Σωματειο wind: Συμμετεχουμε ΟΛΟΙ στην απεργια 26/9- Ψηφισμα της ΓΣ προς διοικηση εταιρειας

Ως κομμάτι της υπόλοιπης εργαζόμενης κοινωνίας θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας και θα συμμετάσχουμε στην πανελλαδική πανεργατική απεργία την Τετάρτη 26/09/2012 και θα διεκδικήσουμε να μην περάσουν τα νέα μέτρα αλλά και να καταργηθούν τα μνημόνια και οι εφαρμοστικοί νόμοι. Επιπλέον, η διοίκηση της εταιρίας απαίτησε από το Σωματείο μας να κατεβάσει το πανό που πρόσφατα αναρτήσαμε έξω από το κτήριο της Λ. Αθηνών, με σύνθημα: «Όχι Απολύσεις – Μειώσεις Μισθών. Συλλογικές Συμβάσεις για Όλους». Η απάντηση που δώθηκε από τη Γενική Συνέλευση είναι ότι δεν δεχόμαστε τη φίμωση.

 

ΑΠΟΦΑΣΗ Γ.Σ. 20/09/2012

 

 

 

ΟΛΟΙ  ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 26/09/2012

 

Προσυγκέντρωση στο Αρχαιολογικό Μουσείο (Πατησίων) στις 11 π.μ.

 

 

 

 

 

Η Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας συζήτησε τα θέματα:

 

 

 

- της μείωσης προσωπικού με την «εθελούσια» και της αύξησης της εντατικοποίησης

 

- της άρνηση της διοίκησης της επιχείρησης να προσλάβει νέο προσωπικό για την κάλυψη των χαμένων θέσεων εργασίας

 

- τoυ ενδεχόμενου νέων απολύσεων με οποιαδήποτε μορφή, είτε «εθελούσια» είτε ανάθεση σε εργολάβους τμημάτων και εργασιών (οι συνάδελφοι του field και της αποθήκης στη Μάνδρα φαίνεται πιο άμεσα να κινδυνεύουν).

 

- της πιθανής καταγγελίας από την διοίκηση της επιχείρησης της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που με αγώνες έχουμε κατακτήσει και μας εξασφαλίζει αξιοπρεπείς μισθούς.

 

- των νέων μέτρων που η κυβέρνηση με την Τρόικα και τους εργοδότες επιχειρούν να περάσουν και θα πλήξουν ακόμα πιο πολύ τα εισοδήματά μας και θα χειροτερεύσουν τις ζωές μας, αφού στο στόχαστρο είναι η κατάργηση του αφορολόγητου ορίου, η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια, μειώσεις στις παροχές στην υγεία και την παιδεία κ.λπ.

 

 

 

Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε:

 

 

 

ü  Να μην δεχτούμε μείωση του προσωπικού είτε με απολύσεις είτε με εργολαβίες. Να εναντιωθούμε  στην εντατικοποίηση της εργασίας μας, που η διοίκηση δημιούργησε με την εκδίωξη των συναδέλφων μας. Ζητάμε την αναπλήρωση των χαμένων θέσεων εργασίας.

 

ü  Να υπερασπιστούμε την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (δηλαδή τους μισθούς, τα επιδόματα, τα διαλείμματα) καθώς και τις συνθήκες εργασίας που έχουμε κατακτήσει. Καλούμε την διοίκηση της εταιρίας να εφαρμόσει την ΕΣΣΕ και να καταβάλει κανονικά τις ωριμάνσεις.

 

ü  Να αρνηθούμε ως σωματείο να πληρώσουμε την κρίση για να σωθούν τραπεζίτες, χρηματιστές και βιομήχανοι και να να βυθιστούμε εμείς στην φτώχεια και την εξαθλίωση.

 

ü  Ως κομμάτι της υπόλοιπης εργαζόμενης κοινωνίας θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας και θα συμμετάσχουμε στην πανελλαδική πανεργατική απεργία την Τετάρτη 26/09/2012 και θα διεκδικήσουμε να μην περάσουν τα νέα μέτρα αλλά και να καταργηθούν τα μνημόνια και οι εφαρμοστικοί νόμοι.

 

 

 

Με την συμμετοχή μας στην απεργία της Τετάρτης 26/9 αντιστεκόμαστε στα νέα μέτρα και ισχυροποιούμε πιο πολύ τις θέσεις μας για τα αιτήματά μας απέναντι στην εργοδοσία της WIND.

 

 

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΙΜ (WIND)-ΠΑ.Σ.Ε.ΤΙΜ

 

 

 

 

 

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ WIND

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 20/09/2012

 

Προς τη διοίκηση της WIND

 

 

Η διοίκηση της εταιρίας απαίτησε από το Σωματείο μας να κατεβάσει το πανό που πρόσφατα αναρτήσαμε έξω από το κτήριο της Λ. Αθηνών, με σύνθημα: «Όχι Απολύσεις – Μειώσεις Μισθών. Συλλογικές Συμβάσεις για Όλους».

 

Kατανοούμε απόλυτα τους λόγους του αιτήματος της διοίκησης. Γνωρίζουμε ότι την ενοχλεί να βγαίνει προς τα έξω η αλήθεια – και ιδιαίτερα ότι προετοιμάζεται να επιτεθεί στην Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, ότι έχει κάνει σειρά απολύσεων, ότι έχει μειώσει δραματικά το προσωπικό στην εταιρία.

 

Σας ενημερώνουμε πως αποφασίσαμε ότι ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ να γίνουμε αποδέκτες της μείωσης των θέσεων εργασίας μας, των μισθών μας και της χειροτέρευσης των συνθηκών εργασίας μας.

 

Θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα της εργασίας μας, τους μισθούς, τα επιδόματα και τις συνθήκες εργασίας που έχουμε κατακτήσει με αγώνες.

 

Θα χρησιμοποιήσουμε σε αυτή την προσπάθεια όλους τους τρόπους επικοινωνίας όπως αφίσες, πανό, εφημερίδες, διαδίκτυο, προκειμένου να κάνουμε γνωστές τις διεκδικήσεις μας όχι μόνο στους εργαζόμενους της εταιρίας, αλλά και σε όλη την κοινωνία που είναι αποδέκτες των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών που παρέχουμε.

 

Οποιαδήποτε ενέργεια από την διοίκηση της WIND να εμποδιστεί η προσπάθειά ενημέρωσης και επικοινωνίας με τους συναδέλφους μας και την υπόλοιπη κοινωνία, θα την θεωρήσουμε ως επιχείρηση καταστολής των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών και θα κάνουμε τα πάντα για να τις υπερασπιστούμε.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License