Φαίνεται πως οι ανακριτικές εισαγγελικές αρχές δεν έχουν τελειώσει ακόμα με τις διώξεις εναντίον μελών της ΣΠΦ, αφού οι ανακριτές ετοιμάζουν ακόμα περισσότερες δικογραφίες στα γραφεία τους.

 

Ήδη από τον Αύγουστο, ανακριτής από το Α.Τ.Τρικάλων, επισκέφτηκε τους συντρόφους Π.Αργυρού και Χ.Χατζημιχελάκη στις Φυλακές Τρικάλων, για να τους κοινοποιήσει ότι σχηματίστηκε δικογραφία εναντίον τους. Πρόκειται για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν  στις 24/1/2011 στη δεύτερη συνεδρία του πρώτου δικαστηρίου της ΣΠΦ (σχετικά με τις εκρήξεις σε σπίτια δύο πολιτικών, του Π.Χηνοφώτη και της Λ.Κατσέλη, και στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης), όταν οι σύντροφοι, και αφού είχαν ήδη αποχωρήσει από το δικαστήριο συνεπλάκησαν με τους αστυνομικούς της συνοδείας τους στα κρατητήρια.  Κάποιοι από τους αστυνομικούς κατέθεσαν μήνυση εναντίον των συντρόφων, τους οποίους κατηγορούν, μεταξύ άλλων, ότι επιχείρησαν να αποδράσουν, ότι τους επιτέθηκαν με διάφορα αντικείμενα, όπως έναν πυροσβεστήρα, ότι τους έβριζαν και τους απειλούσαν για τη ζωή και την προσωπική τους ασφάλεια, και ότι δεν σταμάτησαν να επιτίθονται  ούτε και όταν τους φόρεσαν χειροπέδες. Με βάση αυτές τις καταθέσεις οι σύντροφοι αναμένεται να κατηγορηθούν για επίθεση (πρόκληση σωματικών βλαβών), στάση κρατουμένων κτλ.

 

Τη νέα αυτή δίωξη ακολούθησε ένας νέος κύκλος κλήσεων στα μέλη της ΣΠΦ και τον αναρχικό σύντροφο Θεόφιλο Μαυρόπουλο,  απ΄ τους γνωστούς εφέτες ανακριτές Μόκκα-Μπαλτά, σχετικά με έναν εμπρησμό που σημειώθηκε σε όχημα της Κατράτζος Σεκιούριτι, στο Γαλάτσι, το βράδυ της Πρωτοχρονιάς του 2009. Δεν είναι ξεκάθαρο γιατί αυτή η δίωξη γίνεται τώρα, αφού έχει προηγηθεί και η υπόθεση με τις 250 ενέργειες τους προηγούμενους μήνες. Είτε γίνεται, όμως, σκοπίμως, είτε εκ παραδρομής, ένα είναι σίγουρο, οι διώξεις των 9 μελών της ΣΠΦ και του αναρχικού Θεόφιλου Μαυρόπουλου δεν φαίνεται να τελειώνουν. Σχηματίζονται διαρκώς νέες δικογραφίες και διώξεις, ως μια εκδικητική υπενθύμιση ότι το σύστημα δεν ξεχνάει αυτούς που κηρύττουν πόλεμο εναντίον του, αυτούς που το αμφισβητούν ανοιχτά κι έμπρακτα, και επιλέγουν την αναρχική άμεση δράση.

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License