ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ

Έχουμε απέναντί μας ξεκάθαρα πλέον, μια αδίστακτη συμμορία που μας εξουσιάζει και μας οδηγεί όλο και πιο πολύ στο περιθώριο και την εξαθλίωση. Η συγκυβέρνηση «των προθύμων» ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, με το φασιστικό δεκανίκι της «χρυσής αυγής» και με τις ευλογίες της Ε.Ε και του ΔΝΤ, χαράζουν το δρόμο για την πλήρη απαξίωση της εργασίας και της ζωής μας, επιβάλλουν την εκμετάλλευση χωρίς όρια για την σωτηρία του κεφαλαίου και την αύξηση των κερδών του. Με αφορμή την υπαρκτή κρίση του συστήματός τους, βάζουν στο στόχαστρο δικαιώματα και κατακτήσεις βαμμένες με το αίμα των εργατών, ληστεύουν τον πλούτο που παράγουμε, μας αφανίζουν. Αυτός ήταν άλλωστε πάντα ο πόθος των αστών. Η μείωση της αξίας της εργατικής δύναμης.

Αφού μας γονάτισαν, χτυπώντας τις συμβάσεις, την υγεία, την ασφάλιση, με τις φοροληστρικές επιδρομές, πετώντας ενάμιση εκατομμύριο εργαζόμενους εκτός παραγωγής, ετοιμάζουν νέο πιο σκληρό γύρο επίθεσης. Ο πραγματικός μισθός μας έχει μειωθεί πάνω από 50%.  Πετσοκόβουν ό,τι έμεινε από τις συντάξεις σε ποσοστό μέχρι και 10%, και ανεβάζουν το συντάξιμο στα 67,  βάζουν έκτακτη εισφορά στους συνταξιούχους, καταργούν τα δώρα, οδηγούν στην ανεργία χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους, μειώνουν μισθούς στις ΔΕΚΟ έως και 30%, κόβουν κονδύλια από την υγεία, την παιδεία, τους ΟΤΑ, απαξιώνουν τελείως και αχρηστεύουν δημόσιες υπηρεσίες με περικοπές που θα αγγίζουν το 30%, για να τις κάνουν πιο «ελκυστικές» στους ιδιώτες, καταργούν επιδόματα, αυξάνουν τα ένσημα για σύνταξη.

 Μειώνουν προκλητικά τις εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές, ετοιμάζουν φοροαπαλλαγές για το κεφάλαιο, αυξάνουν τον χρόνο εργασίας για να δουλεύουμε ήλιο με ήλιο, όπως δεκαετίες πριν, ροκανίζουν το πενθήμερο, ετοιμάζονται να εξαφανίσουν  ακόμα και την κατώτερη σύμβαση της πείνας.

Στον κλάδο μας, που τελεί υπό αφανισμό, η ανεργία  ξεπερνά το 80%, ενώ συνολικά στις κατασκευές αγγίζει το 60%. Η φτώχια και η ανέχεια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά. Χιλιάδες συνάδελφοι εγκαταλείπουν τις πολεις ή ακόμα και τη χώρα, άλλοι δεν έχουν να πληρώσουν τους λογαριασμούς και τις δόσεις για το σπίτι, ενώ το τραπεζικό καρτέλ καραδοκεί να αρπάξει το κεραμύδι πανω από το κεφάλι μας. Όσοι βρίσκουν που και που κανένα πετσοκομμένο μεροκάματο φτύνουν αίμα για να το κρατήσουν, χωρίς ωράριο, χωρίς ένσημο. Τώρα καταργούν και το εποχικό βοήθημα όπως και το οικογενιακό. Αυξάνουν τα ένσημα για για σύνταξη από 4.500 σε 6.000. Σύνταξη με ... την εκταφή, δηλαδή.

 Από το καλοκαίρι στην οικοδομή δεν υπάρχει σύμβαση. Αυτό σημαίνει πως οι εργοδότες μπορούν να πληρώνουν με βάση το κατώτερο μεροκάματο, δηλαδή Δηλαδή, 26,18 ευρώ που έφτασαν το μεροκάματο του ανειδίκευτου εργάτη  και 586 ευρώ μισθός (από 34,11 και 763,41 αντίστοιχα που έπρεπε να είναι με βάση την ΕΓΣΣΕ για το 2012, και 52,35 που προβλέπει η Κλαδική Σύμβαση) και 22,83 ευρώ και 510 ευρώ μισθός για τους νέους κάτω των 25 ετών.  Αυτό βέβαια έχει συνέπειες και στο ένσημο, που θα είναι πλέον πιο χαμηλό.Την ίδια στιγμή οι κατασκευαστικές εταιρίες παρουσιάζουν κέρδη!  .

