Νέα από Χανιά

Ενημέρωση από την πορεία στα Χανιά και ενημέρωση για βεβήλωση μνημείου αντίστασης στους ναζί από τα καθίκια της χα.

 

1. Γύρω στους 1600, ίσως και παραπάνω, διαδήλωσαν σήμερα στους δρόμους των Χανίων, σε μια πορεία στην οποία συμμετείχαν, πέραν του Ε.Κ. αρκετά πρωτοβάθμια σωματεία, στέκια και καταλήψεις, όπως και οργανώσεις της αριστεράς. Παράλληλα υπήρχε απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στα νέα καταστήματα. Μεγαλύτερο μπλοκ της πορείας αυτό των αναρχικών, με κεντρικό πανό "Απεργία διαρκείας και όχι κοροϊδίας - κατάληψη R.N." γύρω στα 350 άτομα.

2. Από δειλούς ναζήδες της Χ.Α. υπήρξε βραδινός βανδαλισμός αντιστασιακού μνημείου στην θέση Φώκιες στο δρόμο Λάκκοι - Ομαλός, σύμφωνα με ανακοίνωση/δελτίο τύπου της ΠΕΑΕΑ. Σύμφωνα με την ΠΕΑΕΑ το μνημείο βρίσκεται στη θέση στην οποία ΕΛΑΣίτες και ΕΠΟΝίτες του Λόχου Κυδωνίας έβαλαν κατά του φυλάκιου των Ναζί στον Ομαλό. Η μάχη είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 4 ναζί και την απαλλοτριώση της τροφοδοσίας για την αντίσταση. Οι δειλοί χιτλερικοί της ΧΑ άφησαν την υπογραφή τους αφού έριξαν μαύρη μπογιά στο μνημείο σε βραδινή ώρα, στα μουλωχτά, σαν τα ποντίκια. 

από Μανος 27/09/2012 2:59 πμ.


Οι ναζήδες συναντήθηκαν στη γέφυρα πάνω απο την εθνική στα περβόλια κατά τις 12μμ , 5-6 μηχανάκια και ένα τζιπάκι σεκιουριτάδικο  , περνουσα απο κεί και είδα τις καράφλες τους που γυαλίζανε στο φεγγάρι. Σκέφτηκα οτι θα πήγαν για να κρεμάσουν κανα πανώ στη γέφυρα αλλά τελικά άλλη μαλακία είχαν στο σκατένιο μυαλό τους .

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License