Γενική απεργία Τετάρτη 26/9!

Γενική απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Επιτέλους! Μετά από τόσον καιρό και την ψυχολογική και σωματική εξαθλίωση του λαού να επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ εφάρμοσε την απόφαση της συνομοσπονδίας από τον Αύγουστο που είχε λάβει για γενική απεργία, χωρίς να ορίσει τότε όμως ημερομηνία! Στην απεργία συμμετέχει και η ΑΔΕΔΥ.

Φαίνεται πως ο ξεπουλημένος-γραφειοκρατικός-εργοδοτικός συνδικαλισμός προσπαθεί να κρατήσει τα προσχήματα! Ας γίνει η πρώτη μετεκλογική απεργία η απαρχή της αυτοοργάνωσης του λαού μέσω των πρωτοβάθμιων σωματείων! Οι ξεπουλημένοι συνδικαλιστές και οι δωσίλογοι πολιτικοί ας πάρουν την απάντησή τους από τη συμμετοχή στην απεργία και στην πορεία!

 

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ!

ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΩΡΑ!

ΤΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΠΕΓΙΑΣ (26/9) ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΚΑΙ ΔΕ ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!

ΔΕ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ, ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ!

από A 13/09/2012 10:57 μμ.


Έγγραφο προς τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ έστειλε το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας ζητώντας του να κηρύξει η ΑΔΕΔΥ γενική απεργία με χαρακτηριστικά διαρκείας -όπως σημειώνει- στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Πιο συγκεκριμένα τον καλεί: «σε κάθε περίπτωση και εφόσον υπάρχουν καθυστερήσεις, από την πλευρά της ΓΣΕΕ, να κηρύξετε 3ήμερη ή 5ήμερη απεργία στο δημόσιο την εβδομάδα συζήτησης και ψήφισης των νέων μέτρων στη Βουλή. Να αναλάβετε πρωτοβουλίες για συντονισμό όλων των εργαζομένων από την πρώτη ημέρα ανακοίνωσης των νέων μέτρων. Οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δηλώνουμε ότι θα είμαστε στην πρώτη γραμμή του κοινού αγώνα. Η βαρβαρότητα πρέπει να ανατραπεί».

Στην απόφαση αυτή κατέληξαν οι δάσκαλοι διαπιστώνοντας, όπως σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους:
- Τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το νέο πακέτο μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ "που θα διαλύσει ό,τι έχει απομείνει από τους μισθούς μας αλλά και το κοινωνικό κράτος".
- Τις διαρροές από κύκλους των δανειστών για διάλυση και των τελευταίων κατακτήσεων των εργαζομένων (κατάργηση πενθήμερης εργασίας, αύξηση ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση).
- Τη συστράτευση πολλών κλάδων εργαζομένων στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα στην απεργία της ΔΟΕ στις 12/9/2012 (ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ, ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ, ΤΕΕ) που δείχνει τον δρόμο για κοινές δράσεις κλπ».

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License