24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ

στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

 τη Τετάρτη 26/9, στις 10:30 πμ, στο ΕΚΘ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, εργαζόμενες-οι εκπαιδευτικοί & εκπαιδευτές-τριες σε ΦΜΕ,ΦΞΓ ή ΚΞΓ, σε ΙΙΕΚ,ΚΕΚ και αλλού, παρά τα καταστροφικά αποτελέσματα των μέχρι τώρα Μνημονίων η ντόπια τρόικα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ δηλώνει την αφοσίωσή της σε αυτά. Δια στόματος Σαμαρά, δίνουν εγγυήσεις προς τους δανειστές-τραπεζίτες ότι θα πάρουν τα χρήματά τους και παράλληλα σκάβουν κυριολεκτικά τον λάκκο των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων με νέα σαρωτικά μέτρα (που ξεκίνησαν από τα 11,5 δις και κανείς δεν ξέρει μέχρι που θα τα φτάσουν). Καθημερινά μας απειλούν ότι αν δεν δεχτούμε τα μέτρα τους, τότε θα χρεοκοπήσουμε, ότι μετά θα επικρατήσει το χάος και καθημερινά μας βομβαρδίζουν με τα πιο απίθανα-πιθανά μέτρα.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, ήδη η χώρα μας ζει μια ανθρωπιστική κρίση, με κύρια θύματα εκατομμύρια άνεργους, ελαστικά απασχολούμενους, ανασφάλιστους, συνταξιούχους, φτωχούς πλέον εργαζόμενους και κατεστραμμένα μικρομεσαία στρώματα. Αν τα νέα μέτρα περάσουν και πολύ περισσότερο αν εφαρμοστούν, τότε αυτή η ανθρωπιστική κρίση θα πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Οι νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, οι απολύσεις στο δημόσιο, η κατάργηση κάθε ίχνους εργατικού δικαίου,  ο φορολογικός στραγγαλισμός ακόμη και των πιο φτωχών, οι μειώσεις των κοινωνικών δαπανών για υγεία, παιδεία, φάρμακα, κοινωνική προστασία, πρόνοια, οι μειώσεις δαπανών για τους δήμους κλπ, πολύ γρήγορα θα οδηγήσουν στην πλήρη κατάρρευση-χρεωκοπία της παιδείας, της ασφάλισης, της υγείας, αλλά και όλων των κοινωνικών υπηρεσιών, δομών και θεσμών. Οι συγχωνεύσεις/κλεισίματα σχολείων, σχολών, νοσοκομείων θα πάρουν χαρακτήρα χιονοστιβάδας, ενώ ότι απομείνει θα υπολειτουργεί αδυνατώντας να καλύψει τις απολύτως βασικές ανάγκες. Όλα αυτά δεν συνιστούν κανένα «πρόγραμμα», παρά μόνο έναν κατάλογο μέτρων, παραγγελμένων από την Τρόικα, που φέρνουν πιο κοντά και πολύ πιο γρήγορα στην χρεοκοπία, το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τις τράπεζες, τους δήμους, τα ασφαλιστικά ταμεία, τα νοικοκυριά, τα πάντα.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, η 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, στις 26/9/2012 μπορεί και πρέπει να είναι η αρχή.

ΜΕ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΝΕΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Μοναδική διέξοδος απέναντι στη κατάρρευση,  είναι οι εργαζόμενοι και η νεολαία να στηριχτούμε στις δικές μας δυνάμεις, στη ριζοσπαστικοποίηση που απλώνεται στην ελληνική κοινωνία, στην αναζήτηση για κάτι ριζικά διαφορετικό. Να οργανωθούμε, στα Σωματεία μας, να στήσουμε παντού Επιτροπές Αγώνα ή Επιτροπές Δράσης και να εξαπολύσουμε ένα νέο κύμα αγώνων, σε πλατείες και γειτονιές, σε σχολεία και σχολές, στους χώρους δουλειάς, για να επιβάλλουμε τις δικές μας λύσεις:

·        Άμεση κατάργηση όλων των Μνημονίων

·        Διαγραφή του Χρέους

·        Έξω από Ευρώ και Ε.Ε

·        Εθνικοποίηση των τραπεζών και τομέων κλειδιά της οικονομίας με Εργατικό-Κοινωνικό Έλεγχο

·        Δημόσια Δωρεάν Παιδεία & υγεία, για όλους.

