Αποφάσεις Συνέλευσης Αλληλεγγύης στην Κατάληψη ΔέΛΤΑ

Αυτά αποφασίστηκαν σε πρώτο χρόνο σαν αντανακλαστικές κινήσεις αλληλεγγύης στην κατάληψη ΔέΛΤΑ στην οποία πραγματοποιήθηκε εισβολή και συλλήψεις από ΕΚΑΜ σήμερα το πρωί.

Την τετάρτη 12/9 πραγματοποιήθηκε εισβολή στην κατάληψη ΔέΛΤΑ, συνελήφθησαν 10 σύντροφοι και συντρόφισες που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο κτίριο της κατάληψης, κατασχέθηκαν χρήματα και υποδομές και σφραγίστηκε η μπροστινή πόρτα του κτιρίου.

Όταν αλληλέγγυοι προσπάθησαν να προσεγγίσουν το κτίριο της κατάληψης, δέχτηκαν τραμπουκισμό από τις χακί διμοιρίες που περιφρουρούσαν την επιχείρηση και προσήχθησαν 4 άτομα τα οποία και αφέθηκαν ελεύθερα.

Στη 13:00 πραγματοποιήθηκε συνέλευση από 100+ αλληλέγγυους/ες και προγραμματίστηκαν αρχικά τα εξής:

1)Μικροφωνική αντιπληροφόρησης στην Καμάρα στις 18:30

2)Παράσταση αλληλεγγύης στην Γ.Α.Δ.Θ. στις 21:00 με ραντεβού στα ΚΤΕΛ στις 20:45 δηλαδή μετά την μικροφωνική*(Εαν δεν αφεθούν ελεύθεροι μέχρι το βράδυ)

3)Συγκέντρωση στα δικαστήρια αύριο 13/9

4)Επόμενη συνέλευση για περισσότερες δράσεις άυριο 13/9 και 18:00 στο πολυτεχνείο

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για τα 2 και 3 θα υπάρξει ενημέρωση εδώ interνετικά (για ώρα συγκέντρωσης στα δικαστήρια και για την επιβεβαίωση της παράστασης στην Γ.Α.Δ.Θ) αλλά και στην μικροφωνική όπου και θα γνωρίζουμε περισσότερες λεπτομέρειες

 

Κατάληψη ΔέΛΤΑ

Αλληλέγγυοι/ες

 

10, 100, 1000δες καταλήψεις

ενάντια σε ένα σύστημα οργανωμένης σύψης

από Αλληλέγγυοι/ες 12/09/2012 7:05 μμ.


Κείμενο σχετικά με την “εκκένωση” της Κατάληψης Δέλτα

 

Η κατάληψη Δέλτα είναι ένας ανοιχτός κοινωνικός-πολιτικός χώρος.Αποτελεί μόνιμη στέγη και τόπο συνεύρεσης-συζήτησης-δράσης για πολύ κόσμο που σκέφτεται και δρά επαναστατικά, ενάντια στην καταπίεση που γεννά το σύστημα.Στο κτήριο στεγάζονται υποδομές όπως βιβλιοθήκη, τυπογραφείο, γυμναστήριο, διάφορα εργαστήρια δημιουργίας, παιδότοπος, χώρος συναυλιών κ.α. Επίσης συστεγάζεται το κινηματικό ραδιόφωνο Radio Revolt καθώς και άλλες ομάδες/συλλογικότητες.

Έχουν πραγματοποιηθεί εκδηλώσεις πολιτικού, πολιτισμικού χαρακτήρα ,αλληλεγγύης σε πολιτικούς κρατούμενους κ.α. Για όλους αυτούς τους λόγους η κατάληψη Δέλτα αποτελεί στόχο για το κράτος και όπως και στο παρελθόν έχουν γίνει αρκετές απόπειρες καταστολής της δρασης της, έτσι και τον τελευταίο καιρό υπήρχε πίεση από τη μεριά του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης προς τη ΔΕΗ για τη διακοπή του ρεύματος του κτηριου.

 

Σήμερα 12/9/2012 νωρίς το πρωί αστυνομικές δυνάμεις αποτελούμενοι από ΕΚΑΜ, ΜΑΤ, Ζητάδες και ασφαλίτες εισέβαλαν στην κατάληψη Δέλτα καταστρέφοντας την κεντρική πόρτα.Συνέλαβαν 10 συντρόφους που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή μέσα στο κτήριο.Προέβησαν σε φθορές στο κτήριο και στις υποδομές του, κατέσχεσαν χρήματα, εξοπλισμό και προσωπικα αντικείμενα και στη συνέχεια σφράγησαν την είσοδο της κατάληψης.Αλληλέγγυος κόσμος που συγκεντρώθηκε σε κοντινή απόσταση και επιχείρησε να προσεγγίσει την κατάληψη αποθήθηκε από τα ΜΑΤ με αποτέλεσμα την προσαγωγή 4 ατόμων που εγκλωβίστηκαν σε διπλανό μαγαζί.Οι τελευταίοι 4 προσαχθέντες είναι ελεύθεροι, επίσης δεν υπάρχουν τραυματισμοί από τη συμπλοκή.

 

Η κατάληψη Δέλτα είμαστε όλοι εμείς, οι συνειδήσεις και οι διαθέσεις μας δεν καταστέλλονται.

 

 

ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΔΩ

 

Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΔΕΛΤΑ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ

 

 

10, 100, ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΗΨΗΣ

 

 

 

 

Κατάληψη Δέλτα, αλληλέγγυοι/ες

από BausMaus 12/09/2012 7:06 μμ.


Όλα τα έσοδα από το Live που θα πραγματοποιηθεί έξω από το βιολογικό σήμερα το βράδυ θα διατεθούν για τα δικαστικά έξοδα που προέκυψαν από την σημερινή επιχείριση της αστυνομίας στην κατάληψη ΔέΛΤΑ.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License