Εμπρησμός στο Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Παν/μίου Ρεθύμνου

ΕΠΕΙΓΟΝ:3ος εμπρησμός-2ος σε μια βδομάδα ΜΠΑΤΣΟΙ-ΝΑΖΙ-ΠΡΥΤΑΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ

Σήμερα τα ξημερώματα έγινε εμπρησμός στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι παν/μίου ρεθύμνου. Η αντίδραση του αντιπρύτανη Τζανάκη σε αυτή την επίθεση ήταν και πάλι να σφραγίσει το χώρο του στεκιού, απομακρύνοντας με το συνεργείο του πόρτες και παράθυρα,αλλά και έπιπλα που είχαν διασωθεί από τον εμπρησμό. Σημειωτέον, πως όλα αυτά είναι υλικά τα οποία δεν είχε πληρώσει ΚΑΜΙΑ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ κ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΝ/ΜΙΟ.

Για μία ακόμη φορά, φαίνεται η στοχευμένη επίθεση εναντίον των καταλήψεων και των αυτοδιαχειριζόμενων χώρων, εναντίον των ελεύθερων ιδεών και των ανθρώπων που αγωνίζονται για ένα καλύτερο αύριο. Αντίθετα, με τους ναζί και τις φασιστικές ιδέες, φαίνεται ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα-και γιατί να είχε, άλλωστε? αφού το κεφάλαιο υπερασπίζονται και οι δυο- ούτε η αστική δημοκρατία, ούτε το κάθε τσιράκι του κράτους και των αφεντικών, δηλ ο Τζανάκης και ο κάθε Τζανάκης.

Αυτή τη στιγμή μαζεύεται κόσμος στο παν/μιο και χρειάζεται να ανέβει κι άλλος.

από ασρ 13/09/2012 2:29 μμ.                                        ΜΠΑΤΣΟΙ-ΝΑΖΙ-ΠΡΥΤΑΝΙΚΗ ΑΡΧΗ

 

                                 ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ

 

Σήμερα 13/9/2012 τα ξημερώματα, «άγνωστοι» εισέβαλαν στο Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι του πανεπιστημίου Ρεθύμνου και έβαλαν φωτιά, «χωρίς κανείς να ακούσει και να δει τίποτα ...»Ήταν η τρίτη κατά σειρά εμπρηστική επίθεση που δεχόμαστε, με το διάστημα που μεσολαβεί από τη δεύτερη επίθεση να είναι ακριβώς μια εβδομάδα! Δεν πρόκειται για μεμονωμένα γεγονότα καθώς έχει σημειωθεί μπαράζ επιθέσεων  στο Ρέθυμνο από νεοναζί  τον τελευταίο καιρό(μαχαιρώματα σε μετανάστες, ξυλοδαρμοί και επιθέσεις σε αντιφασίστες, κ.α.)

 

Η στάση της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Κρήτης και η απάντηση της σε όλο αυτό, ήταν να σιωπήσει όσον αφορά στις ναζιστικές επιθέσεις που συνέβησαν μέσα στο πανεπιστήμιο, επιτιθέμενη ταυτόχρονα στο ίδιο το στέκι σφραγίζοντας το.

Επιπλέον σημειώνουμε, ότι στην προηγούμενη εμπρηστική επίθεση κυκλοφόρησαν ψευδή δημοσιεύματα στο διαδίκτυο περί εμπρησμού : «Στο χώρο υπήρχε υλικοτεχνικός εξοπλισμός συνολικής αξίας 40000 ευρώ ενώ στις φλόγες παραδόθηκαν βιβλία και έπιπλα συνολικής αξίας 7000 ευρώ». Ουδείς από την πρυτανεία ή τη διοίκηση διέψευσε αυτές τις ειδήσεις, αλλά και κανείς δεν ανέλαβε τη ευθύνη  για αυτές. Όλα αυτά, προτού βγει το πόρισμα της πυροσβεστικής.

 

Σήμερα δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι στις επτά το πρωί, αμέσως μετά τη φασιστική επίθεση, η τεχνική υπηρεσία του πανεπιστημίου ειδοποιημένη από τον αντιπρύτανη Τζανάκη, ξεκίνησε να ξηλώνει τι πόρτες και τα παράθυρα του στεκιού, υλικά που είχαν τοποθετηθεί από τον κόσμο που πλαισιώνει το στέκι αλλά και αλληλέγγυους από την Κρήτη και άλλα μέρη.

Ο συγκεκριμένος καθηγητής από το 2010, είχε στοχοποιήσει το στέκι για τη λειτουργία του μέσα στο παν/μιο και δεν μας εκπλήσσει η τωρινή του στάση.

Ωστόσο, καθώς οι επιθέσεις που έχει δεχτεί ο χώρος ΔΕΝ είναι εμπρησμοί για ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα σε συμμορίες, αλλά αποτελούν στοχευμένη επίθεση σε ένα χώρο που διακινεί και υπερασπίζεται την αξιοπρέπεια, την αλληλεγγύη και την ελευθερία, είναι ξεκάθαρο πως η στάση αυτή της πρυτανείας εκφράζει την πολιτική της θέση.

 

Από το καλοκαίρι, η κυριαρχία ακολουθώντας τις ακροδεξιές προεκλογικές θέσεις Σαμαρά, επιτίθεται-προσπαθώντας στην ουσία να εξοντώσει- σε διάφορες κοινωνικές ομάδες, κομμάτια της εργατικής τάξης. Πρώτα μπήκαν στο στόχαστρο οι μετανάστες, οι ομοφυλόφιλοι, οι γυναίκες. Τώρα βιώνουμε μια γενικευμένη επίθεση σε καταλήψεις (κατάληψη Δέλτα στη Θεσ/νίκη, κατάληψη Δράκα Κέρκυρα ) και στέκια.