Συνάδελφοι, ας το καταλάβουμε. Μας τα πήραν όλα και δεν πρόκειται να μας χαρίσουν τίποτα. Ποτέ δεν μας χάρισαν άλλωστε. Οι αστοί τα παίζουν όλα για όλα. Εμείς δεν έχουμε παρά να αντεπιτεθούμε. ΤΩΡΑ! Να αμφισβητήσουμε τις επιλογές τους, την ιδιοκτησία τους στα μέσα παραγωγής, να τους αντρέψουμε.  Ο μόνος δρόμος που μας απομένει είναι ο δρόμος της οργάνωσης και του αγώνα.  Μόνος του ο καθένας δεν μπορεί να κάνει τίποτα, μην έχουμε αυταπάτες.  Η ίδια η ενεργοποίηση της βάσης των εργατών είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας και ρυθμιστής των πραγμάτων. Πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα στην συγκρότηση ενός πλατιού, μαζικού ενωτικού εργατικού μετώπου, ανατροπής της επίθεσης, των μνημονίων και των συμβάσεων. ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΗΝ Ε.Ε – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

 Να προσπεράσουμε την  υποταγή και την αδράνεια των αναξιόπιστων συνδικαλιστικών

γραφειοκρατιών (ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ) και μιας σειράς ομοσπονδιών, που σέρνονται πίσω από το άρμα της «ανάπτυξης» και είναι η Πέμπτη φάλαγγα της εργοδοσίας. Στείνουμε ταξικά αναχώματα απόκρουσης του φασισμού, που είναι στυλοβάτης του συστήματος. Επίσης, τα μέτωπα της ιδιοκτησιακής λογικής δεν αρκούν και εξάντλησαν τα όριά τους. Βάση και κριτήριο της ενωτικής δράσης πρέπει να είναι οι στόχοι, τα αιτήματα και οι αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων. Εμπρός για πολύμορφους αγώνες διαρκείας.

 

Σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να κινηθεί και το Συνδικάτο , σε διακλαδικό συντονισμό, για την υπεράσπιση των κατακτήσεων και την διεύρυνση των συμβάσεων. Κανένας κλάδος από μόνος του, όσο μαχητικος κι αν είναι δεν θα πετύχει τίποτα. Να μην περάσει η κατάργηση του βοηθήματος- να διευρυνθεί,  να μην αυξηθούν τα ένσημα για σύνταξη-  Μάχη για σύμβαση με αυξήσεις στα μεροκάματα. Δίνουμε την μάχη σε κάθε χώρο δουλειάς. Δεν υπογράφουμε μειώσεις των μισθών μας. Συντονιζόμαστε με τους συναδέλφους μας σε κάθε γειτονιά.

 

 

  • Να ακυρωθούν όλοι οι αντεργατικοί και αντιασφαλιστικοί νόμοι (  Όπως και αυτών προ μνημονίου).
  • Να αυξηθεί το εργατικό εισόδημα.
  • Αποκατάσταση και αύξηση των συντάξεων .
  • Να παρθούν άμεσα μέτρα ανακούφισης για τους ανέργους.
  • Κανένας άνεργος οικοδόμος χωρίς σπίτι

·         Διαγραφή των χρεών των εργατικών νοικοκυριών που είναι άνεργοι ή το εισόδημά τους βρίσκεται στα όρια της φτώχειας για την πρώτη κατοικία. Μηδενισμό των Δημοτικών τελών  για τους άνεργους.  Δωρεάν φώς-νερό-τηλέφωνο.  Δωρεάν συγκοινωνίες για τους άνεργους. Φτηνή κατοικία-κατοικία για όλους. Πτώση-μείωση των ενοικίων με επιδότησή τους. Να μην περάσει η δολοφονική επίθεση στους άνεργους.

Αύξηση  του επιδόματος  σε όλους τους άνεργους οικοδόμους ανεξάρτητα από τα ένσημα και μέχρι να βρουν δουλειά χωρίς κενό ασφαλιστικό χρόνο, πλήρη ασφαλιστική κάλυψη για όλο το διάστημα της ανεργίας, με πλήρη συνταξιοδοτικά δικαιώματα. – Έκτακτο επίδομα 1400 ευρώ                                                                                                                  

Διαγραφή των χρεών των εργατικών νοικοκυριών που είναι άνεργοι ή το εισόδημά τους βρίσκεται στα όρια της φτώχειας για την πρώτη κατοικία.  Αύξηση του αφορολόγητου στα 15.000 και 40.000 για τους πολύτεκνους.

 

                              ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ  

 

 

Πρωτοβουλία οικοδόμων και εργαζομένων στις κατασκευές

 

Αρχεία:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License