ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ Ή ΑΝΑΤΡΟΠΗ! ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγελματίες, νέοι και νέες

 

Συντριπτικό πακέτο μέτρων κοινωνικού ολοκαυτώματος προωθεί η τροικα εσωτερικού -άθλια συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ υλοποιώντας μέχρι κεραίας τις επιταγές της τρόικα, και του ελληνικού και διεθνούς κεφαλαίου. Η κυβέρνηση προχωρά σε εγκληματική λεηλασία όσων έχουν απομείνει από τα εργατικά-λαϊκά εισοδήματα και δικαιώματα, με στόχο δήθεν την αποφυγή της χρεοκοπίας, ενώ οδηγεί ολοταχώς στη χρεοκοπία του λαού και τη διάλυση του παραγωγικού ιστού της χώρας.

Η επαναδιαπραγμάτευση που είχαν “υποσχεθεί” τα κόμματα που συγκυβερνούν αποδείχθηκε όνειρο θερινής νυκτός.

 

Η κυβέρνηση, με το νέο πακέτο σφαγιαστικών περικοπών των 11,9 δις ευρώ  (που θα ξεπεράσουν τα 20 δις τελικά) προωθεί:

-Νέα τεράστια μείωση μισθών και συντάξεων κατάργηση της αποζημίωσης για τις απολύσεις.

- Μείωση ή κατάργηση κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων (ΕΚΑΣ, οικογενειακά, αναπηρικά, πολυτεκνικά κλπ).

- Κατάργηση ή  συγχώνευση εκατοντάδων δημοσίων οργανισμών.

- Εφεδρεία και απολύσεις εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, μέχρι να συμπληρωθεί ο αριθμός των 150.000 αποχωρήσεων μέχρι το 2015.

-  Συγχωνεύσεις - καταργήσεις νοσοκομείων, σχολείων, παιδικών σταθμών.

- Νέα χαράτσια για ακίνητα και πρόσθετους “'έκτακτους¨ φόρους

-Περιορισμό των δημοσίων δαπανών για παιδεία, υγειονομική και φαρμακευτική περίθαλψη.

 

Την ίδια στιγμή η ανεργία έσπασε στη χώρα μας όλα τα μεταπολεμικά ρεκόρ, έχει φτάσει ήδη 24-25% και προβλέπεται να φτάσει στο τέλος του χρόνου το εφιαλτικό 28 - 30%. Οι μαζικές απολύσεις εργαζομένων έχουν γενικευτεί.

Ο δημόσιος και κοινωνικός πλούτος της χώρας ξεπουλιέται αντί «πινακίου φακής». Το τοπικό παράδειγμα του ξεπουλήματος της βόρειας Χαλκιδικής σε χρυσοθήρες φανερώνει την απληστία του κεφαλαίου για κέρδος ενάντια στο περιβάλλον αλλά και τις ανθρώπινες ζωές.

Η μείωση μισθών και συντάξεων συνοδεύεται με τεράστια φορολογική επιβάρυνση, ο υπεραυξημένος φόρος εισοδήματος και τα χαράτσια που τον συνοδεύουν  οδηγούν εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες στα όρια της επιβίωσης. Οι μειώσεις των μισθών και συντάξεων βυθίζει την αγορά και οδηγεί περισσότερα καταστήματα μικρομεσαίων εμπόρων να προστεθούν στις ήδη χιλιάδες επιχειρήσεις που έκλεισαν όσο ακολουθείται η πολιτική της τρόικας.

 


Επί 2,5 χρόνια βιώνουμε την πλήρη ανατροπή των εργασιακών, μισθολογικών, ασφαλιστικών, κοινωνικών, δημοκρατικών δικαιωμάτων μας. Έχουμε γυρίσει ένα αιώνα πίσω. Η απόγνωση, η απελπισία, και δυστυχώς οι αυτοκτονίες έχουν γίνει πλέον στοιχεία της καθημερινότητάς μας. Μπροστά σ’ αυτές τις εξελίξεις δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αναμονής. 

Οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι άνεργοι πρέπει να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, κάνοντας όλες τις απαραίτητες τομές για να νικήσουν οι αγώνες. Αυτό απαιτεί μια άλλη κατάσταση στο εργατικό -συνδικαλιστικό κίνημα, με υπέρβαση του  υποταγμένου συνδικαλισμού των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, με αλλαγή των συσχετισμών. Με ενωτική προσπάθεια στη βάση, στα πρωτοβάθμια σωματεία και τους συλλόγους, με διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας, με οριζόντιο συντονισμό των συνδικάτων, με αποφασιστικές μορφές πάλης, με συσπείρωση των ανέργων και των ελαστικά εργαζόμενων.

Ζητούμενο σήμερα είναι ο παλλαϊκός – γενικός ξεσηκωμός με αποφασιστικούς αγώνες διαρκείας αλλά και σχέδιο, πρόγραμμα και προοπτική.

 

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ - ΞΕΣΗΚΩΝΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ, ΕΞΩ Η ΤΡΟΙΚΑ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥΣ

Ξαναπιάνουμε το νήμα των μεγάλων κινητοποιήσεων και αγωνιζόμαστε για:

 

•  Να μην ψηφιστούν τα εφιαλτικά μέτρα των 20 δις

• Να ακυρωθούν τα μνημόνια, η δανειακή σύμβαση και όλο το νομοθετικό πλαίσιο που σκλαβώνει τον λαό στην δικτατορία των αγορών

•  Αποδέσμευση της χώρας από την Τρόικα και τα επαχθή δάνεια. Διαγραφή του χρέους.

• Εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος και των μεγάλων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας.

•  Υπεράσπιση των δημοσίων αγαθών και επιχειρήσεων. Υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας 

•  Υπεράσπιση των μισθών, των συλλογικών συμβάσεων, των συντάξεων και των δικαιωμάτων μας. Να καταργηθούν  όλα τα χαράτσια που επιβλήθηκαν στον λαό. Απαγόρευση των απολύσεων, όχι στην εφεδρεία

•   Προστασία της δημόσιας παιδείας – υγείας – κοινωνικής ασφάλισης και πρόνοιας 

•   Ουσιαστική προστασία για τους ανέργους και τους κοινωνικά αποκλεισμένους

 

Ο συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα καλεί, σε συμμετοχή σε όλες τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων  που πραγματοποιούνται την επόμενη βδομάδα στον Πολύγυρο για τα μεγάλα ζητήματα της Παιδείας, της Υγείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης. Για το μέλλον μας.

Καλεί, όλους τους εργαζόμενους και ανέργους, τα σωματεία, τις συλλογικότητες αντίστασης και ανυπακοής, τις λαϊκές συνελεύσεις και τις επιτροπές ενάντια στα χαράτσια να συμμετέχουν στη Γενική Απεργία  και στο συλλαλητήριο.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Τετάρτη 26/9 στις 10:30 κτίριο Νομαρχίας

 

Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Χαλκιδικής

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License