Στη συνέχεια στο στόχαστρό τους θα βρίσκεται κάθε ομάδα ή άνθρωπος που αγωνίζεται για τα αυτονόητα ενάντια στην πολιτική κράτους-κεφαλαίου, μέχρι όλοι να υποδουλωθούμε πλήρως.

 

Αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας-οι καταπιεσμένοι-δέχεται μια διαρκή επίθεση από το κράτος και το κεφάλαιο, με οποιαδήποτε πρόσβαση σε παιδεία και υγεία να αποκλείεται και τις εργατικές κατακτήσεις να εξαφανίζονται. Κάποιοι επιλέγουν να σταθούν με αξιοπρέπεια παλεύοντας μέσα στο ευρύτερο κοινωνικό και ταξικό κίνημα, ενώ κάποιοι άλλοι επιλέγουν να σκύψουν το κεφάλι στα μικρά και μεγάλα αφεντικά, συνεργαζόμενοι με κάθε ναζιστικό απόβλητο του παρακράτους. Αυτοί που επιλέγουν το δεύτερο είναι αυτοί που συναινούν στη εξαθλίωση της κοινωνίας και είναι οι ίδιοι που καταστέλλουν το κίνημα και χτυπάνε αγωνιζόμενους ανθρώπους και χώρους. Αυτοί θα μας βρίσκουν μπροστά τους!

 

Θεωρούμε ξεκάθαρα τη σιωπή και την πρακτική της πρυτανείας ως συνενοχή στις φασιστικές επιθέσεις και καλούμε όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα και όποιον θεωρεί τον εαυτό του αντιφασίστα και στην πλευρά του προλεταριάτου, να πράξει αναλόγως των πεποιθήσεων του και να σταθεί ανοιχτά στο πλευρό μας.

 

 

                           

                               ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΙ

 

                    ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ

 

 

 

 

                      ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

 

 

 

                                                                                                 

 

 

 

      ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΣΤΕΚΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ  

 

Αρχεία:

από προς σ.ο. 13/09/2012 2:33 μμ.


Το ανεβασα με 2 μορφες(συνημμένο κ copypaste) για να διαβαστει πιο ευκολα απο το indy, αλλα να είναι κ ευκολο να αναδημοσιευτει από συντρόφους σε άλλα μέρη, οπότε καλό θα ήταν να κρατηθούν και οι 2 μορφές!


Συγχαρητήρια στην πρυτανεία για τη στάση της! Τη στιγμή που η παιδεία ευτελίζεται σαν κοινωνικό αγαθό και το πανεπιστήμιο αδυνατεί να λειτουργήσει στην πραγματικότητα(στη συνέλευση του ενιαίου φορέα των διδασκόντων ακόμα και κάτι τσιράκια του κράτους σαν τον Τζανάκη το παραδέχτηκαν αυτό), το μόνο που την απασχόλησε ήταν να εκκενώσει το αυτοδιαχειριζόμενο στέκι!!!

Αντιμνημονιακή δράση, όχι μαλακίες...

από photoperiergos 14/09/2012 5:19 πμ.


Anebaste fvtografiew na doyme kai oi ypoloipoi ti katastrofes eginan kai genika oi fwtografiew bohuan se symperasmata

από Κώστας 14/09/2012 11:02 μμ.


Φωτογραφίες υπάρχουν και θα δημοσιευθούν. Η πρυτανεία πέρα από το ξύλωμα του στεκιού έκανε και την εξής τρομερή κίνηση ματ, κλείδωσε την τουαλέτα που ήταν κάτω από το στέκι για να μας αναγκάσει να "ποτίζουμε" τα δέντρα. Πάντως νομίζω πως καλό είναι να γίνουν κάποιες δράσεις αλληλεγγύης από άλλα στέκια και καταλήψης.

από μαυροκόκκινος 15/09/2012 10:06 μμ.


Παιδιά πολύ το σκαλίζουμε με την πρυτανεία,χωρίς να θέλω να υποβιβάσω τον ρόλο της σ'όλο αυτό.Το βασικό πρόβλημα είναι οι φασίστες στην πόλη.Η πρυτανεία γνωρίζαμε ότι είναι ένας θεσμός που κινείται σε πλαίσια αστικής νομιμότητας,γι'αυτό και δεν θα είναι ποτέ χρήσιμος,αλλά προβληματικός.Το πολύ πολύ να βγάλουν μια πολιτικά ορθή ανακοίνωση,κλάιν.Μην κοροϊδευόμαστε,να ασχοληθούμε με τον άμεσο εχθρό.Έχουμε μάθει πλέον ότι όσο χώρο δώσεις στον φασίστα,τόσο χώρο θα εκμεταλλευτεί.Ούτε περισσότερο,ούτε λιγότερο.
Και επιβεβαιώνεται εδώ,αφού κάηκε την πρώτη φορά,δεν υπήρξε απάντηση στον δρόμο εναντίον τους,κάηκε δεύτερη φορά,πάλι δεν υπήρξε απάντηση,και κάηκε και τρίτη.Και να'μαστε σίγουροι ότι αυτό θα συνεχίζετε εάν δεν τους αντιμετωπίσει κάποιος με ακραία μέσα.Καλέστε παγκρήτιες πορείες,μάθετε γι'αυτά τα άτομα,οργανωθείτε και αναμετρηθείτε,δεν υπάρχει κάτι άλλο να γίνει.Να ασχολούμαστε με τον κάθε μαλάκα πρύτανη,είναι χάσιμο χρόνου και αδυναμία να χτυπηθεί το πρόβλημα στη ρίζα του.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License