Ιταλία : Σύγκρουση εργαζομένων με την αστυνομία έξω από το υπουργείο Βιομηχανίας

Σύγκρουση εργαζομένων με τα ΜΑΤ έξω από το κτίριο του ιταλικού Υπουργείου Βιομηχανίας http://libcom.org

post image

 

Εκατοντάδες εργάτες της βιομηχανίας αλουμινίου ήρθαν σε σύγκρουση με την αστυνομία στη διάρκεια διαμαρτυρίας τους στη Ρώμη για το προτιθέμενο "λουκέτο" σε χυτήρια της Σαρδηνίας που λειτουργούσαν με "χασούρα".

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης, αντιπρόσωποι εργατικών συνδικάτων και μεγιστάνες επιχειρήσεων βρισκόντουσαν σε συνεδρίαση μέσα στο κτίριο όταν οι εργάτες αποπειράθηκαν να εισβάλλουν ανάβοντας δυναμιτάκια και εξαπολύοντας βλήματα (missiles). Η προσπάθειά τους αναχαιτίστηκε από τα ιταλικά ΜΑΤ.

Πηγές αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων 20 άτομα (κυρίως αστυνομικοί) τραυματίστηκαν ελαφρά.

Ο Πάουλο Μάνκα, εργάτης στα χυτήρια είπε:

"Αν το εργοστάσιο κλείσει, όλη η νότια Σαρδηνία θα πεθάνει".

Τα χυτήρια δίνουν δουλειά σε 2.000 εργάτες στο νησί της Σαρδηνίας.  Το κλείσιμό τους θα αποτελέσει ένα τεράστιο χτύπημα για το νησί που τα ποσοστά ανεργίας του είναι κατά πολύ πιο πάνω από τον μέσο όρο ανεργίας της Ιταλίας.

Ο Ιταλός υπουργός Βιομηχανίας βρίσκεται σε συνεννοήσεις (άτυπες και επουσιώδεις, rubber stamping) προκειμένου να διευθετήσει 131 περιστατικά διένεξης μεταξύ εργατικών συνδικάτων και επιχειρήσεων που σχεδιάζουν να βάλουν λουκέτο ή να "σφάξουν" θέσεις εργασίας.

Στη Σαρδηνία, στο ίδιο το εργοστάσιο, τρεις εργάτες βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη τρίτη νύχτα διαμαρτυρίας τους στη κορυφή ενός πύργου αποθήκευσης νερού 51 μέτρων.

Το εργοστάσιο θα βάλει οριστικά λουκέτο τον Δεκέμβριο εκτός και αν βρεθεί αγοραστής.

Πηγή http://libcom.org/blog/workers-clash-police-outside-italian-industry-ministry-10092012

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License