Πορτογαλία:Παίρνουν πίσω τα μέτρα λόγω διαδηλώσεων

Στην Πορτογαλία πήραν πίσω τα μέτρα

Στην Πορτογαλία, μετά τις συνεχείς διαδηλώσεις και μαζικές όπως φαίνεται απεργιακές κινητοποιήσεις η κυβέρνηση τελικά ανακαλεί τα μέτρα λιτότητας και δηλώνει διατεθειμένη να αναζητήσει εναλλακτικές λύσεις. Τα μέτρα που είχε εξαγγείλει ο Πέδρο Πάσος Κοέλιου θα ίσχυαν από την επόμενη χρονιά και προέβλεπαν μεγάλη αύξηση των κοινωνικών εισφορών στους μισθωτούς που θα συνοδευόταν με ταυτόχρονη μείωση των εργοδοτικών εισφορών. Κάτι τέτοιο προκάλεσε δυναμικές αντιδράσεις σε όλη τη χώρα και τελικά αναγκάστηκαν να τα ανακαλέσουν.

Η προεδρία της κυβέρνησης Κοέλιου ανακοίνωση λοιπόν πως "Το Συμβούλιο του Κράτους ενημερώθηκε για την πρόθεση της κυβέρνησης να εξετάσει εναλλακτικές λύσεις για την τροποποίηση της κλίμακας των κοινωνικών εισφορών".

Προηγούμενη ενημέρωση από τις διαδηλώσεις του Σαββάτου 15/9 και τις απεργίες σε λιμάνια και διυλιστήρια της περασμένης εβδομάδας αρχίζοντας από τις 17 και 18/9.

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License