Συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από την ΓΑΔΘ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από το μπατσομέγαρο

Συγκέντρωση 50-60 συντρόφων πραγματοποιήθηκε έξω από την ΓΑΔΘ ως ένδειξη αλληλεγγύης στους συλληφθέντες συντρόφους της κατάληψης Δέλτα σήμερα το βράδυ(22:00).

από Α 14/09/2012 4:55 πμ.


 

Βρήκα το παρακάτω κείμενο στην ηλεκτρονική έκδοση μιας εφημερίδας (στην Ναυτεμπορική συγκεκριμενα). Αφορά τις "ζημιές" της Κατάληψης Δέλτα και μιας και δεν  πρόλαβα να πάω μέχρι σήμερα, δεν μπορώ να εχω άποψη επί του θέματος.
 
Απ' όσους κατηλημενους και μη, αυτοδιαχειριζόμενους χώρους έχω επισκευθεί, είναι γεγονός, πως τα άτομα που συμμετέχουν στην διαχειριστική συνέλευση(και αλληλέγγυοι φυσικα) έχυσαν πολύ ιδρώτα για να κάνουν τον εκάστοτε εγκαταλλελημένο χώρο βιώσιμο. 
 
Η ερώτηση ειναι: Ποιά είναι κατά την γνώμη σας η σχέση του άρθρου με την πραγματικότητα?

 

 

Στα 3,5 εκατ. ευρώ υπολογίζει το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ) το κόστος αποκατάστασης της εστίας «Δέλτα», η οποία τελούσε υπό κατάληψη από το 2007 και εκκενώθηκε την Τετάρτη έπειτα από αστυνομική επιχείρηση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΑΤΕΙΘ, οι καταληψίες προέβησαν σε εκτεταμένες καταστροφές καθώς έχουν γκρεμιστεί μεσοτοιχίες και έχουν αποξηλωθεί υδραυλικές σωληνώσεις.

Επιπλέον, έχουν σπάσει τα περισσότερα τζάμια, έχουν καταστραφεί τα εσωτερικά κουφώματα και το κτήριο χρειάζεται βάψιμο εξωτερικά και εσωτερικά καθώς οι τοίχοι είναι γεμάτοι γκράφιτι και αφίσες.

Ο ξενοδοχειακός εξοπλισμός (κρεβάτια, κομοδίνα) έχει κλαπεί ή καταστραφεί ενώ οι ηλεκτρολογικές και θερμοϋδραυλικές χρειάζονται πλήρη αποκατάσταση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

naftemporiki.gr

από IO 14/09/2012 12:37 μμ.


Η κατάληψη Δέλτα όπως οι περισσότερες καταλήψεις (όσες έχω επισκεφτεί εγώ τουλάχιστον) ήταν σε πολύ καλή κατάσταση. Για να γίνει εκμεταλλεύσιμο κτήριο απο το δημόσιο θέλει να πέσουν πολλά χρήματα (σίγουρα όχι τόσα όσα λέγεται στο άρθρο-πάλι κάποιοι θα φαν καλά στις πλάτες μας) αλλά αν δεν υπήρχαν οι καταληψίες και οι αλληλέγγυοι στη Δέλτα το κτίριο θα είχε πέσει πάνω στα κεφάλια μας... Η Δέλτα είναι σε καλή κατάσταση και μιλάμε για ένα κτήριο πολλών ορόφων αλλά δεν τι εγκαταλείψαμε

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License