικές πράξεις των ακροδεξιών ομάδων.
 
Πηγή:Alterthess

από Α 12/09/2012 7:11 μμ.


LIVE στην πλ. ΡΟΤΟΝΤΑΣ, Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012, 8 μμ (νωρίς - για να τελειώσει νωρίς!)

 

Στις 20:00 απόψε είναι προγραμματισμένη εκδήλωση με συναυλίες στη Ροτόντα. Μετά από τη σημερινή εισβολή στη Δέλτα, αλλά και τις προσαγωγές που έγιναν λίγο πριν σε μπαρ απέναντι από την πλατεία, καλούνται όσο το δυνατόν περισσότεροι/ες αλληλέγγυοι/ες για να στηρίξουν την εκδήλωση. 

 

Συμμετέχουν:

ILJANE & the ROSENQUARZEXPRESS (dark ethnic - Σόφια Μόναχο κ.λπ.)

THE BAD MOVIES (punk rock - Θεσσαλονίκη)
 
ΓΚΟΛΕΜΑ ΓΚΛΑΒΑ (πολιτικό & εργατικό τραγούδι Θεσσαλονίκη)
 
 
Διαβάστε το ρεπορτάζ:

 

από Δομ 12/09/2012 10:09 μμ.


Αυτή τη στιγμή, που πέρασα πριν λίγο, περιμετρικά της κατάληψης είναι παντού μπάτσοι, και η πόρτα δεν είναι απλά σφραγισμενη με λαμαρίνες, αλλά έχει μια βαριά σιδερένια.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License