 

 

ΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥΣ, ΕΝΩΤΙΚΟΥΣ & ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΙΑ-ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ, ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, απέναντι στα Μνημόνια και τα διαρκή μέτρα, δεν υπάρχουν μεσσίες, δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις που θα προκύψουν ξαφνικά και από ψηλά, δεν μπορούμε να σωθούμε ατομικά και κυρίως δεν υπάρχει περίπτωση «να τα βρούμε με τα αφεντικά μας». Οι εργοδότες, το μεγάλο ιδίως κεφάλαιο, με τα «επικαιροποιημένα Μνημόνια και τους διάφορους μηχανισμούς στήριξης» νομίζουν ότι βρήκαν την ευκαιρία τους και έχουν εξαπολύσει μια άνευ προηγουμένου διαρκή επίθεση στα όποια δικαιώματά μας. Χρησιμοποιούν κάθε τρόπο, συλλογικά και ατομικά, για να ρίξουν όλα τα βάρη στις πλάτες των εκπαιδευτικών, των εργαζομένων, για να μας γυρίσουν δεκαετίες πίσω και κυρίως για να επιβάλουν μια πλήρη ατομικοποίηση, δηλαδή ο κάθε ένας εργαζόμενος να διαπραγματεύεται μαζί τους μόνος του.

ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΟΝΟ ΤΟΥ

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

 Διάφοροι ιδιοκτήτες «γνωστών» φροντιστηρίων, της Θεσσαλονίκης, αφήνουν απλήρωτους για μήνες τους εργαζόμενους, άλλοι μειώνουν αυθαίρετα τις ώρες εργασίας ή μειώνουν τα ωρομίσθια, και άλλοι εξαναγκάζουν τους εργαζόμενους-καθηγητές να υπογράψουν συμβάσεις με απαράδεκτους όρους, πχ να μπορούν οι εργοδότες να μειώνουν όποτε θέλουν, αν θέλουν και όσο θέλουν τις ώρες εργασίας, «χωρίς αυτό να αποτελεί βλαπτική μεταβολή» και απειλώντας τους μάλιστα για την οποιαδήποτε δημοσίευση των λεπτομερειών αυτών των συμβάσεων! Στην Αττική «γνωστό Σωματείο», που έχει στηθεί από τους εργοδότες, έχει υπογράψει «Συλλογική Σύμβαση», για τα φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών, με ωρομίσθιο 3,75 ευρώ μικτά! Οι εργοδότες μας, θέλουν να ρίξουν την κρίση στις πλάτες μας και το όνειρό τους είναι να μας απασχολούν και να μας πληρώνουν όταν, όσο, όπου και όπως θέλουν, αν θέλουν.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, μοναδική διέξοδος για εμάς είναι να αναλάβουμε εμείς οι ίδιοι τους δικούς μας αγώνες. Ξεκινώντας από την οργάνωση και την ενίσχυση του Σωματείου μας, τη συμμετοχή μας στις Γενικές Συνελεύσεις και στις κινητοποιήσεις του, να οργανώσουμε τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους αγώνες που έρχονται, τις γενικές απεργίες, τις διαδηλώσεις, την αντίσταση στον χώρο εργασίας.  Αγώνες όπως στο εστιατόριο banquet, στα Applebee’s, στα Goody’s, στα ζαχαροπλαστεία Χατζή, στα φροντιστήρια Σύστημα, στου Πεχλιβανίδη, στου Μπαχαράκη και αλλού,  αποτέλεσαν και αποτελούν παραδείγματα για το πώς πρέπει να παλεύουμε και να νικάμε. Ο μοναδικός δρόμος για να σώσουμε τους εαυτούς μας, τα παιδιά μας αλλά και την ίδια την κοινωνία από τον Αρμαγεδώνα της φτώχειας και της εξαθλίωσης που μας ετοιμάζουν  οι καπιταλιστές, οι εργοδότες μας, οι κυβερνήσεις τους, η ΕΕ και οι κάθε λογής δανειστές και τραπεζίτες είναι οι πιο άμεσοι, αποφασιστικοί και ανυποχώρητοι αγώνες και το «κλειδί» για αυτό είναι το θέμα της άμεσης/ενεργητικής συμμετοχής του καθενός στην οργάνωση αυτών των αγώνων. 

 

 

Σωματείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης (ΣΜΕΘ)

Εργαζόμενων εκπαιδευτικών/εκπαιδευτών-τριων σε:

 φροντιστήρια κάθε είδους (Μ.Ε., Ξ.Γ., ΑΣΕΠ, κ.λπ.)

  ιδιωτικά ΙΕΚ, ΚΕΚ, ΚΕΣ, ΕΕΣ

  ιδιωτικές και δημοτικών επιχειρήσεων σχολές χορού, μουσικής, γυμναστήρια, ωδεία

  ιδιωτικούς και δημοτικών επιχειρήσεων παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς.

διεύθυνση: Αριστοτέλους 32, 4ος όροφος,1ο γραφείο, στο ΕΚΘ

Εγγραφές-ενημερώσεις: Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή,11πμ-1μμ.

τηλέφωνο:  2310-265 730  , e-mail:  somiekth@gmail.com   , ιστοσελίδα:   www.smeth.gr

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License